“Αποχωρώ οριστικά και αμετάκλητα από την Ξάνθη – Οι… επιστήμονες της ΕΕΑ”!

Από thessports.gr : «Βόμβες» από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος στη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα, αποκάλυψε πως αποχωρεί από την Ακριτική ομάδα, ζητώντας την ίδια ώρα, τα ελληνικά δικαστήρια να δικάσουν άμεσα την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.
Πηγή: thessports.gr
“Αποχωρώ οριστικά και αμετάκλητα από την Ξάνθη – Οι… επιστήμονες της ΕΕΑ”!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Χρήστος Πανόπουλος:

«Υπάρχουν 70 δις, 19,5 δις είναι επιδοτήσεις, 12,5 δις είναι δάνεια. Σύνολο 32,5 δις από το πακέτο της ανάπτυξης, συν όλα τα άλλα που σιγά σιγά θα έχουμε. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας, είναι μια εθνική επιτυχία, μπροστά στην ύφεση που άρχισε να έρχεται στην πατρίδα μας, αλλά θα είναι από τις λίγες φορές που η ύφεση θα είναι πανευρωπαϊκή, είναι σημαντικό αυτό το νέο, για όλους μας τους Έλληνες ανεξαρτήτως οικονομικής θέσης. Αυτό ήταν μια παρένθεση για κάποια πράγματα που τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς.

Πάμε στο ποδόσφαιρο τώρα. Πολυιδιοκτησία. Ο πρωθυπουργός με τα όποια προβλήματα έχει να τρέξει για την Ελλάδα, μαζί με αυτούς που είναι κάτω από αυτόν, είναι ο πρώτος που είπε ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική αλλά είναι γνωμοδότηση και μετά από αυτόν ακολούθησαν και άλλοι. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Τα ελληνικά δικαστήρια εξετάζοντας πλέον την ουσία της υπόθεσης θα αποφασίσουν. Η Ξάνθη από σπόντα, λόγω της απόφασης για τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει καταρχήν, δικαιωθεί ηθικά. Δεν έχει δικαιωθεί αγωνιστικά. Όπως γνωρίζεται από την αρχή είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι θέλουμε να κριθούμε στα ελληνικά δικαστήρια. Δεν το έκανα επίτηδες. Ο θεός τα έφερε έτσι που τώρα θα κριθούμε, η Ξάνθη, εγώ, ο Συγγελίδης, από τα ελληνικά δικαστήρια που θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Θα γνωρίζουμε αν η Ξάνθη έχει δικαιωθεί ηθικά αλλά και αγωνιστικά, όσον αφορά τους βαθμούς.

Μην περιμένετε να σας πω για τους ανθρώπους… επιστήμονες της ΕΕΑ. Σέβομαι την ιδιότητα τους, έτσι το είδαν, έτσι το αποφάσισαν. Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι όπως το λέω εγώ. Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που είναι νομικός και σοβαρό άτομο, που είναι ο κορυφαίος εγγυητής της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να προβεί σε όλες τις κινήσεις και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου νόμιμα να συγκροτηθεί η Εφέσων και άμεσα να αρχίσει το δικαστήριο προκειμένου να έχουμε την τελική απόφαση. Είναι ένοχος ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη και η Ξάνθη γενικότερα; Εσείς δέκα εκατομμύρια έλληνες έχετε ένα όνομα, από τους παππούδες σας, έχετε παιδιά και αυτό το όνομα προσπαθείτε να τον τιμήσετε. Θέλω να μας δώσουν το δικαίωμα να έχουμε την δυνατότητα αν το αξίζουμε να το τιμήσουμε και εμείς. Και να μας επιστρέψουν και τους βαθμούς. Εμείς πριν 1,5 μήνα καλεστήκαμε να πληρώσουμε πρόστιμο 150χιλιάδες ευρώ, που ήταν τα αδικήματα, η παρήλια της ΕΕΑ και έχει να κάνει με ένα πιστοποιητικό. Και πληρώσαμε μέσα σε τρεις ημέρες τα χρήματα.

Θέλουμε τώρα να δικαστούμε. 31 χρόνια, δηλαδή την μισή μου ζωή την πέρασα έχοντας δίπλα μου ένα κομμάτι που λέγεται Ξάνθη, που για εμένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο και γι’αυτούς που με γνωρίζουν είτε από εδώ είτε όχι, δεν ήταν ποτέ ποδόσφαιρο μόνο η Ξάνθη. Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες μέσα από την ψυχή μου, προκειμένου να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό έκανα λάθη, πολλά ή λίγα, θα τα κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου. Ο τόπος μου. Η Ξάνθη και η περιφέρεια της. Σε αυτά τα χρόνια γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αλήθεια, ακόμα και με κάποιους που έτυχε να έχω αντιπαράθεση, ήταν τίμιοι, σωστοί, άντρες και είχαν διαφορετική άποψη και θέση στο συγκεκριμένο timing για τα θέματα της ομάδας. Οι φίλαθλοι μας ήταν πάντα δίπλα μας, ίσως λίγοι κάποιες φορές, σε αυτό μπορεί να έχω ευθύνη εγώ, αλλά ήταν δίπλα μας με αγάπη αξιοπρέπεια και μακριά από κάθε μορφής βίας. Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να τους τιμήσω και εγώ που μου έδωσαν την ευκαιρία, να είμαι στην Ξάνθη, να ζήσω αυτά που έζησα και να ζήσω μοναδικούς ανθρώπους με κουλτούρα και ευγένεια”.

Διαβάστε ακόμη...