«Πιθανή αποτυχία της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ, ίσως "διώξει" τον πρόεδρο»

Από sdna.gr : Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος, Flávio Miguel Silva, που εργάζεται για λογαριασμό της εφημερίδας Record, μεταφέρει στο SDNA όλα τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της Μπενφίκα, μερικές ώρες πριν τη σέντρα της Τούμπας!
Πηγή: sdna.gr
«Πιθανή αποτυχία της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ, ίσως "διώξει" τον πρόεδρο»

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα με φόντο τ΄αστέρια.

Τι σημαίνει η σπουδαία αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για τη Μπενφίκα; Τι πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος απέναντι στους «αετούς» της Λισαβόνας; O Flávio Miguel Silva απαντά σε όλα και δίνει κλίμα από τους Πορτογάλους στο... παρά ένα της αναμέτρησης.

«Βάσει κλήρωσης, η Μπενφίκα είναι το φαβορί, ωστόσο, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του, σε ένα μονό ματς και έχει περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Αυτό μπορεί να αλλάξει τα πάντα...», αναφέρει αρχικά.

Μιλώντας για τη νέα εποχή της Μπενφίκα που βρίσκει ξανά τον Ζόρζε Ζέσους στο τιμόνι της, η υπόθεση περιπλέκει. Γιατί; «Η Μπενφίκα έχει έναν νέο προπονητή που όλοι γνωρίζουν. Ο Ζόρζε Ζέσους πέρασε έξι χρόνια στην ομάδα, μεταξύ 2009 και 2014. Είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Μπενφίκα, όταν μιλάμε για τον αριθμό των τροπαίων που έχει κατακτήσει (σ.σ. 10 τίτλους). Κανείς δεν κέρδισε περισσότερα τρόπαια μέχρι σήμερα, αλλά έχασε την απόλυτη ευρωπαϊκή δόξα δύο φορές, καθώς έχασε στους τελικούς του Europa League το 2013 και το 2014. Ωστόσο, ο Ζέσους έφυγε από την Μπενφίκα για να υπογράψει συμβόλαιο με το μεγάλο αντίπαλο, την Σπόρτινγκ, το 2015. Έτσι, τουλάχιστον το 50% των οπαδών δεν τον έχουν συγχωρέσει».

Βάσει επενδύσεων και χρημάτων που έχουν ξοδευτεί, οι απαιτήσεις που υπάρχουν από τη Μπενφίκα είναι συγκεκριμένες. Ο Ζόρζε Ζέσους απέφυγε να σταθεί στην πίεση που υπάρχει, κάνοντας λόγο για υπευθυνότητα. Η ανάγκη της επιστροφής στους τίτλους, όμως, είναι επιτακτική ανάγκη για την πορτογαλική ομάδα:

«Κάθε σεζόν, οι στόχοι είναι οι ίδιοι για την Μπενφίκα. Να κερδίσει κάθε τρόπαιο στην Πορτογαλία και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο Champions League. Πολλοί στάθηκαν στο γεγονός πως μια ισχυρή Μπενφίκα έχασε τον τίτλο του πρωταθλήματος και τον τίτλο του Κυπέλλου της Πορτογαλίας από την οικονομικά ανίσχυρη Πόρτο. Έτσι, η ομάδα στοχεύει να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα, αλλά ξοδεύοντας 81 εκατομμύρια ευρώ σε ένα μόνο μεταγραφικό παράθυρο, οι διοικούντες ζητούν από τον Ζέσους να δείξει η ομάδα ποιοτικό πρόσωπο και στο Champions League. Στις πέντε φορές που βρέθηκε στη φάση των ομίλων η Μπενφίκα, μεταξύ 2010 και 2015, ο Ζόρζε Ζέσους κατάφερε να προκριθεί μόνο μια φορά στη φάση των νοκ άουτ».

Τι θα σήμαινε, όμως, μια πιθανή αποτυχία της Μπενφίκα στο ματς με τον ΠΑΟΚ; Για τον Flávio Miguel Silva οι συνέπειες μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τη διοίκηση: «Η πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League είναι τόσο σημαντική αυτή τη στιγμή, διότι μια αποτυχία με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να κοστίσει την προεδρία στον Λουίς Φελίπε Βιέιρα. Η ομάδα κέρδισε όλα τα φιλικά που έδωσε στην προετοιμασία της. Η Μπενφίκα έδειξε καλά στοιχεία, αλλά ο αγώνας που πρέπει να κερδίσει η Μπενφίκα είναι αυτός απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Ποια είναι, όμως, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Πορτογάλων που ετοιμάζονται απέναντι στον ΠΑΟΚ να καταγράψουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για φέτος: «Η Μπενφίκα είναι καλή στο να παίζει γρήγορα όταν η άλλη ομάδα χάνει την μπάλα. Οι Έβερτον Σεμπολίνια, Ράφα, Σεφέροβιτς και Tααράμπτ βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αρέσκονται να παίζουν στην αντεπίθεση, βρίσκοντας ελεύθερους χώρους μεταξύ της αμυντικής γραμμής και της μεσαίας γραμμής του αντιπάλου. Ο Πίζι παίζει σημαντικό ρόλο γιατί σχεδόν κάθε επίθεση μπορεί να ξεκινήσει και να τελειώσει στα πόδια του. Η ομάδα δείχνει κάποια προβλήματα στην άμυνα σε σετ παιχνίδι και επίσης στον αμυντικό ρόλο των εξτρέμ».

ΠΑΟΚ και Μπενφίκα γνωρίζονται καλά. Τι έχει αλλάξει από την τελευταία τους συνάντηση: «Η Μπενφίκα έχει αλλάξει πολύ. Στα ματς με τον ΠΑΟΚ -πριν από δύο χρόνια- προπονητής ήταν ο Ρούι Βιτόρια, στη συνέχεια ήρθε ο Μπρούνο Λάζε και τώρα στον πάγκο είναι ο Ζόρζε Ζέσους. Η Μπενφίκα τότε έπαιξε σύστημα 4-3-3 ενώ τώρα ο Ζέσους ποντάρει στο 4-4-2. Μόνο ο Βλαχοδήμος, ο Αντρέ Αλμέιδα, ο Ρούμπεν Ντίας, ο Γκριμάλντο και ο Πίζι παίζουν από την τότε αρχική ενδεκάδα, καθώς ο Σεφέροβιτς αναμένεται να μην ξεκινήσει...».

Διαβάστε ακόμη...