Η δίκη της «Συμμορίας»

Απο inpaok.com: Στο μικροσκόπιο το Ολυμπιακός – Βέροια
Πηγή: inpaok.com
Η δίκη της «Συμμορίας»

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Βέροια (3-0), στις 6/1/2013 και τα όσα έγιναν στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, του Νίκου Γεωργέα και άλλων τριών ποδοσφαιριστών, θα μπουν σήμερα (5/3), στο μικροσκόπιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη της «Συμμορίας».

Στην 8η ημέρα των καταθέσεων των μαρτύρων, είναι προγραμματισμένο να εξεταστούν τόσο ο πρώην προπονητής της «βασίλισσας» του βορρά αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής της, όπως επίσης και ο Παντελής Καφές.

Είναι όμως, αμφίβολο αν θα προλάβουν και οι τρεις καθώς η δίκη θα αρχίσει στις 11.00 λόγω αποχής των γραμματέων του Εφετείου.

Ο Καλαϊτζίδης ήταν στον πάγκο της Βέροιας στον επίμαχο αγώνα ενώ οι άλλοι δύο αγωνίστηκαν 49 και 68 λεπτά αντίστοιχα. Ο μεν Γεωργέας έχει καταθέσει ότι στο ημίχρονο ειπώθηκε στους ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» του βορρά να χάσουν με 3-0, ο δε Καφές ότι στο ημίχρονο έκανε μασάζ και δεν άκουσε τίποτα.

Από τον συγκεκριμένο αγώνα είναι κατηγορούμενοι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και από τη Βέροια οι Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός), Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεθ Μορένο (πρώην παίκτες).

Να σημειωθεί ότι για την επίμαχη αναμέτρηση έχουν καταθέσει, εκτός από τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκο Γεωργέα, και οι Καλογέρης, Γκιγιέρμο Πέρεθ, Αμαραντίδης. Ο Αλέξης Κούγιας ωστόσο, στην πρόσφατη κατάθεση του, υποστήριξε ότι όσοι έκαναν τις καταγγελίες «τους μάζεψε ο Μελισσανίδης για να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Ήταν η πιο στημένη κατηγορία».

Στην πολύκροτη δίκη των «28», μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ως μάρτυρες οι: Σοφοκλής Πιλάβιος, Χρήστος Σάββας, Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος, Τάκης Φύσσας, Κύρος Βασάρας, Βασίλης Γκαγκάτσης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε ακόμη...