Η ΕΟΠΕ θέλει πρωταθλητή άνευ αγώνων τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ γυναικών!

Απο sdna.gr: Πρωταθλητή τον Ολυμπιακό θέλει να στέψει η ΕΟΠΕ όπως φάνηκε ξεκάθαρα από την τηλεδιάσκεψη που έγινε τη Μεγάλη Τρίτη.
Πηγή: sdna.gr
Η ΕΟΠΕ θέλει πρωταθλητή άνευ αγώνων τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ γυναικών!

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κάθισε μέσω τηλεδιάσκεψης στο τραπέζι με τις ομάδες προκειμένου να ξεκαθαριστεί το «παρών» του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών γιατί για το... μέλλον ούτε συζήτηση!

Το πρωτάθλημα, όπως και όλη η αγωνιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει διακοπεί εδώ και περίπου έναν μήνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των ξένων αθλητριών να έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους.

Η τηλεδιάσκεψη μπορεί να μην έβγαλε αποτέλεσμα αλλά άφησε ξεκάθαρα την αίσθηση σε όλους ότι η Ομοσπονδία - που στηρίζεται σταθερά από τους ερυθρόλευκους εδώ και χρόνια - θέλει να στέψει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό με το «έτσι θέλω».

Οι ομάδες είχαν να ψηφίσουν ανάμεσα σε τρία ενδεχόμενα, είτε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, είτε τον ορισμό πρωταθλητή αλλά και των ομάδων που θα υποβιβαστούν με την υπάρχουσα βαθμολογία, είτε να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο.

Ο Παναθηναϊκός όπως και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό τις προθέσεις τους με σχετικές ανακοινώσεις. Στο πλευρό των δύο ομάδων τάχθηκε και ο Άρης που ήταν υπέρ της πρότασης να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο, κάτι που όπως φαινόταν έβρισκε και άλλες ομάδες σύμφωνες. Τι κι αν ακούστηκε πολλές φορές ότι κανείς δεν θέλει έναν πρωταθλητή στα χαρτιά... Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος άλλοτε ειρωνικά, άλλοτε απαξιωτικά δεν άφηνε περιθώρια διαφωνίας.

Ο Ολυμπιακός ήταν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, όποτε αυτό μπορέσει να γίνει. Βέβαια, οι Πειραιώτες επί της ουσίας γνώριζαν ότι με τη θέση αυτή είχαν προλειάνει το έδαφος για τη... συνέχεια και όταν αντιλήφθηκαν το αναμενόμενο, ότι η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής, πήραν άμεσα θέση υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή έχοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Στην παραπάνω διαδικασία, ο Ολυμπιακός βρήκε «σύμμαχο» την ΕΟΠΕ, η οποία με μια πρωτοφανή «κάθετη» λογική προσπαθεί να συνδέσει τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με τη Volleyleague γυναικών.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πριν καλά καλά ξεκινήσει η κουβέντα έδωσε στίγμα ότι η θέση που θα αποφασιστεί θα ισχύσει για όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Αν δηλαδή αποφασιστεί πρωταθλητής πρέπει να βγει πρωταθλητής σε όλα.

Δεν τους είπε όμως ότι στην περίπτωση των γυναικών ο πρωταθλητής θα είναι στα χαρτιά ενώ στην περίπτωση των αναπτυξιακών -εκεί όπου υπάρχουν τα μόρια για τα παιδιά- θα βρεθεί τρόπος ώστε να κριθούν οι θέσεις στα γήπεδα!

Η στάση της Ομοσπονδίας προκαλεί ερωτήματα αφού ο κορωνοϊός στην Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση και αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος Απρίλη, δεν αποκλείεται και η σταδιακή επιστροφή των ομάδων στην αγωνιστική δράση! Από τη μια λοιπόν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δηλώνει ότι ψάχνει τρόπο για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου (!) και από την άλλη με τη στάση του «κλείνει το μάτι» για την ανάδειξη πρωταθλητή στα χαρτιά. Ζητώντας αλλαγή προκήρυξης ώστε να την περάσει με νόμο ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρωταθλητή που πέραν της υπογραφής του προέδρου, θα έχει και την αποκλειστική σφραγίδα πρωτοτυπίας από την ΕΟΠΕ καθώς η επικύρωση της βαθμολογικής κατάταξης θα γίνει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καν η κανονική περίοδος, ενώ η προκήρυξη αναφέρει πρωταθλητή μέσω πλέι οφ και με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να έχει δώσει κι έναν αγώνα παραπάνω...

Φεύγοντας από την αίθουσα πάντως πολλοί εκπρόσωποι των ομάδων είχαν την αίσθηση ότι πήραν μέρος στο χρονικό μίας προαναγγελθείσας απόφασης...

Δεν αποκλείεται μάλιστα αν η πρόταση γίνει πράξη να αποτελέσει πρόκριμα και για τη VolleyLeague αντρών καθώς ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Λίγκας, κ.Ταρνατόρος μέσα στην εβδομάδα τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Σατανικές συμπτώσεις...

Διαβάστε ακόμη...