«Ο Ολυμπιακός πήρε 17,2 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ τη διετία 2009-2011»!

Απο sdna.gr: Πεδίο... μάχης είχαν γίνει τα τηλεοπτικά συμβόλαια, που συμφώνησαν με την ΕΡΤ ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να καταγγέλλει το ζήτημα αυτό, ξεχνώντας ίσως τα δικά του «χρυσά» deals με τη δημόσια τηλεόραση.
Πηγή: sdna.gr
«Ο Ολυμπιακός πήρε 17,2 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ τη διετία 2009-2011»!

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιτέθηκαν πλήρως στις συμφωνίες των δύο «Δικεφάλων», που υπογράφηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπαν πως θα έπαιρναν 7.5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για 3 χρόνια, ήτοι στο σύνολο 22.5 εκατομμύρια ευρώ. Οι συμφωνίες αυτές, βέβαια, δεν είναι δεδομένες από τη στιγμή που ήρθε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη.

Όπως αποκαλύπτει, όμως, η εφημερίδα «Documento» σε ρεπορτάζ της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολάμβανε στο παρελθόν μεγαλύτερες συμφωνίες με την ΕΡΤ. Τα «χρυσά» συμβόλαια που είχε υπογράψει, μάλιστα, την περίοδο 2009-2011, ήταν την περίοδο, όπου η οικονομική κρίση άρχισε να κάνει αίσθηση στην χώρα μας, ενώ αργότερα έμπαινε στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-2011, ο Ολυμπιακός και η ΕΡΤ είχαν συμφωνήσει για διετή συνεργασία, που θα απέφερε στους Πειραιώτες συνολικό ποσό 17.250.000 ευρώ προ ΦΠΑ και πλέον διαφημιστικού χρόνου, ενώ στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν κι ένας αγώνας προκριματικών Champions League της ομάδας, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Η συμφωνία αναλύεται σε 8.3 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 8.950.000 ευρώ για το δεύτερο προ ΦΠΑ και πλέον διαφημιστικού χρόνου.

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, δηλαδή, ο Ολυμπιακός πήρε τα περισσότερα χρήματα του συμβολαίου, ενώ η χώρα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, ενώ γίνονταν για πρώτη φορά απτά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που είχε επιβάλει το ΔΝΤ.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν αθροιστικά από μία σύμβαση και τρία ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούσαν το συγκεκριμένο διάστημα και υπεγράφησαν στις 17 Οκτωβρίου 2009, αποτελώντας τα συμβόλαια νο. 163, 164 και 165, με αντισυμβαλλόμενη τη Θρύλος Α.Ε. Επίσης, στις 24 Ιουλίου 2009, υπεγράφη ακόμη ένα συμφωνητικό, με το οποίο παραχωρούνταν στην ΕΡΤ δικαιώματα αντί ανταλλαγμάτων.

Διαβάστε ακόμη...