Καθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. για Ολυμπιακό: «Οχι στη Ριζούπολη ο τελικός»!

Από sdna.gr: Φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας, καθώς όπως ενημέρωσε την ΕΠΟ, δεν μπορεί να διαφυλάξει την ασφάλεια στη Ριζούπολη –σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών- και ζητάει να γίνει ο τελικός εκτός Αττικής! Το SDNA αποκαλύπτει...
Πηγή: sdna.gr
Καθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. για Ολυμπιακό: «Οχι στη Ριζούπολη ο τελικός»!

 

Άνω-κάτω ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή, ούτε το πού, αλλά ούτε και το πότε θα γίνει! Οι πιέσεις για να μπει «μπλόκο» στη Ριζούπολη μέσω της αστυνομίας τελικά έπιασαν τόπο και η ΕΛ.ΑΣ. άναψε... κόκκινο. 

 

Από χθες (19/7) άλλωστε σας είχε ήδη προϊδεάσει το SDNA για το παρασκήνιο γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση και τον ρόλο που διαδραματίζει ο Αττικάρχης Γ.Γιάννινας, με την προσπάθεια που γίνεται από την αστυνομία ώστε να μη διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στην έδρα που έχει αποφασιστεί εδώ και μέρες, στη Ριζούπολη, κάτι βεβαίως που εξ αρχής επιθυμούσε ο Ολυμπιακός κι έχει κυρήξει... πόλεμο στην ΕΠΟ γι' αυτόν τον λόγο. 

 

Εν τέλει η φημολογία πήρε... σάρκα και οστά και μετουσιώθηκε σε επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. προς την ΕΠΟ, γνωστοποιώντας ότι ουσιαστικά αδυνατεί να διαφυλάξει την τάξη σε ένα παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Κι όμως, είναι αλήθεια! 

 

Η ελληνική αστυνομία δηλώνει ανήμπορη να εγγυηθεί για την ασφάλεια ενός αγώνα στον οποίο θα βρίσκονται 200-300 άτομα, παίκτες, προσωπικό και δημοσιογράφοι!

 

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό; Ότι η Αστυνομία ζητάει από την ΕΠΟ όχι απλά να μη διεξαχθεί ο τελικός στη Ριζούπολη, αλλά να γίνει κι εκτός Αττικής, αφού επισημαίνει ότι παρόμοιοι λόγοι ασφαλείας εμπίπτουν και για τα γήπεδα του Περιστερίου και της Νέας Σμύρνης. 

 

Όλα αυτά ενώ για το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14:00 ήταν προγραμματισμένη η σύσκεψη στην Περιφέρεια  Αττικής, όπου παρά την αρχική άδεια που έδωσε για τη Ριζούπολη, ακολούθως τα... γύρισε με παρέμβαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, ζητώντας επανεξέταση. 

 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε και κάτι άλλο. Ότι στη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας μεταξύ ΕΠΟ και Αστυνομίας, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά σε πρόβλημα ασφάλειας για το γήπεδο της Ριζούπολης από την ΕΛ.ΑΣ. Το θέμα δεν συζητήθηκε καν και η συζήτηση αναλώθηκε στο τι θα πρέπει να πράξει η κάθε πλευρά για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού.

Διαβάστε ακόμη...