“Ευχαρίστως θα έδινα την Λάρισα στον κροίσο Μπιλ Πάπας”!

Από thessports.gr: Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.
Πηγή: thessports.gr
“Ευχαρίστως θα έδινα την Λάρισα στον κροίσο Μπιλ Πάπας”!

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην νέα σεζόν, στους στόχους της Λάρισας και για το αν θα δώσει το παρών στην Τούμπα, στο παιχνίδι της Παρασκευής με τον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ στον FOCUS FM 103,6 :

«Καλό πρωτάθλημα να έχουμε, με υγεία στους παίκτες, σε όλους τους παράγοντες και επιτέλους να δούμε κόσμο στα γήπεδα. Στόχος μας είναι η πρόοδος της ομάδας και αυτή η πρόοδος σημαίνει να τερματίσουμε πιο πάνω από ότι πέρσι. Είναι σημαντικό για εμάς να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, από ότι πέρσι και θέλουμε φέτος να τερματίσουμε είτε στην 5η, είτε στην 6η θέση. Αν κερδίζαμε 2-3 παιχνίδια στην έδρα μας πέρσι, θα παίζαμε πλέι οφ και θα βγαίναμε στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα τα καταφέρουμε.

Η ΑΕΛ σαν ρόστερ και σαν σύνολο αλλά και ως εικόνα ως ομαδα δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες χρονιές. Είναι η καλύτερη ομάδα από τότε που πήρα εγώ την ομάδα. Έχουμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα, όπως τον αρχηγό της εθνικής Φινλανδίας με τεράστια ποιότητα, έχουμε τον Τορζέ, τον Στελιάνσκι, έχουμε τον Φιορίν Ντουρμισάι και νομίζω φέτος είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με πολύ χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Έχουμε 12 παίκτες γεννημένους μετά το 2000, έπεσε μέσα σε έναν χρόνο κατά 6 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας. Στο φιλικό με τον Άρη αγωνίστηκαν εννέα παιδιά, όλοι Έλληνες, που γεννήθηκαν μετά το 2000.

Έχουμε μεγάλο αβαντάζ ότι έφυγε ο βραχνάς του γηπέδου. Το προηγούμενο διάστημα δίναμε 500.000 ευρώ τον χρόνο για το γήπεδο στο Πηλαδάκη. Το γήπεδο θα είναι έτοιμο με τον Παναθηναϊκό την 3η αγωνιστική, στο Αλκαζάρ περιμένουμε τον Παναθηναϊκό και το πιο πιθανό είναι να γίν0υν με κόσμο από όσο γνωρίζω. Στο 20 με 30% του κόσμου θα είναι το ποσοστό αρχικά και στην συνέχεια βλέπουμε. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία με τον κ. Γρηγορίου, οι παίκτες είναι δεμένοι μεταξύ τους και τα παιδιά τα περισσότερα έμειναν από πέρσι, με εξαίρεση τους Κάτσε και Ουάρντα. Θα είμαστε καλύτεροι φέτος, θα το δείτε και την Παρασκευή απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είναι το φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά αν δείτε τα προηγούμενα χρόνια έχουμε χάσει δύσκολα στην Τούμπα. Πρόπερσι έκανε ένα... προκλητικό πέναλτι ο Καρανίκας, ενώ προηγηθήκαμε νωρίς και στην συνέχεια μας γύρισε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ.

Την Παρασκευή το πρωί έχω μεικτό ορκωτό στην Αθήνα για υπόθεση που περιλαμβάνει ισόβια κάθειρξη, η κυρία πρόεδρος θέλει να κάνει σίγουρα την δίκη και δεν ξέρω αν θα προλάβω να είμαι στην Θεσσαλονίκη να δω το ματς από κοντά. Ελπίζω να προλάβω, γιατί θα έρθω οδικώς και θα μου άρεσε να δω την ομάδα από κοντά. Αν και δεν θα έχει την μαγεία της γεμάτης Τούμπας. Η άδεια Τούμπα είναι γλυκό χωρίς... ζάχαρη.

Έχει λείψει πολύ ο Σαββίδης. Τον έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα.

Τα πράγματα δεν τα χάλασε η ΕΠΟ, τα χάλασε το... συνεργείο. Αυτοί που κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο από το 1996 και αυτοί που έταζαν αναδιάρθρωση και τηλεοπτικά συμβόλαια. Όλο αυτό το συνεργεία έλεγε ότι δεν θα γίνουν μπαράζ, ότι θα ανέβουν με την μια δυο από την Σούπερλιγκ 2 και ότι δεν θα πέσει η Ξάνθη. Το συνεργείο παίρνει... μεροκάματο. Θυμάμαι τις κασέτες τότε, τα ποσά ήταν ιλιγγιώδη... Μητρόπουλοι, Παπαδόπουλοι και τα σχετικά. Με επικεφαλή έναν Διακοφώτη από την Ρόδο διαβεβαιώναν ότ δεν θα γίνουν μπαράζ, αλλά οι δικαστές είχαν άλλη άποψη.

Είναι οριστικό ότι στην Σούπερλιγκ 2 ότι θα παίξουν 12 ομάδες και η Φούτμπολ Λιγκ δυο όμιλοι και εκεί θα γίνει... πανηγύρι. Η προσφυγή των Χανίων έγινε δεκτή, με άλλο δικηγόρο και όχι τον Παναγόπουλο, που αρχικά έκανε εκπρόθεσμη προσφυγή.

Τα έχουμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Δεν θα μου κάνει εντύπωση να γίνει πρόεδρος στην Λίγκα ο Μπέος. Από τον Πανιώνιο έφυγε και πήρε πολλά λεφτά, πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου και τώρα ασχολείται με μια ακόμα ομάδα. Στον Βόλο υπάρχουν καμία... 250 ιδιοκτήτες, αλλά τα εισιτήρια είναι 80, δεν πάνε στο γήπεδο ούτε οι ιδιοκτήτες.

Τον είδε κανείς αυτό τον Μπίλ Πάπας; Αν ψάξετε να βρείτε ανακοινώσεις της ΑΕΛ, τότε είχα πει ότι στην Ξάνθη θα έρθει ένας Ελληνοαυστραλός με τον Τσετινέ μπροστά. Είναι μια ομάδα χωρίς φιλάθλους, χωρίς κόσμο, χωρίς παίκτες, στην Σούπερλιγκ 2. Ποιος θα το έκανε αυτό; Είναι λίγο περίεργο. Να παίρνεις μια ομάδα, που δεν έχει τίποτα, δεν το καταλαβαίνω. Θα εγκριθεί η μεταβιβάση από την ΕΕΑ, αλλά είναι παράλογο και φυσικά να υπάρχουν ερωτηματικά. Έχεις τόσα χρήματα και δεν πας να πάρεις μια ομάδα σοβαρή; Αν έρθει ο Μπιλ Πάπας στην Λάρισα και παρουσίαζει αυτή την εικόνα την οικονομική, θα την πουλούσε την ΑΕΛ. Αν ήταν να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, φυσικά θα έλεγα «ναι» για να πάρω πίσω και τα λεφτά που έβαλα στην Λάρισα. Τώρα πήρε μια ομάδα καταχρεωμένη, χωρίς γήπεδο, χωρίς παίκτες, χωρίς κόσμο... δεν μπορώ να το καταλάβω.

Γιατί να εκραγεί ο Πανόπουλος; Ο Πανόπουλος θα πούλαγε παραμονή 15 Αυγουστου και τώρα πέρασαν δυο μήνες κοντά και ακόμα δεν πούλησε. Δεν μας είπε πόσα λεφτά πήρε για την μεταβίβαση ο κ. Πανόπουλος ή κάποιος άλλος. Η Λάρισα είναι 6η στο πρωτάθλημα στο transfermarkt, μετά από τους τέσσερις μεγάλους και τον Άρη. Είχα αγοράσει την Παναχαϊκή από έναν... κροίσο στην Αυστραλία, που διαφημίζονταν στα ελληνικά ΜΜΕ ως ο πλούσιος Έλληνας στην Αυστραλία. Πλήρωσα 1.5 εκ. ευρώ για να πάρω την Παναχαϊκή και ανέλαβα πολλά χρέη. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται με την μεταβίβαση της Ξάνθης.

Λειτουργεί κανονικά ΕΕΑ, έδωσε τις άδειες και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει.

Διαβάστε ακόμη...