Το δεδικασμένο του Παναθηναϊκού, «οδηγός» για την τιμωρία της ΑΕΚ!

Από sdna.gr: Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και θα τις εκτίσει σε παιχνίδια, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι χωρίς θεατές λόγω κορωνοϊού, εφόσον τα πλέι οφ διεξαχθούν τελικά.
Πηγή: sdna.gr
Το δεδικασμένο του Παναθηναϊκού, «οδηγός» για την τιμωρία της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για όσα συνέβησαν στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη και το επεισόδιο με τον γυμναστή της ομάδας της συμπρωτεύουσας, Λάζαρο Βαρδάκη.

Η Ένωση, όπως αναφέρεται στην απόφαση, θα εκτίσει την ποινή της «από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος». Δηλαδή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική των πλέι όφ, όταν (και αν) αυτά αρχίσουν και στην 3η με τον Άρη (μεσολαβεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ).

Τα παιχνίδια αυτά όμως, όπως και τα υπόλοιπα των πλέι οφ, είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν ούτως ή άλλως κεκλεισμένων των θυρών για λόγους δημόσιας υγείας, όπως τόνισε την Τετάρτη 15/4, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Παράλληλα, το λουκέτο στις εξέδρες είναι πιθανό να μπει και τη νέα περίοδο, όπως αποκάλυψε το SDNA.

Τι θα συμβεί όμως, με την τιμωρία της ΑΕΚ, εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει οι αγώνες να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορωνοϊου;

Το SDNA βρήκε την απάντηση. Η «Ένωση» θα εκτίσει την ποινή της ακόμη και αν οι εξέδρες είναι κλειστές για άλλη αιτία. Με απλά λόγια: Η τιμωρία που επιβάλλει πειθαρχικό όργανο ΔΕΝ επηρεάζεται από οποιαδήποτε άλλη απόφαση, ακόμη και αν αυτή προέρχεται από την κυβέρνηση. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία!

Η ΑΕΚ δηλαδή, θα εκτίσει στα συγκεκριμένα παιχνίδια την ποινή της (εφόσον δεν «πέσει» στην Εφέσεων) ανεξάρτητα από ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης για συνέχιση στο λουκέτο στις εξέδρες.

Το δεδικασμένο

Επ' αυτού υπάρχει και δεδικασμένο. Πρόκειται για την απόφαση που είχε πάρει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (48/17.4.2015) έπειτα από προσφυγή του Παναθηναϊκού.

Το story έχει ως εξής: Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ με την απόφαση 126 στις 26.2.2015 είχε τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο 100.000 ευρώ και αφαίρεση τριών βαθμών για επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη αγωνιστική της ποινής, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την 27η αγωνιστική, όμως, είχε συμπέσει με την απόφαση που είχε πάρει ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για απαγόρευση προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα, έπειτα από περιστατικά βίας. Η Σούπερ Λίγκα τότε είχε αποφασίσει ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν «σβήσει» τη μία από τις δύο αγωνιστικές κόντρα στον «Δικέφαλο» και έπρεπε να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με τον Αστέρα Τρίπολης στην 30ή αγωνιστική (στο μεταξύ η απόφαση Κοντονή είχε ανασταλεί) και την Ξάνθη την 32η.

Στην ίδια γραμμή μάλιστα, ήταν και η ΕΠΟ που είχε γνωμοδοτήσει ότι... «δε μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της SuperLeague και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League».

Ο Παναθηναϊκός όμως, είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και είχε πετύχει την ανατροπή. «Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την υπ' αριθμ. 48/17.04.2015 απόφασή του αναγνωρίζει ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ πρέπει να εκτίσει την ποινή της διεξαγωγής δυο (2) αγώνων χωρίς θεατές, η οποία της επιβλήθηκε με την 126/26.02.2015 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE, στους αγώνες της 27ης και 30ής αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος, ήτοι στις 08.03.2015 και 04.04.2015 με τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης» ανέφερε η απόφαση και οι «πράσινοι» είχαν παίξει κανονικά, με κόσμο στις εξέδρες, κόντρα στην Ξάνθη.

Εννοείται ότι εφόσον το πρωτάθλημα τελικά διακοπεί, η όποια ποινή μεταφέρεται για την επόμενη περίοδο όπου επίσης, όπως προαναφέρθηκε υπάρχει σκέψη για κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορωνοϊου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...