Αυτή είναι η επίσημη ποινή του Άρη από την FIFA!

Απο sdna.gr: Το SDNA αποκαλύπτει το ακριβές παράπτωμα του Άρη, αλλά και την επίσημη ποινή απαγόρευσης από την FIFA στους κιτρινόμαυρους.
Πηγή: sdna.gr
Αυτή είναι η επίσημη ποινή του Άρη από την FIFA!

Το SDNA ήταν το πρώτο Μέσο που αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής την απόφαση της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη για έναν χρόνο και το SDNA είναι αυτό που επανέρχεται, παρουσιάζοντας την επίσημη ετυμηγορία από την πειθαρχική επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά και το σκεπτικό της γύρω από την απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση, της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA ο Άρης κρίνεται ένοχος, διότι απέτυχε να πειθαρχήσει και να ανταποκριθεί στις αποφάσεις που είχαν παρθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και με τις οποίες το συγκεκριμένο πειθαρχικό όργανο είχε επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών στον συγκεκριμένο σύλλογο.

Με άλλα λόγια προχώρησε στην προσθήκη του Φιορίν Ντουρμισάι κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κάτι που σύμφωνα με την FIFA δεν είχε δικαίωμα να κάνει, παραβιάζοντας την απαγόρευση που του είχε επιβάλλει.

Ως εκ τούτου η πειθαρχική επιτροπή της FIFA επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών στην ΠΑΕ Άρης είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο για δύο ολόκληρες και συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, ποινή που θα τεθεί σε ισχύ από την έναρξη της αμέσως επόμενης μεταγραφικής περιόδου, μετά από την γνωστοποίηση της συγκεκριμένης ποινής.

Η ποινή αυτή θα εφαρμοστεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε εθνικό και την FIFA σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η FIFA τονίζει ότι η ποινή αυτή δεν αφορά μόνο την ανδρική ομάδα του Άρη, αλλά και τις μικρότερες ηλιακά κατηγορίες, οι οποίες επίσης δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής νέων παικτών.

Για να μπορεί ο Άρης να εγγράψει ξανά νέους παίκτες θα πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε δύο πλήρεις και ολοκληρωμένες μεταγραφικές περιόδου και όχι νωρίτερα, καθότι δεν μπορεί να κάνει χρήση κάποιων ευεργετικών διατάξεων ή παραθύρων που προβλέπονται από τον νόμο.

Μάλιστα ορίζεται ξεκάθαρα από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, ότι η ΕΠΟ καθίσταται απολύτως υπεύθυνη για την εκτέλεση της ποινής και ξεκαθαρίζεται ότι αν δεν προσφέρει τις απαραίτητες αποδείξεις τήρησης της απόφασης, τότε και η ίδια κινδυνεύει με πολύ σοβαρές κυρώσεις που θα αποφασιστούν στο μέλλον και οι οποίες μπορεί να είναι ακόμα και αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις!

Το SDNA με ένα πλήρες επεξηγηματικό άρθρο εξήγησε από την πρώτη στιγμή πως η FIFA στριμώχνει πλέον στα σχοινιά τον Άρη, ο οποίος έχει πια πολύ περιορισμένες λύσεις για να φτιάξει το ρόστερ της επόμενης σεζόν, ενώ σύμφωνα με όσα τονίζονται από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και έπειτα από επίσημη δήλωση του Θεόδωρου Καρυπίδη η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκέφτεται να προσφύγει στο CAS, ζητώντας άρση της ποινής.

Διαβάστε ακόμη...