Το προφίλ της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο "PAOK Sports Arena" στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της EKO Basket League (15:30, ERTPLAY 1).
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-4, ενώ στο Basketball Champions League, είναι στην 2η θέση του 2ου ομίλου με ρεκόρ 5-2. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στην χρονιά, τον τελευταίο μήνα δείχνει να έχει βρει ρυθμό, καθώς έχει 9 νίκες στους τελευταίους 10 αγώνες όλων των διοργανώσεων.

Στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος την προηγούμενη διετία ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ και στο παρελθόν έχει περάσει από τη Νέα Κηφισιά, την Astana και τις μικρές Εθνικές ομάδες. Στο πλευρό του είναι ο Δημήτρης Μενουδάκος, ο οποίος επίσης ήταν στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη διετία.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην άμυνά της, καθώς έχει την τέταρτη καλύτερη στο πρωτάθλημα με παθητικό 72.5 πόντους ανά αγώνα. Όσον αφορά το κομμάτι της επίθεσης, ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο Keith Langford, ο οποίος σημειώνει 20.3 πόντους ανά αγώνα και είναι ο πρώτος σκόρερ της EKO Basket League μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα, ο Kendrick Ray σημειώνει 12.3 πόντους ανά αγώνα, έχοντας 6 συμμετοχές, ενώ πολύτιμος είναι ο Howard Sant-Ross, ο οποίος έχει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από όλους μετρώντας 7.3 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά αγώνα. Ο Mario Chalmers δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είναι τραυματίας.

Εκτός από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, υπάρχουν δύο παίκτες της ΑΕΚ που στο παρελθόν έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έπαιξε στο "PAOK Sports Arena" το 2013 και από το 2016 ως το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ το 2006.

Διαβάστε ακόμη...