«Να σταματήσουμε να λέμε πως ο Προμηθέας είναι έκπληξη»!

Ο Γιώργος Μπόγρης μιλάει στο SDNA για τον Προμηθέα που στοχεύει ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη και εξηγεί τι ήταν αυτό που οδήγησε στη μεγάλη νίκη απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια στο «Δ.Τόφαλος».
Πηγή: sdna.gr
«Να σταματήσουμε να λέμε πως ο Προμηθέας είναι έκπληξη»!

Το βράδυ της Τρίτης (22/10) ο Προμηθέας κατάφερε να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του. Οι Πατρινοί, κόντρα στα προγνωστικά και με τον Οκτάβιους Έλις στα… πιτς, υπέταξαν την Βίρτους Μπολόνια, κάνοντας κατάθεση ψυχής σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου. Και μάλιστα έφτασαν τις 3 νίκες σε 4 παιχνίδια στον όμιλο, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στην φάση των 16.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έδωσαν τα πάντα, με τον Γιώργο Μπόγρη να είναι ένας εξ αυτών. Ο Έλληνας σέντερ μέτρησε 4 πόντους μεν, όμως έκανε πολλή δουλειά στην άμυνα, με τα 9 ριμπάουντ που μάζεψε, αλλά –κυρίως- με το… ξύλο που έριξε σε Γκέιμπλ και Χάντερ. Κάπως έτσι κατάφερε να καλύψει το κενό που δημιούργησε η απουσία του Έλις, αποδεικνύοντας πως οι Προμηθείς έχουν ομάδα που μπορεί να σταθεί όρθια ανεξάρτητα τις συνθήκες.

Ο σέντερ της ομάδας του Μάκη Γιατρά μίλησε στο SDNA και αναφέρθηκε στα στοιχεία που έκριναν το αποτέλεσμα, ενώ έριξε το… καρφί του σε όσους περίμεναν ήττα των Πατρινών στο «Δ. Τόφαλος». Επιπλέον, στάθηκε στη συμβολή του κόσμου στην επιτυχία, ενώ περιέγραψε τους πρώτους μήνες του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στην αρχή της κουβέντας ο διεθνής σέντερ των Πατρινών αναφέρθηκε στην αναμέτρηση και στα στοιχεία που έκριναν αυτή υπέρ της ομάδας του Μάκη Γιατρά. «Ήταν ένα ματς που θέλαμε πάρα πολύ από την αρχή. Κυρίως γιατί παίζαμε με ένα από τα φαβορί και εμείς θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως θέλουμε να φτάσουμε πολύ ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση. Θεωρώ ότι από τα φιλικά έχει γίνει το ξεκίνημα, με τη νίκη επί της Ούνιικς Καζάν, αλλά και στη συνέχεια που δείξαμε σταθερότητα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να πας μακριά σε μια τέτοια διοργάνωση.

Χαιρόμαστε που κερδίσαμε την Βίρτους Μπολόνια, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια και θα πρέπει να σταματήσουμε να φερόμαστε πως όλα αυτά είναι μια έκπληξη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πραγματικά είμαστε καλοί και να στοχεύσουμε πάρα πολύ ψηλά. Καλή η δικαιολογία της έκπληξης, αλλά αν θες να φτάσεις ψηλά και θες να είσαι συνεπής, πρέπει να σκεφτείς και τον εαυτό σου στα φαβορί. Πάντα στη ζωή όπου στοχεύεις φτάνεις και θέλουμε να στοχεύσουμε πολύ ψηλά».

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως ο Προμηθέας θα έφευγε από την αναμέτρηση νικητής. Ο Έλληνας άσος ήταν αφοπλιστικός επ’ αυτού. «Δεν μας τσίτωσε. Μάλλον απογοήτευσε όσους πήγαν στον κουβά!», ήταν η πρώτη χαρακτηριστική ατάκα, ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως «εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαστε μια ομάδα γεμάτη. Κάποιοι παίκτες μπορούν να παίξουν και 2 θέσεις, οπότε δεν θεωρώ ότι μπορεί να φαίνεται κάποια έλλειψη. Δεν ήταν μόνο ο Έλις, είχαμε και στα γκαρντ έλλειψη. Μπράβο στα παιδιά που ήταν 3 και κάλυψαν 2 θέσεις πολύ ωραία. Προχωράμε. Ελπίζουμε να έχουμε τον Έλις σύντομα μπροστά μας γιατί είναι σημαντικός παίκτης για εμάς και συνεχίζουμε με ένα δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου. Άλλες ομάδες που διεκδικούν τα ίδια πράγματα με εμάς έχασαν και είναι από τις νίκες που θα κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί και στις δύο διοργανώσεις στοχεύουμε ψηλά».

Η συνέχεια είναι δύσκολη και απαιτητική για τον Προμηθέα. Οι υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη διαδοχικές, ωστόσο το φετινό ρόστερ της ομάδας του Μάκη Γιατρά έχει παίκτες που γνωρίζουν από δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Κάτι το οποίο επεσήμανε και στα λόγια του ο Μπόγρης.

«Θεωρώ πως είμαστε έμπειρα παιδιά. Δεν πιστεύω πως δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε και να φέρουμε τον εαυτό μας σε καλή κατάσταση. Θα απολαύσουμε το ρεπό της Τετάρτης και δεν νομίζω πως είναι θέμα κούρασης, αλλά θέμα συγκέντρωσης το πόσο καλός και συνεπής θέλεις να είσαι. Οπότε πιστεύω θα είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε μια νίκη που θα μας κρατήσει στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος και θα κοιτάμε ακόμα πιο ψηλά», είπε επί του θέματος.

Ο κόσμος αποτέλεσε τον έκτο παίκτη της ομάδας του Μάκη Γιατρά σε μία ακόμα αναμέτρηση. Και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση ώστε να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Για τον 30χρονο σέντερ, όμως αυτό που είχε μεγαλύτερη αξία ήταν η παρουσία μικρών παιδιών στην κερκίδα.

«Χάρηκα πάρα πολύ για τον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά που ουσιαστικά αγκάλιασε την ομάδα. Όταν λέω κόσμος εννοώ πως υπήρχε ένα γήπεδο να φωνάζει μόνο για τον Προμηθέα και αυτό ήταν πολύ ωραίο. Είμαι χαρούμενος που είδα πολλά μικρά παιδιά. Όταν θες να φτιάξεις ένα brand name πρέπει να στοχεύσεις στα μικρά παιδιά. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να κερδίσαμε και 5 φιλάθλους έξτρα που θα έρθουν στο ματς με το Περιστέρι ή με οποιονδήποτε. Εβδομάδα με την εβδομάδα να ακουγόμαστε όλο και περισσότερο. Αυτή η νίκη έκανε το όνομα του Προμηθέα να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Από εκεί και πέρα βλέποντας μακριά και προχωρώντας».

Κλείνοντας, μοιράστηκε και τις πρώτες εντυπώσεις του από την ζωή στην Πάτρα. Για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει, τόσο για την ποιότητα ζωής, όσο και την καθημερινότητά του. «Έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ, δεν το περίμενα. Η ποιότητα ζωής είναι πάρα πολύ καλή. Έχει ό,τι χρειάζεται ο καθένας. Ξαφνικά από το πουθενά έχει εμφανιστεί 1,5 έξτρα ώρα της ζωής μου, που την περνούσα στο αυτοκίνητο, που δεν ξέρω πώς να την διαχειριστώ. Οπότε και να ξεκουραστώ περισσότερο μπορώ ή να περάσω περισσότερο χρόνο με τους φίλους μου και είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα.

Είναι πολύ ωραίο να παίζεις μπάσκετ στην επαρχία γιατί και την αγάπη του κόσμου εισπράττεις καθημερινά και καλύτερη ποιότητα ζωής έχεις για να είσαι συγκεντρωμένος πάνω σε ένα πράγμα. Συν ότι η Αθήνα είναι δίπλα. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ και ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Διαβάστε ακόμη...