Κάθε αρχή και… δύσκολη

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με τον Αστέρα Τρίπολης, λίγο πριν
Πηγή: paokfc.gr
Κάθε αρχή και… δύσκολη

τη μάχη της 6ης αγωνιστικής στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μέσα από ένα αναλυτικό αφιέρωμα.
Το φινάλε της περσινής σεζόν τον βρήκε στην 11η θέση. Θέση που σίγουρα ήταν μακριά από τους στόχους της διοίκησης και των φιλάθλων. Ο Αστέρας έχει ανεβάσει τον πήχη άλλωστε μέσα από τις δικές του επιτυχίες και έχει καθιερωθεί πλέον ως μία ομάδα που παλεύει για τα πάνω στρώματα της βαθμολογίας. Ήταν δεδομένο ότι θα έπρεπε να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Η απόφαση της διοίκησης ήταν... extreme makeover. Το πρώτο που έγινε ήταν η πρόσληψη προπονητή. Οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να εμπιστευτούν το ισπανικό μοντέλο, αλλά η επιλογή τους προκάλεσε έκπληξη. Ο εκλεκτός Μπόρχα Χιμένεθ ανέλαβε να τρέξει το project. Ποιο ήταν όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Ο Μπόρχα Χιμένεθ είναι 34 ετών. Ο Ισπανός τεχνικός έχοντας προλάβει ήδη να ανεβάσει την Μιραντές στη Segunda Division, πήρε τα ηνία του Αστέρα, στο πρώτο ουσιαστικά μεγάλο project της καριέρας του.

Καλτσάς, Κυριακόπουλος, Τσιλιανίδης, Ρόλε, Αθανασιάδης, Μανιάς και άλλοι, συνολικά 13 παίκτες, αποχώρησαν αφήνοντας πολλά κενά στο ρόστερ. Όπως και στην περίπτωση του προπονητή, έτσι και στις μεταγραφές η ενίσχυση ήρθε από την Ιβηρική χερσόνησο κατά κύριο λόγο, με παίκτες κυρίως από το πρωτάθλημα της Segunda Division, μία λίγκα που γνωρίζει καλά και ο Χιμένεθ.

Συνολικά αποκτήθηκαν 14 παίκτες. Ο Χερόνιμο Μπαράλες επέστρεψε στην Αρκαδία, για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που στο παρελθόν έκανε εξαιρετικές σεζόν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League 2014-15. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ ήρθε δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Ενέκο Καπίγια ήταν η πιο εντυπωσιακή κίνηση, ερχόμενος από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η αισιοδοξία πριν την έναρξη της σεζόν ήταν διάχυτη, αλλά τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα τους έχουν προσγειώσει όλους. Οι Αρκάδες σε πέντε αναμετρήσεις μετρούν μόλις τρεις βαθμούς από τη νίκη επί του Ατρομήτου εντός έδρας με 2-1 την 4η αγωνιστική ενώ έχει ηττηθεί από Ολυμπιακό (1-0), ΑΕΚ (2-3), Ξάνθη (2-1), ΟΦΗ (3-1).

Ο Αστέρας παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει διάθεση να επιτεθεί αλλά θα πρέπει να βρει χημεία μεταξύ των παικτών του και να διορθώσει κάποιες ανορθογραφίες στον αμυντικό τομέα, προκειμένου να αρχίζει να μαζεύει περισσότερους βαθμούς και να ξεφύγει από τις πίσω θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Διαβάστε ακόμη...