Θρυλική κωλοτούμπα μέσα σε 10 μέρες!

Από sdna.gr: Στις 10 Μαΐου ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έλεγε ότι δεν θέλει πρωταθλήματα στα χαρτιά ή στα δικαστήρια. Σήμερα που πήρε ένα τέτοιο στο βόλεϊ γυναικών μιλάει για απόφαση της ομοσπονδίας με αίσθημα δικαίου. Μία... θρυλική κωλοτούμπα!
Πηγή: sdna.gr
Θρυλική κωλοτούμπα μέσα σε 10 μέρες!

Ήταν μία επίσημη τοποθέτηση που έκανε πολύ θόρυβο. Άλλοι απόρησαν. Άλλοι έβαλαν τα γέλια. Άλλοι σταυροκοπήθηκαν και αναρωτήθηκαν αν είναι τρολάρισμα. Άλλοι αναρωτήθηκαν αν οι συντάκτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Τέλος πάντων, ότι γράφει, δεν ξεγράφει. Η επίσημη ανακοίνωση της 10ης Μαΐου από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό έμεινε στην ιστορία. Ας το θυμηθούμε: «Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. από την ίδρυση του έως και σήμερα, έγινε ο ΘΡΥΛΟΣ του Ελληνικού αθλητισμού, επειδή με αθλητική μαγκιά και υπερηφάνεια κατακτά πρωταθλήματα και κύπελλα εντός των αγωνιστικών χώρων. Τίμια και δίκαια. Όχι στο στρίψιμο της δεκάρας ή στα χαρτιά και τα δικαστήρια».

Αυτά πριν από μόλις 10 μέρες. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δήλωνε ότι δεν κατακτά πρωταθλήματα και κύπελλα στο στρίψιμο της δεκάρας ή στα χαρτιά και τα δικαστήρια.

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, πριν καλά - καλά περάσουν 10 ημέρες ήρθε η απόλυτη δικαίωση. Η ΕΟΠΕ με τον πιο ύπουλο τρόπο, με μία διαδικασία fast-track, έκανε ξαφνική ψηφοφορία από τα μέλη του Δ.Σ. και ουσιαστικά αγνόησε τις ομάδες και απένειμε τον τίτλο του πρωταθλήματος γυναικών στην αγαπημένη ομάδα του προέδρου της ομοσπονδίας, Γιώργου Καραμπέτσου, ο οποίος δικαίως αναδεικνύεται ως άτυπος MVP του πρωταθλήματος για την καθοριστική του συνεισφορά στην στέψη.

Μία απαραίτητη σημείωση για όσους πιθανώς μας διαβάσουν σήμερα για πρώτη φορά ή θέλουν να κάνουν την γνωστή τους προπαγάνδα. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αν δεν προέκυπτε η διακοπή λόγω πανδημίας, λογικά θα σήκωναν την κούπα, αφού έδειχναν να παίζουν χωρίς αντίπαλο.

220 είναι πως τα πρωταθλήματα που απονέμονται με τέτοιο τρόπο σε οποιοδήποτε άθλημα, δίχως η σεζόν να ολοκληρωθεί στα γήπεδα δεν έχουν καμία αξία. Είναι ντροπή να πανηγυρίζονται. Είτε μιλάμε για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον οποιοδήποτε.

Κι όμως στα γνωστά Μέσα της Συμμορίας, είδαμε φωτογραφίες με κούπες, με σαμπάνιες, μόνο φωτογραφίες από γλέντι στα μπουζούκια δεν είδαμε. Άρθρα που όχι μόνο πανηγύρισαν τον τίτλο που απονεμήθηκε με τέτοιο τρόπο, αλλά και με αναλύσεις για το ρεκόρ συνεχόμενων πρωταθλημάτων του Παναθηναϊκού, που σπάει με αυτό το πρωτάθλημα η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού.

Με νέα ανακοίνωση ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατάφερε να διαψεύσει τα ίδια τα λεγόμενα του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι η κατάκτηση του 8ου διαδοχικού πρωταθλήματος, δεν επετεύχθη στα γήπεδα, όπου ο Ολυμπιακός ήταν πρόθυμος να αγωνιστεί και να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του, την απόφαση της ομοσπονδίας περιβάλλει το αίσθημα δικαίου και αποδίδει τον δέοντα σεβασμό στις προσπάθειες των αθλητριών και του προπονητικού επιτελείου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, με δεδομένο ότι κρίθηκε επιβεβλημένη η οριστική διακοπή των διοργανώσεων».

Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω, δηλαδή.

Ναι μεν ο Ολυμπιακός «δεν κατακτά πρωταθλήματα στα χαρτιά ή τα δικαστήρια, αλλά μόνο στους αγωνιστικούς χώρους» (αυτά στις 11 Μαΐου), αλλά ο ίδιος ο Ολυμπιακός «παρά το γεγονός ότι η κατάκτηση του 8ου διαδοχικού πρωταθλήματος δεν επετεύχθη στα γήπεδα, η απόφαση της ομοσπονδίας περιβάλλει το αίσθημα δικαίου» (αυτά στις 20 Μαΐου).

Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Μήπως έχουμε να κάνουμε με διπολικές προσωπικότητες; Ή μήπως τελικά το αίσθημα δικαίου κάθε ομοσπονδίας είναι μόνο όταν το παίρνει στα χαρτιά ο Ολυμπιακός;

Διαβάστε ακόμη...