Το… μεγαλείο του Ολυμπιακού

Από forza: Δεν είναι πάντα το ποδόσφαιρο που παίζει η κάθε ομάδα, αυτό που την χαρακτηρίζει. Δεν είναι πάντα τα μεγάλα ονόματα που μπορεί να έχει στο ρόστερ της, τα τρόπαια που έχει κατακτήσει, οι επιτυχίες που έχει εντός ή εκτός συνόρων.
Πηγή: forza
Το… μεγαλείο του Ολυμπιακού

Υπάρχει και μια φιλοσοφία μέσα από την οποία προκύπτουν όλα αυτά. Μια αύρα που αποπνέει, ένας χαρακτήρας, ένας τρόπος έκφρασης και δράσης. Τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα.

Μέσα σε μια περίοδο πρωτοφανών θεμάτων δημόσιας υγείας, εν μέσω μια -επίσημα κηρυγμένης- πανδημίας, ο Ολυμπιακός φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι όλα όσα τον συνοδεύουν ως ιδιοσυγκρασία, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, δεν είναι τυχαία. Η πολιτική της συλλογής τίτλων με οποιοδήποτε κόστος, με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιεσδήποτε συνθήκες, χαράχτηκε από παλιά και συνεχίζεται από τους νεότερους. Στον δρόμο για να μεγαλώσουν την τροπαιοθήκη τους και να κομπάζουν απέναντι στους υπόλοιπους, δεν υπάρχει κανένας φραγμός, κανένα εμπόδιο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να πατήσουν επί πτωμάτων.

Πάνω σε αυτή τη λογική, δεν προξένησε καμιά εντύπωση το γεγονός ότι αποτελούν τη μοναδική ομάδα (ίσως και ολόκληρη της υφηλίου) που εξέφρασε θέση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα κάτω από συνθήκες πανδημίας. Άσχετα αν μετά το γύρισε σε... κωλοτούμπα. Ο μοναδικός σύλλογος που μπορεί να βάλει το δικό του μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο. Με τη λογική ότι ξεκινάει ως φαβορί στα φετινά play off, κι ότι χρειάζεται όσο τίποτα έναν τίτλο μετά από τρία χρόνια "πείνας". Έναν τίτλο για τον οποίο φέτος έχει κάνει τα πάντα -εκτός αγωνιστικών χώρων- για να τον κατακτήσει.

Ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας, αλλά και των ίδιων, δεν αποτελεί πρόβλημα αν είναι χρησιμοποιηθεί προς το συμφέρον του συλλόγου. Τι κι αν ακόμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε ότι προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Τι κι αν όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου αναστέλλονται. Ο "ερυθρόλευκος" αριβισμός είναι πάνω από όλα. Ακόμα και μια πανδημία μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όπως και όποτε θέλουν για ίδιον όφελος. Την ώρα που δεν ήθελαν να διακοπεί το ελληνικό πρωτάθλημα, μπας και κατακτήσουν τον τίτλο, ζητούσαν να μην ταξιδέψει η Εθνική ομάδα στις ΗΠΑ για φιλικά, μήπως πάθουν τίποτα οι "ερυθρόλευκοι" παίκτες! Άλλος κορωνοϊός ο ένας, άλλος ο άλλος... Δεν τους πείραξε που έπαιζαν με την Γουλβς, τους πείραξε όμως που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Και φυσικά δεν τους πείραξε που θα υπήρχε ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός χωρίς κόσμο στην Τούμπα...

Ο Ολυμπιακός ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά το μεγαλείο του και μας έδειξε ξανά με απλά βήματα πώς μπορεί να γίνει μια ομάδα η πιο μισητή και σιχαμένη στη χώρας της. Κρατήστε αποστάσεις λοιπόν. Τόσο από τον κορονοϊό, όσο και από τον Ολυμπιακό...

Διαβάστε ακόμη...