Αφαίρεση έξι βαθμών στον Πανιώνιο και τριών στην ΑΕΛ

Προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών σε Πανιώνιο για εξόφληση των Ανσαριφαρντ και Μπανανά αλλιώς -6 και στην ΑΕΛ για -3 στον Λεοζίνιο. Καμπάνες σε Βέροια, Κέρκυρα, Απόλλωνα Πόντου.
Πηγή: thessports.gr
Αφαίρεση έξι βαθμών στον Πανιώνιο και τριών στην ΑΕΛ

Ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League αλλά οι οφειλές... ακολουθούν την ομάδα της Νέας Σμύρνης εν όψει της νέας χρονιάς.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με απόφαση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 5/8, επιβάλει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης αφαίρεση έξι βαθμών (που θα ισχύει για τη νέα χρονιά), εκτός αν εντός τριών εργάσιμων ημερών εξοφλήσει τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Γιαγια Μπανανά. Επίσης, επέβαλε την ίδια ποινή, στην ΑΕΛ για οφειλή στον Λεοζίνιο.

Ποινή -3 επιβλήθηκε επίσης στην Κέρκυρα για οφειλή στον ποδοσφαιριστή Κολιοφούκα, στον Απόλλωνα Πόντου για τον Νίκο Πουρτουλίδη και στη Βέροια για οφειλή 52.130 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Σωτήρη Μπαλάφα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Ενεργοποίησε σε βάρος της καθ' ης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή- Καρίμ Ανσαριφάρντ του Άς, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 165/2020 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ' αριθμ. 36/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της επίδοσης της παρούσας.

Ενεργοποίησε σε βάρος της καθής η αίτηση Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.», την επιβληθείσα με την υπ' αριθμ. 47/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Yaya Banana, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 504/2019 τελεσίδικης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως.

Ενεργοποίησε σε βάρος της καθής η αίτηση Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΑΕΛ», την επιβληθείσα με την υπ' αριθμ. 8/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Leandro Sales de SANTANA, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 461/2019 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως.

Επέβαλε στην καθ' ης ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή – Νικολάου Κολιοφούκα του Πέτρου, του συνολικού ποσού των δέκα χιλιάδων σαράντα εννέα Ευρώ και σαράντα λεπτών (10.049,40) Ευρώ, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 174/2020 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Δίκασε ερήμην της πρώτης των καθ' ων και αντιμωλία των λοιπών διαδίκων Α) την από 16-6-2020 και με αριθμό, πρωτοκόλλου ΕΠΟ 11560/16-6-2020 αίτηση του Σωτηρίου Μπαλάφα του Αλεξίου, Β) την από 17-7-2020 προσεπίκληση σε αναγκαστική παρέμβαση με τη σωρευόμενη σε αυτήν παρεμπίπτουσα αγωγή αποζημιώσεως της 2ης των καθ' ων «ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ Π.Α.Ε. 2019»,προς το τριτοβάθμιο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΠΟ)» , νόμιμα εκπροσωπούμενο και Γ) την από 21-7-2020 πρόσθετη παρέμβαση του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Super League2 – Football League» νόμιμα εκπροσωπούμενο, ΥΠΕΡ της 2ης των καθ' ων «ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ Π.Α.Ε. 2019». Δέχτηκε την από 16-6-2020 αίτηση κατά την επικουρική της βάση ως προς τη δεύτερη των καθ' ων. Επέβαλε στη δεύτερη των καθ' ων, ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «Ν.Π.Σ.ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΕ 2019», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50% του ποσού των 52.130,00 Ευρώ πλέον των νομίμων τόκων κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 388/2018 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας. Απέρριψε την από 17-7-2020 προσεπίκληση σε αναγκαστική παρέμβαση και τη σωρευόμενη σε αυτήν παρεμπίπτουσα αγωγή αποζημιώσεως.

Διαβάστε ακόμη...