Να, ποιος είναι, ο Ολυμπιακός!

Απο FORZA: Γελάει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα με την κλάψα, τις αστείες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τη διαιτησία και την επιστολή σε Αυγενάκη και ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ.
Πηγή: forza
Να, ποιος είναι, ο Ολυμπιακός!

Όταν κάποτε γραφτούν τα μεγάλα βιβλία των κακών διαιτησιών του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που θα είναι ολόκληρο βαμμένο κόκκινο και αφιερωμένο στον Ολυμπιακό.

Η παράδοση στις... σφαγιαστικές διαιτησίες ξεκίνησε με την «Παράγκα Νο 2» επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ από το καλοκαίρι του 2010 και μετά, όταν ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την προεδρία τα διαιτητικά «εγκλήματα» υπέρ του Ολυμπιακού είναι τόσο πλούσια, που το φαινόμενο φλερτάρει με τα όρια του μεταφυσικού.

Τι να πρωτοθυμηθείς και τι να ξεχάσεις. Ένα Top-10 με τα διαιτητικά «εγκλήματα» της τελευταίας δεκαετίας, που χάρισαν τους 7 από τους 44 τίτλους για τους οποίους υπερηφανεύεται ο αντιπρόεδρος τους και όχι μόνο... Εκτός αυτών υπάρχουν δεκάδες ακόμα ματς, αλλά είπαμε να αρκεστούμε σ' αυτά.

01: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1

Η ιστορία: Το πρώτο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός επί Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 στο 90' και «έχτισαν» διαφορά 10 βαθμών. Ο Παναθηναϊκός την επόμενη μέρα έκανε λόγο για «Νέα Ριζούπολη» κι ο Κατσουράνης που καλυπτόταν κανονικά είδε στο 82′ να του ακυρώνεται το γκολ από το βοηθό Σπύρο Τρύφωνα.

02: Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1

Η ιστορία: Ο Βοσκάκης κράτησε 7 (!) λεπτά καθυστερήσεις και μόλις ο Ολυμπιακός σκόραρε σφύριξε τη λήξη και έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες κόντρα στον Λεβαδειακό. Μετά από εκείνο το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν 10 βαθμούς από τον δεύτερο στη βαθμολογία, ΠΑΟΚ. Λεπτομέρειες...

03: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. 3-1

Η ιστορία: Τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Στο 69', με το σκορ στο 1-1, θα έρθει η φάση που θα σημαδέψει τον αγώνα. Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά Σανκαρέ και εξαιρετική ενστικτώδης απόκρουση του Μανιάτη με το αριστερό χέρι, που θα έκανε τον Κάρολ να ζηλέψει. Γιάχος και Τριτσώνης δεν καταλογίζουν το πέναλτι και την αποβολή που θα άλλαζε τη μοίρα του τελικού.

04: Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός 0-0

Η ιστορία: Ένα ματς όπου ο Σπάθας και οι επόπτες δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ σπρωξίματος: κόβουν τον Αστέρα 5 φορές (!) λανθασμένα με οφσάιντ πριν οι παίκτες του βγουν τετ-α-τετ, αποβάλλεται από το 42′ με δεύτερη κίτρινη ο Μάσα που απλώς σκόνταψε, ενώ ο Σπάθας δεν βλέπει στο τέλος την γονατιά του Μιλιβόγεβιτς στον Μπαράλες!

05: Βέροια – Ολυμπιακός 0-2

Η ιστορία: Εκείνο το βράδυ ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Βέροια με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Μήτσιο. Αρχικά, ο Ιντέγιε άνοιξε το σκορ με το χέρι και ο Ντουρμάζ πέτυχε το 0-2 με εκτέλεση φάουλ, που υποδείχθηκε για χέρι το οποίο δεν υπήρχε! Το ρεσιτάλ προστασίας συνεχίστηκε με τα ψεύδη του Μήτσιου στο φύλλο αγώνα και την παραβίαση της υποχρέωσης του να διακόψει τον αγώνα για ρίψη καπνογόνων που εκτόξευσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο.

06: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, διακοπή

Η ιστορία: Το ματς που για πολλούς άλλαξε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και επέφερε κάθετες τομές στο χώρο της διαιτησίας. Το μαρκάρισμα του Καπίνο στον Μακ, με το σκορ στο 1-2, στο οποίο δεν δόθηκε πέναλτι από τον διαιτητή Παππά σε συνεννόηση με τον βοηθό περιοχής Μήτσιο, ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά και οδήγησε στην οριστική διακοπή του.

07: Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-2

Η ιστορία: Ξεπερνώντας τα κοψίματα του Ανσαριφάρντ από το βοηθό και τη μη αποβολή του Ρέτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 34' φτάνουμε στα μισά του β' μέρους, όπου ο διαιτητής Λαμπρόπουλος για να «κλειδώσει» τη νίκη τοποθετεί το τείχος περίπου... δύο μέτρα πίσω από το σωστό σημείο ώστε ο Μιλιβόγεβιτς να νικήσει τον Γιαννιώτη.

08: Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1

Η ιστορία: Ο Πανιώνιος και την προηγούμενη σεζόν στο συναρπαστικό 3-4 «σφάχτηκε» από τον Ευαγγέλου, αλλά εκείνο το απόγευμα η διαιτητική τριάδα (Σκουλάς, Σπυρόπουλος, Δέτση) είχε την... τιμητική της, καθώς ο Μασούρας στο 63′ καλυπτόταν ξεκάθαρα από τον Μεριά όταν πλάσαρε τον Γιαννιώτη και άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο, με τον πρώτο επόπτη, Παντελή Σπυρόπουλο, να σηκώνει τη σημαία του ακυρώνοντας τη φάση.

09: Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-2

Η ιστορία: Ο Κουλούρης στο 43' έβαλε τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ και στο ημίχρονο Καραπαπάς και Μοδέστο την... πέφτουν στον διαιτητή Ευαγγέλου και τον πάνε -«σε ζωντανή μετάδοση»- καροτσάκι ως τα αποδυτήρια. Στο β' μέρος ο ρέφερι δεν τιμωρεί τον Σισέ για χτύπημα εκτός φάσης στον Κουλούρη και στις καθυστερήσεις ο Αφρικανός αμυντικός είναι σε θέση οφσάιντ στη φάση του νικητήριου γκολ.

10: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. 1-0

Μολονότι το VARA ήρθε για να «φωτίζει» τις κρίσιμες αμφισβητούμενες φάσεις, τα... «φώτα» του στο Καραϊσκάκη θυμίζουν φωτορυθμικά, καθώς τη μια ανάβουν και την άλλη όχι. Αυτό συνέβη με τον διαιτητή Κουμπαράκη και τη φάση του 80ου λεπτού, όταν ο Ελ Αραμπί τράβηξε εντός περιοχής τον Μπαράλες, ο διαιτητής Κουμπαράκης (που σε real time δεν υπέδειξε παράβαση) πήγε στην οθόνη του VAR, αλλά δεν είδε τα σωστά πλάνα που του παρείχε το VAR και ο επικεφαλής Γιώργος Τζοβάρας.

ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΟΙ... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Είκοσι χρόνια το αίμα έρρεε ποτάμι στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις σφαγές και τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα. Οι περισσότεροι φώναζαν για τα όργια υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας και ως αντίλογο άκουγαν τον Ολυμπιακό να τους κατηγορεί ότι ξεφτιλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς. Ήταν η εποχή που ο Σάββας Θεοδωρίδης έλεγε «έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές» και πως αυτές οι ανοησίες δυσφημούν τη χώρα μας.

Από τον Αύγουστο του 2017 όταν εξελέγη η διοίκηση Γραμμένου στην ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά την τελευταία 20ετία έχασε κάθε έρεισμα και επιρροή στα κέντρα εξουσίας. Σε αυτό το διάστημα, έστειλε όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις, όχι τέσσερις, αλλά... 12 επιστολές στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ!

Καταγγέλλει ότι η διαιτησία τον σφάζει, ενώ η αλήθεια είναι διαφορετική, όλοι βλέπουν πως στο ελληνικό πρωτάθλημα άπαντες ευνοούνται και αδικούνται σε κάποια ματς, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει πάντα και παντού, με όλες τις ομάδες. Αλλά δεν του έχει ξανασυμβεί γι' αυτό και ωρύεται.

Φυσικά, ξεχνούν ότι οι διοικήσεις Σαρρή-Γκριτζίκη, που οι ίδιοι στήριξαν με νύχια και με δόντια, οδήγησαν στην καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και σήμερα είναι κατηγορούμενοι για σωρεία σκανδάλων στην ΕΠΟ.

ΤΑ... ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Από τα πρωτοπαλίκαρα της ελληνικής διαιτησίας επί εποχής Σαρρή-Γκιρτζίκη, που κάποια εξ αυτών θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, φτάσαμε στο... 50-50, το οποίο και δεν αντέχεται μετά από τόσα χρόνια χειρουργείων. Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ κοντεύουν να πεισθούν ότι στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν ευνοείται συστηματικά τη φετινή σεζόν αλλά... αδικείται κιόλας.

Οι Μάνταλοι, οι Παππάδες, οι Αρετόπουλοι, οι Σπάθες, οι Βοσκάκηδες και μια πλειάδα διαιτητών έκαναν τα προηγούμενα χρόνια ότι περνούσε από το χέρι τους για να ευνοείται μια και μόνο ομάδα. Πέντε ξ αυτών (Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης, Δημητρόπουλος, Γιάχος, Σπάθας μαζί με τον Κάμπαξη) εμπλέκονται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα καθίσουν στο εδώλιο του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τις κατηγορίες της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων (κακούργημα) και της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα).

* Τον Αύγουστο του 2011 ο Βασσάρας «καθάρισε» από τους πίνακες διαιτησίας τους ανεπιθύμητους του Μαρινάκη (Σταθόπουλος, Χαραλαμπίδης, Παμπορίδης), αλλά έξι χρόνια μετά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τα δικά του παιδιά: Ο αλήστου μνήμης Παππάς και άλλα... φυντάνια όπως οι Λαμπρόπουλος, Γιάχος, Σπάθας, Μήτσιος, Δελφάκης και Βοσκάκης «κόπηκαν» και τον επόμενο χρόνο μας χαιρέτησαν οι Αρετόπουλος και Θάνος.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΘΕ... ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν να δεχθούν κόκκινη κάρτα 2,5 χρόνια! Συγκεκριμένα, από τις 15 Οκτωβρίου 2011 και την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Φρανσουά Μοντεστό στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1-1) με διαιτητή τον Πέτρο Κωνσταντινέα (το τι τράβηξε στη συνέχεια είναι γνωστό...) μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2014. Τότε ο Αρετόπουλος δεν μπορούσε να μην αποβάλλει τον Χοσέ Χολέμπας για εν ψυχρώ χτύπημα αντιπάλου στο παιχνίδι Ξάνθη – Ολυμπιακός (0-2). Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ματς μεσολάβησαν 83 παιχνίδια!

Όχι πως σ' αυτό το διάστημα υπήρχε κάποιος διαιτητής που θα τολμούσε να σφυρίξει πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού. Από τις 27 Νοεμβρίου 2011 όταν Δημήτρης Κύρκος έδωσε πέναλτι σε βάρος των «ερυθρόλευκων» (περιττό να θυμίσουμε ότι δεν ξανασφύριξε ποτέ από τότε και εξαφανίστηκε από τους πίνακες) πέρασαν 91 σερί αγώνες πρωταθλήματος (από τη σεζόν 2011-12 μέχρι τη σεζόν 2014-15) χωρίς να δοθεί πέναλτι σε βάρος του.

ΠΙΚΡΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

Στα χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη, μιλάμε για πάνω από 270 παιχνίδια πρωταθλήματος, μόλις 17 ποδοσφαιριστές έχουν αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Το πιο εξωφρενικό, δείγμα της προστασίας, ήταν οι μόλις 29 κίτρινες που είδαν οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές σε 2.700 αγωνιστικά λεπτά χωρίς ούτε μια αποβολή την σεζόν 2012-13.

Ο ΠΑΟΚ την ίδια περίοδο (τερμάτισε 2ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) είχε 12 αποβολές και οι παίκτες του είδαν 97 κίτρινες κάρτες! Τα ίδια και χειρότερα έγιναν την σεζόν 2014-15. Με τον ΠΑΟΚ να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος, ούτε ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν είδε κόκκινη κάρτα. Αντίθετα, ο «Δικέφαλος» μέτρησε εννιά αποβολές και οι παίκτες του αντίκρισαν 110 κίτρινες κάρτες! Οι «ερυθρόλευκες» κίτρινες μετά βίας έφτασαν στις 49.

Διαβάστε ακόμη...