O Κλιγκόπουλος, ο Ματέο Γκαρσία και οι άλλοι…

Απο forza: Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη και ο Άρης του Καρυπίδη! Και μόνο το ότι έχει γίνει συνείδηση σε όλη την ελληνική αθλητική κοινωνία η σχέση των δύο πλευρών είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς το θέμα που υπάρχει...
Πηγή: forza
O Κλιγκόπουλος, ο Ματέο Γκαρσία και οι άλλοι…

Αυτή η στενή... φιλία αναπτύχθηκε πριν λίγα χρόνια και όσο περνάει ο καιρός κορυφώνεται. Είναι πλέον κάτι... παρεξηγήσιμο ακόμη και για τους ίδιους τους οπαδούς των ομάδων! Ο Ολυμπιακός είναι συνήθως μπροστά και ο Άρης ακολουθεί σε πολλά πεδία. Συνεργασίες στη Λίγκα, μεταγραφικά, κόντρες με κοινούς αντιπάλους και όλα αυτά τυχαίνει να συνδυάζονται με ιδανικά για τον Ολυμπιακό αποτελέσματα στο γήπεδο. Όλως τυχαίως ο Άρης έχει να κερδίσει τον Ολυμπιακό από το 2013! Πέρασαν 7 χρόνια και 17 ολόκληρα παιχνίδια από τότε που τελευταία φορά ο Άρης κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό. Από τότε (και ειδικά τα τελευταία χρόνια) οι τριάρες και τεσσάρες στο Καραϊσκάκη και στο Χαριλάου πάνε και έρχονται! Τυχαίο θα είναι...

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΜΕ ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η σχέση των δύο έφθασε σε... απροχώρητο σημείο με αφορμή την προσπάθεια μεταγραφής του Ματέο Γκαρσία. Ο Καρυπίδης έχει «κολλήσει» με αυτόν τον παίκτη και πάνω στον... πανικό του να τον παρουσιάσει, κάνει το αδιανόητο. Δίνει εντολή να διαρρεύσει από το ρεπορτάζ της ΠΑΕ ότι... «ο Άρης αγοράζει τα δικαιώματα του παίκτη από τη σερβική ομάδα. Η διαδικασία θα γίνει μέσω του Ολυμπιακού λόγω του γεγονότος ότι το ban που έχει ο Άρης δεν του επιτρέπει να εγγράψει ποδοσφαιριστές, προκειμένου ο παίκτης να μην χαθεί και καταλήξει σε κάποια άλλη ομάδα. Τον παίκτη δεν τον παίρνει δανεικό από τον Ολυμπιακό ο Άρης, αλλά τον αγοράζει από τον Ερυθρό Αστέρα, καταβάλλοντας ένα σημαντικό τίμημα όπως έχει συμφωνηθεί»!

Το σοκ όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί με τον απροκάλυπτο αυτό τρόπο που παραδέχεται ο Άρης ότι ακόμη και εδώ με τον Ολυμπιακό θα συνεργαστεί και χρησιμοποιώντας μία απίστευτη μεθοδολογία, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει το ban.

ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ...

Αυτή η παράξενη σχέση ξεκίνησε να διαφαίνεται πιο φανερά από το καλοκαίρι του 2018 και μετά όταν ξαφνικά αποκαλύφθηκε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δαπάνησε ένα ποσό 300 χιλιάδων ευρώ για να αποκτήσει από τον Άρη τον νεαρό (20χρ.) ποδοσφαιριστή της Β΄ομάδας, Δημήτρη Κλιγκόπουλο. Μία μεταγραφή που κανείς δεν μπόρεσε να αντιληφθεί με ποδοσφαιρικά κριτήρια, αφού ο ποδοσφαιριστής δεν είχε ούτε αξιόλογο ποδοσφαιρικό παρελθόν, ούτε και στην πορεία έπαιξε σε κάποια ομάδα.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ

Και αν ο Κλιγκόπουλος ήταν ο πρώτος το 2018, ο Ντουρμισάι ήταν ο τελευταίος τον χειμώνα του 2020. Ο Άρης ξαφνικά τον ανακοίνωσε στις 4/1, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ανακοίνωση χωρίς κανένα στοιχείο για το είδος και τη διάρκεια της συνεργασίας. Τότε ειπώθηκε ανεπισήμως και γράφονταν στα ρεπορτάζ, ότι ο παίκτης αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Στην πορεία όμως προέκυψε το πρόβλημα με την απαγόρευση μεταγραφών και κάποια στιγμή στις 24/1 η ΕΠΟ σε επίσημη ανακοίνωσή της, αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι... ο Ντουρμισάι αποκτήθηκε με δανεισμό. Ο Ολυμπιακός ήταν βέβαια η ομάδα που άνηκε ο συγκεκριμένος επιθετικός.

Ο ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Δεν είναι όμως μόνο οι προαναφερόμενοι. Τα τελευταία χρόνια είναι μία σειρά παικτών που σχετίζονται με τις δύο ομάδες. Μεγάλος αριθμός που αναγκάζει Άρη και Ολυμπιακό να μην θέλουν πλέον την επίσημη δημοσιοποίηση πληροφοριών γι' αυτές τις υποθέσεις. Κάπως έτσι ο Άρης ανάφερε σε προφορικό επίπεδο ότι απέκτησε ελεύθερο τον Σιώπη, αλλά όταν πέρυσι το καλοκαίρι ο βραχύσωμος μέσος μετακόμιζε στην Αλάνιασπορ, ξαφνικά και πάλι γνωστοποιήθηκε (σε μερικά ρεπορτάζ) ότι ο Ολυμπιακός καρπώνονταν το 30% της μεταγραφής μια και είχε δικαιώματα του παίκτη.

Μαζί με αυτά και οι περιπτώσεις Μαρτίνες, Τζανακάκη, Βαλεριάνου, Φετφατζίδη, του Ιντέγε και πολλά άλλα μεταγραφικά ρεπορτάζ για τον Μπρούνο, τον Ανσαριφάρντ, τον Αυλωνίτη και τόσους άλλους που πάντα φέρνουν στο μυαλό τις δύο ομάδες και μία ερώτηση: «Μα καλά... ο Άρης μόνο παίκτες που έπαιξαν στον Ολυμπιακό ενδιαφέρεται να αποκτήσει ;»

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

Και αν τα μεταγραφικά, αλλά και τα αποτελέσματα είναι μερικά από τα ποδοσφαιρικά δεδομένα αυτής της κατάστασης, τι να πει κανείς για την 100% κοινή πορεία των δύο ΠΑΕ σε κάθε θέμα που προκύπτει στη Λίγκα; Δεν υπάρχει ψηφοφορία που ο Άρης να μην ψηφίσει ότι και ο Ολυμπιακός, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο εκπρόσωπος του Άρη έχει στηριχθεί απροκάλυπτα από τους παράγοντες του Ολυμπιακού που σαν δικηγόροι επιχειρούν να τον υπερασπιστούν.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ...

Οι Ολυμπιακού δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με το ότι η ομάδα τους συνεργάζεται με αυτό τον τρόπο με άλλη ομάδα που συνήθως ακολουθεί τους ερυθρόλευκους και περιμένει τη βοήθειά τους σε κάθε πιθανό και απίθανο θέμα. Οι Αρειανοί όμως;

Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν το πίστευαν. Φέτος και από την αρχή της σεζόν δεν ήθελαν να το παραδεχθούν. Αφού κάποια στιγμή άρχισαν να γκρινιάζουν για το ότι ο Άρης δεν μιλούσε για τις διαιτητικές σφαγές όπως ξη φετινή του Τζοβάρα στο μεταξύ τους αγώνα, έφθασε το θέμα Ματέο Γκαρσία να ξεχειλίσει το ποτήρι. Η ανακοίνωση των οργανωμένων έστειλε το μήνυμα στον Καρυπίδη που ήδη είχε παρεξηγήσει την απάθεια του κόσμου: «ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝ , δεν θέλουμε δωράκια που αγαπήσαμε , δεν χάσαμε το σκυλάκι μας που κάποιος το βρήκε και θα το ξαναφέρει πίσω για να μας φτιάξει την διάθεση , δεν θέλουμε ηχηρές μεταγραφές και ακριβά συμβόλαια....

Οπότε Καρυπιδη με λάθος επικοινωνιακές ενέργειες σε λάθος χρόνο μην επιβραβεύεις τον Γραμμένο και τους δίπλα που σαν πρακτική χρόνια τώρα έχουν επενδύσει στην εσωστρέφεια».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ... ΚΑΡΑΤΑΣΙΟ

Όλα όσα γίνονται με τον Άρη έχουν άμεση σχέση με την γνωστή (από παλιά) στον Ολυμπιακό, μεταγραφική πολιτική απόκτησης παικτών από τις φιλικές προς αυτόν ΠΑΕ. Παικτών που πρακτικά και θεωρητικά δεν έχουν τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική αξία να παίξουν στους ερυθρόλευκους, αλλά αποκτούνται για να... υπάρχουν, λες και πρέπει να... ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας με τις διάφορες ΠΑΕ!

Η τακτική αυτή ξεκίνησε από το Μαρινάκη στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και τώρα ενισχύεται και πάλι με ΠΑΕ που όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκονται κοντά στον Ολυμπιακό. Είναι τυχαίο ότι αποκτήθηκε ο Κρίστινσον; Ότι έγινε η μεταγραφή Νικολιά από τον ΠΑΣ Γιάννινα; Ότι συνεχίζεται η συνεργασία με τον Άρη; Ότι προηγήθηκαν τέτοιες κινήσεις και με τον Πανιώνιο;

ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Αν ανατρέξουμε στο 2010 θα αρχίσουμε να μετράμε τέτοιες μεταγραφικές περιπτώσεις που ποδοσφαιρικά δεν δείχνουν να αρμόζουν με το μέγεθος του Ολυμπιακού, αλλά πάντα γίνονταν σε συνεργασία με άλλες μικρομεσαίες ελληνικές ομάδες.

Τo 2010 o Ολυμπιακός απέκτησε από τον ΟΦΗ τον Μονιάκη. Ο αριστερός μπακ ποτέ δεν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό αφού αμέσως έφυγε δανεικός σε άλλες ομάδες όπως η Κέρκυρα.

Το 2011 αποκτήθηκαν οι Μόνχε και Ζαραδούκας από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και ο Δασκαλάκης από τον Εργοτέλη.

Το 2012 από ποια ομάδα έκανε μεταγραφή ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη; Από τον Εθνικό Γαζώρου! Ναι την ομάδα που το όνομά της ακούστηκε σε ηχογραφημένες συνομιλίες να αναφέρει ο Μαρινάκης που «έψαχνε» μια δικαστική απόφαση. Τον Ανδρέα Γιαννιώτη πήρε από εκεί ο Ολυμπιακός.

Το 2013 αποκτά από τον Εργοτέλη τον Τζανακάκη, αλλά και τον Μπουχαλάκη τον οποίο γρήγορα παραχώρησε και απέκτησε εκ νέου από τη Νότιγχαμ.

Το 2014 αποκτήθηκε ο Γιαννούλης από τον Ατρόμητο, αλλά και ο Νίκος Καθάριος από τον Πανθρακικό! Απίστευτο και όμως αληθινό. Και να ήταν μόνο αυτοί. Εκείνη την χρονιά ο Ολυμπιακός το... τερμάτισε. Πήρε τον Πλέγα από την Παναχαϊκή, τον Ασίγκμπα από τον Φωκικό, τον Αυλωνίτη από τον Πανιώνιο, τον Καραμάνο από τον Ατρόμητο και τον Παπάζογλου από τον ΟΦΗ. Όλοι αυτοί μαζί δεν έπαιξαν ούτε 10 ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού. Γιατί αποκτήθηκαν από τις συγκεκριμένες ομάδες που κινούνται γύρω από τον ίδιο άξονα;

Το 2015 πήραν τον Γούτα από την Ξάνθη, τον Μαρτίνεζ από τον Παναιτωλικό, τον Χαλκιαδάκη από τον Εργοτέλη, τον Λόρια από τον ΟΦΗ, τον Μπέρτο από την Ξάνθη.

Ακολούθησαν το 2016 ο Ξύδας και ο Καραγεώργης από την Καλλονή.

Το 2017 τον Σίλβα από τον Αστέρα.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο τερματοφύλακας Στοΐκοβιτς που έπαιζε στον Εργοτέλη και κάποια στιγμή μπερδεύτηκε δηλώνοντας ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Καρατάσιος της ΑΕΛ. Ποιος είναι ο Καρατάσιος; Παίκτης της ΑΕΛ που φυσικά δεν έπαιξε ποτέ και πουθενά, αλλά ο Ολυμπιακός τον αγόρασε πριν δύο χρόνια με 300-400 χιλιάδες ευρώ!!!

Στο CAS παίχθηκαν όλα... Ή θα προέκυπτε δικαίωση (όπως συνέβη) και ανασύνταξη ή θα υπήρχε καταδίκη και πόλεµος...Κανένα στίγμα, κανένας λεκές στην ιστορία µας και καμιά υποχρέωση στο Μητσοτάκη και τη Ν∆ για τον υποβιβασμό!!! Το αγωνιστικό είναι εύκολο. Όταν έχεις πολλά λεφτά, διορθώνεται.

Διαβάστε ακόμη...