Η απόφαση για την Ξάνθη λύνει τα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη «Συμμορία»

Από sdna.gr:Το δεδικασμένο της Ξάνθης βάζει πρόωρο τέλος στις σκέψεις όσων επιχειρήσουν να κερδίσουν χρόνο στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Διαβάστε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του SDNA γιατί δεν θα παίξει κανένα ρόλο η ποινική εξέλιξη στην υπόθεση της Συμμορίας.
Πηγή: sdna.gr
Η απόφαση για την Ξάνθη λύνει τα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη «Συμμορία»

Ένα σκέλος της δικογραφίας που αφορά την επονομαζόμενη «συμμορία του ποδοσφαίρου» θα συζητηθεί στο ποινικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ με κατηγορούμενους τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος για το μεταξύ τους παιχνίδι το 2015, τους ιδιοκτήτες του και άλλα δέκα πρόσωπα που είχαν σημαντικές θέσεις στο ποδόσφαιρο κατά το επίδικο διάστημα 2012 – 2015.

Επειδή η υπόθεση δικάζεται και ως προς το ποινικό της σκέλος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και επειδή η συζήτηση στα δύο δικαστήρια θα γίνει την ίδια περίοδο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πλευρά των κατηγορούμενων προκειμένου να κερδίσει χρόνο θα ζητήσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας να αναβάλει τη συζήτηση της υπόθεσης μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια.

Το ίδιο, όμως ζήτησε και η Ξάνθη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της «πολυιδιοκτησίας» και της μετοχικής της σύνθεσης.

Ζήτησε, συγκεκριμένα, την αναστολή έκδοσης της απόφασης εν όψει της συζήτησης της υπόθεσης στο διοικητικό δικαστήριο.

Η απόφαση του επίσης αποτελούμενου από τακτικούς δικαστές (Εφέτες) οργάνου ήταν απορριπτική ως προς το αίτημα της Ξάνθης, επειδή «η Επιτροπή Εφέσεων δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι «η εκκαλούσα (σ.σ. Ξάνθη) υποβάλλεı επıκουρıκώς αίτημα περί αναβολής της συζήτησης της υπόθεσης ενώπıον της παρούσας Επıτροπής λεκτέο ότı αυτό ελέγχεταı αβάσıμο καı κρίνεταı απορρıπτέο. Δıότı μεταξύ της παρούσας δίκης καı της δίκης που εκκρεμεί ενώπıον του Δıοıκητıκού Εφετείου δεν υφίσταταı δεσμός προδıκαστıκότητας υπό την έννοıα ότı η έκβαση της δıοıκητıκής δίκης δεν επηρεάζεı το αποτέλεσμα της παρούσας δίκης».

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού σημειώνεται ότι... «Η παρούσα Επıτροπή δεν δεσμεύεταı ούτε καı προσωρıνά από τıς αποφάσεıς των δıοıκητıκών ή πολıτıκών δıκαστηρίων, απορρıπτομένου ως αβάσıμου του σχετıκού ıσχυρıσμού που προβάλλεı η εκκαλούσα με το υπόμνημά της».

Η απόφαση αποτελεί «δεδικασμένο» και λύνει τα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας σε περίπτωση που κληθεί να αποφασίσει επί παρόμοιου αιτήματος στη δίκη της επονομαζόμενης «συμμορίας».

Διαβάστε ακόμη...