Τέλος η αφαίρεση βαθμών για τη «μη τέλεση ή διακοπή αγώνα»!

Από sdna.gr: Το SDNA αποκαλύπτει ότι στον νέο ΚΑΠ θα πάψει να προβλέπεται η αφαίρεση βαθμών στο άρθρο 21 που αφορά τη μη τέλεση ή τη διακοπή αγώνα με υπαιτιότητα ομάδας για λόγους όπως επεισόδια, μη εξόφλησης του διαιτητή!
Πηγή: sdna.gr
Τέλος η αφαίρεση βαθμών για τη «μη τέλεση ή διακοπή αγώνα»!

Οι δικαστικές αίθουσες έγιναν τα τελευταία χρόνια εξίσου σημαντικές με τα γήπεδα. Καμιά φορά ακόμα πιο σημαντικές. Παιχνίδια όπως το περιβόητο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (με το ρολό στον Όσκαρ Γκαρσία), ΑΕΚ - Ολυμπιακός (με τις ρίψεις κροτίδων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (με την διακοπή στο 72ο λεπτό) έγιναν ολόκληρα σίριαλ με τις γηπεδούχες ομάδες να τιμωρούνται με ποινές αφαίρεσης βαθμών.

Από το SDNA είχατε πληροφορηθεί για την απόφαση της ΕΠΟ να καταργήσει την συγκεκριμένη ποινή αφαίρεσης βαθμών για τα επεισόδια οπαδών, ρίψεις αντικειμένων, τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων, αφού επικράτησε η άποψη ότι δεν πρέπει οι αγώνες αλλά και τα πρωταθλήματα να κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες.

Σήμερα, το SDNA αποκαλύπτει ότι στον νέο ΚΑΠ θα πάψει να προβλέπεται η αφαίρεση βαθμών στο άρθρο 21 που αφορά τη μη τέλεση ή τη διακοπή αγώνα με υπαιτιότητα ομάδας για λόγους όπως επεισόδια, μη εξόφλησης του διαιτητή κ.α.

Το συγκεκριμένο άρθρο χρησιμοποιούνταν συνδυαστικά με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα για να επιβληθούν ποινές μεταξύ των οποίων και η αφαίρεση βαθμών, κάτι που ουσιαστικά εξόντωνε τις ομάδες που τιμωρούνταν, αφού ουσιαστικά αφαιρούνταν βαθμοί που με ιδρώτα είχαν κατακτηθεί στο γήπεδο.

Ωστόσο, οι ποινές αφαίρεσης βαθμών δεν πρόκειται να εκλείψουν οριστικά στον νέο ΚΑΠ. Για παράδειγμα, παραμένει η ποινή της αφαίρεσης πέντε βαθμών σε περίπτωση που ομάδα αποχωρήσει από το γήπεδο ενώ διεξάγεται ο αγώνας, όπως και η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε ακόμη...