Κλάτενμπεργκ : “Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Βόλου, σωστά ακυρώθηκε το γκολ”

Απο thessports.gr: Δύο φάσεις από τον εκτός έδρας αγώνα του Άρη απέναντι στον Βόλο περιλάμβανε η εβδομαδιαία παρουσίαση των αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
Πηγή: thessports.gr
Κλάτενμπεργκ : “Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Βόλου, σωστά ακυρώθηκε το γκολ”

Συγκεκριμένα, η πρώτη αφορούσε το πέναλτι που ζητάει η ομάδα της Μαγνησίας. Για αυτήν ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έκρινε ότι η απόφαση του Βάτσιου ήταν λανθασμένη. Μάλιστα, πρόσθεσε θα πρέπει οι διαιτητές να έχουν την τελική απόφαση, εξετάζοντας μόνοι τους τις φάσεις.

Σχετικά με το ακυρωθέν γκολ στο τέλος του αγώνα, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δικαίωσε απόλυτα τόσο τον Βάτσιο όσο και το VAR, καθώς η μπάλα έχει περάσει καθαρά την τελική γραμμή πριν τη σέντρα.

Σε ό,τι αφορά τη φάση του Ινσούα, που ακούμπησε την μπάλα με το χέρι μετά την απόκρουση του Τσιντώτα στην εκτέλεση πέναλτι του Ματσόλα στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει παράβαση.

«Στο 73ο λεπτό συμβαίνει μια ασυνήθιστη περίπτωση, όταν μετά την απώλεια ενός πέναλτι από την ομάδα του Παναιτωλικού, ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (σ.σ. Ινσούα) στον πανηγυρισμό του τερματοφύλακά του, κατά λάθος αγγίζει την μπάλα με το χέρι. Η ΚΕΔ στηρίζει πλήρως την απόφαση του διαιτητή για συνέχεια του παιχνιδιού, καθώς πρόκειται για τυχαίο παίξιμο της μπάλας με το χέρι στον πανηγυρισμό του αμυνόμενου με τον τερματοφύλακά του. Οι κανόνες του ποδοσφαίρου σε παράπτωμα όταν ποδοσφαιριστής αγγίζει με πρόθεση την μπάλα με το χέρι του, συμπεριλαμβανόμενης της κίνησης του χεριού προς την μπάλα και η ΚΕΔ δεν θεωρεί ότι αυτή η ενέργεια έγινε με πρόθεση», ανέφερε ο Βρετανός πρώην διαιτητής.

Διαβάστε ακόμη...