«Έτσι θέλω να με θυμούνται στη Λάρισα»

Από sdna.gr: Ο Τερέλ Παρκς ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Ρωσία, για λογαριασμό της Νίζνι Νόβγκοροντ και μιλώντας στο SDNA λέει το δικό του «αντίο» στη Λάρισα, για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει.
Πηγή: sdna.gr
«Έτσι θέλω να με θυμούνται στη Λάρισα»

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ έντονο. Στη Λάρισα πάλεψαν με νύχια και με δόντια για μια θέση στην Basket League, μέσω wild card και εν τέλει τα κατάφεραν, με την διοίκηση Ριζούλη να κάνει διαδοχικές υπερβάσεις για να επαναφέρει την θεσσαλική πόλη στον μπασκετικό χάρτη.

Στην προσπάθεια αυτή η Λάρισα στήριξε πολλά στην παρουσία του Τερέλ Παρκς. Ο Αμερικανός σέντερ «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό, μέσα από την παρουσία του στον Προμηθέα και την Πάτρα και στους νεοφώτιστους έγινε με το... καλημέρα ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» του συνόλου. Άλλωστε αποτέλεσε τον πιο αξιόπιστο ψηλό της ομάδας, τόσο στο σκοράρισμα (11,8 πόντοι μέσο όρο), όσο και στα ριμπάουντ (8,5 κατά μέσο όρο).

Οι εμφανίσεις του στη χώρα μας τράβηξαν το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού, με τη Νίζνι Νόβγκοροντ να κινείται αποφασιστικά και να καταφέρνει να τον κάνει δικό της. Έτσι, η παρουσία του στην Λάρισα ολοκληρώθηκε άδοξα, όμως άπαντες στη Λάρισα είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την εικόνα του. Τρανό παράδειγμα, ο Βαγγέλης Αγγέλου που μεταξύ άλλων ανέφερε πως «να ευχηθώ στον Παρκς που έχει συμφωνήσει εδώ και 20 μέρες με τη Νίζνι, ρισκάροντας το συμβόλαιο του. Έπαιξε με αυτοθυσία τα τρία αυτά παιχνίδια».

Ο Αμερικανός σέντερ πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για Ρωσία και μέσα από το SDNA αποχαιρέτησε την Ελλάδα και τη Λάρισα. Μιλάει για τη νοοτροπία που είχε στα τελευταία παιχνίδια του με την θεσσαλική ομάδα, εξηγεί πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο να μείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του και απαντάει στο ερώτημα τι κρατάει από την παρουσία του στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της Λάρισας, αλλά όπως τόνισε «για μένα δεν ήταν περίεργη κατάσταση. Δεν ήταν κάτι περίεργο. Δεν με επηρέασε στιγμή το ότι ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στη Λάρισα. Ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτό που ήθελε η ομάδα μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι».

Η συμφωνία με τη Νίζνι Νόβγκοροντ ήταν γνωστή εδώ και αρκετές μέρες, όμως ο ίδιος θέλησε να βοηθήσει για μερικά παιχνίδια ακόμα την ομάδα του μέχρι να αποχωρήσει. Και μάλιστα συνδύασε τις τελευταίες εμφανίσεις του με σημαντικές νίκες. «Ήταν κάτι εξαιρετικό, ειδικά το να αφήνεις την ομάδα με αυτόν τον τρόπο, κερδίζοντας ένα σημαντικό παιχνίδι, είναι τρομερό. Κατά τη γνώμη μου η ομάδα έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα στο στόχο της, που είναι η παραμονή στην κατηγορία και το αποτέλεσμα αυτό θα βοηθήσει όλο τον οργανισμό να γίνει ακόμα καλύτερος».

Πολλοί παίκτες όταν υπογράφουν συμβόλαια σε άλλες ομάδες δεν βάζουν το σώμα τους στη φωτιά για τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται. Ο Παρκς όμως είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς όπως τόνισε «έχω μια διαφορετική νοοτροπία. Αυτό που προσπαθώ κάθε φορά είναι να συγκεντρώνομαι στη δουλειά που έχω εκείνη τη στιγμή και να κοιτάζω το τώρα. Και σε αυτή την περίπτωση αυτό έκανα, για την ομάδα μου».

Τα δύο τελευταία παιχνίδια του με τη φανέλα της Λάρισας, κόντρα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ, ανέβασαν βαθμολογικά την ομάδα του, κάτι που έκανε ακόμα πιο χαρούμενο και τον ίδιο. «Τα δύο παιχνίδια που κερδίσαμε, κόντρα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ, ήταν σπουδαία υπόθεση. Όχι μόνο γιατί τα είχαμε μεγάλη ανάγκη τα αποτελέσματα, αλλά και γιατί δείξαμε πως μπορούμε να κερδίζουμε εντός, αλλά και εκτός έδρας», είπε, ενώ σχετικά με τη σημασία των νικών και σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε πως «είναι πολύ σημαντικές και οι δύο νίκες για μένα. Ξέρω πως η ομάδα έχει ένα όραμα αλλά και τον στόχο να μείνει στην κατηγορία και αυτά τα αποτελέσματα την βοηθούν να κάνει ένα βήμα μπροστά προς τον στόχο της».

Πλέον ετοιμάζεται για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία, όμως από την Λάρισα έχει μόνο όμορφα πράγματα να κρατήσει. «Στη Λάρισα αναπτύχθηκα και ωρίμασα σαν παίκτης. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα και αυτό θα κρατήσω από το πέρασμά μου από την ομάδα».

Με δεδομένο πως αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τα χρώματα των Θεσσαλών, το κίνητρό του ήταν υψηλό τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος. «Από την πρώτη στιγμή ήξερα πόσο σημαντικά ήταν αυτά τα αποτελέσματα και πόσο σημαντικές ήταν οι νίκες, όμως αυτό δεν με έκανε να νιώσω πιο υπεύθυνος. Είχα ήδη το κίνητρο να βοηθήσω την Λάρισα να κερδίσει».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα αποθεωτικά λόγια του Βαγγέλη Αγγέλου προς το πρόσωπό του, δείχνοντας πως πρόκειται για έναν παίκτη που δεν τα παράτησε, παρά το νέο συμβόλαιο που είχε υπογράψει σε άλλη ομάδα. «Θεωρώ πως αυτό θα είναι ένα κομμάτι του πώς θα με θυμάται ο κόσμος της Λάρισας μετά την αποχώρησή μου», εξήγησε, λίγο πριν συνεχίσει να πακετάρει τα πράγματά του ενόψει του ταξιδιού του στη Ρωσία...

Διαβάστε ακόμη...