Κληρώνει για τις πέντε ελληνικές ομάδες σε Champions και Europa League

Απο ethnos.gr: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μαθαίνουν τους πρώτους αντιπάλους τους, Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Αρης, τους... επόμενους
Πηγή: ethnos.gr
Κληρώνει για τις πέντε ελληνικές ομάδες σε Champions και Europa League


Για πρώτη φορά μέσα στον 21ο αιώνα, η Ελλάδα εκκινεί την ευρωπαϊκή της σεζόν, ευρισκόμενη στην 16η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν δεν καταφέρει να... ξεκολλήσει και να κλείσει την φετινή σεζόν τουλάχιστον στην πρώτη 15άδα, θα χάσει μια ομάδα για την περίοδο 2021-22.

Σε αυτό το απευκταίο σενάριο, η Ελλάδα θα έχει τέσσερις εκπροσώπους, ο ένας εκ των οποίων στα προκριματικά του Champions League και οι άλλοι τρεις στα προκριματικά του νεοσύστατου Europa League 2, αλλά κανέναν στο τωρινό Europa League!

Η σημερινή κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (13:00) και του Europa League (15:00) θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα τύχη ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Ατρόμητου και Αρη αλλά, σε βάθος χρόνου, και αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

ΠΑΟΚ: Οχι ο Αγιαξ
Ο νταμπλούχος Ελλάδας μπαίνει για πρώτη φορά σήμερα στην κληρωτίδα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Η μόνη υποψήφιος αντίπαλος που δεν μπαίνει ως ζευγάρι είναι και η πλέον απευκταία. Ο νταμπλούχος Ολλανδίας Αγιαξ, παρά τις απώλειες των Ντε Λιχτ – Ντε Γιονγκ, παραμένει εξαιρετική ομάδα, με μοναδικούς αυτοματισμούς.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα, πλην του «Αίαντα», έχει πολλές και ρεαλιστικές ελπίδες απέναντι σε Σέλτικ (ή Νόμε Κάλιου), Κοπεγχάγη (ή Δε Νιου Σεντς), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (ή Σαμπουρτάλο), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (ή Ρόζενμποργκ) και ΑΠΟΕΛ (ή Σουντιέσκα).

Αν, μάλιστα, κληρωθεί με το ζευγάρι της Σέλτικ, της Κοπεγχάγης ή της Ντινάμο και προκριθεί, θα αποφύγει και τον Αγιαξ στα πλέι οφ. Οι αγώνες του ΠΑΟΚ θα διεξαχθούν 6 ή 7 Αυγούστου και 13 του ίδιου μήνα.

Ολυμπιακός: Φοβού τον... Μπεργκ
Ο Ολυμπιακός, λίγες ώρες πριν από την πρώτη αναμέτρησή του με την Βικτόρια Πλζεν, θα μάθει πιθανούς αντιπάλους, τόσο αν προκριθεί, όσο και αν αποκλειστεί. Στην πρώτη περίπτωση, υποψήφιοι αντίπαλοι είναι Κλαμπ Μπριζ, Κράσνονταρ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λιντς.

Οι «Ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν την Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ, τόσο λόγω της δυναμικότητάς της, όσο και επειδή, σε αυτή την περίπτωση, θα πέσουν επάνω στην Πόρτο στα πλέι οφ.

Σε περίπτωση αποκλεισμού από την Πλζεν, οι υποψήφιοι αντίπαλοι στο Europa League είναι: Αούστρια Βιέννης, Νόρκεπινγκ (ή Λιεπάγια), Καμπάλα (ή Ντινάμο Τιφλίδας), Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (ή Εσμπιεργκ) και Αντβέρπ.

ΑΕΚ: Στους «ισχυρούς»
Η ΑΕΚ, η οποία όπως και ο ΠΑΟΚ μπαίνει σήμερα για πρώτη φορά στην κληρωτίδα, έχει ως υποψήφιους αντιπάλους στο Europa League τους Τραμπζονσπόρ, Ουτρέχτη (ή Ζρίνσκι), Οσιγιεκ (ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Λουκέρνη (ή Κλάκσβικ), Μπνέι Γέχουντα και Χόνβεντ (ή Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα).

Ο Ατρόμητος, αν αποκλείσει τη Ντουνάισκα Στρέντα από την Σλοβακία, θα βρει απέναντί του μια εκ των Γουλβς (ή Κρουσέιντερς), Λέγκια Βαρσοβίας (ή Κουόπιο), Γάνδη (ή Βιτορούλ), Μίντιλαντ, Αλκμααρ (ή Χάκεν).

Ο Αρης, αν αποκλείσει την ΑΕ Λεμεσού (κομβικό για να ξεπεράσει η 16η Ελλάδα την 15η Κύπρο στην βαθμολογία), θα συνεχίσει με μια εκ των Μπράγκα, Σπαρτάκ Μόσχας, Στεάουα Βουκουρεστίου (ή Αλασκέρτ), Μόλντε (ή Τσουκαρίτσκι) ή Στρασμπούρ (ή Μακάμπι Χάιφα).

Η επόμενη κλήρωση, αυτή για τα πλέι οφ, θα λάβει χώρα στις 5 Αυγούστου. Σε αυτή θα λάβουν μέρος (ως μέλος ζευγαριού) ο ΠΑΟΚ (στο Champions League), ο Ολυμπιακός (στο Champions League αν αποκλείσει την Βικτόρια Πλζεν, στο Europa League αν αποκλειστεί) και η ΑΕΚ (στο Europa League, αφού ακόμα δεν θα έχει αγωνιστεί για τον τρίτο γύρο).

Για να δώσουν το παρών Ατρόμητος και Αρης, θα πρέπει πρώτα να έχουν αποκλείσει Ντουνάισκα Στρέντα και ΑΕ Λεμεσού, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευρωπαϊκή περιπέτεια τους για την φετινή σεζόν θα έχει λάβει τέλος...

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ
Αγιαξ

Σέλτικ ή Νόμε Κάλιου

Κοπεγχάγη ή Δε Νιου Σεντς

Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Σαμπουρτάλο

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ή Ρόζενμποργκ

ΑΠΟΕΛ ή Σουντέσκα

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League
Κλαμπ Μπριζ

Κράσνονταρ

Μπασάκσεχιρ

ΛΑΣΚ Λιντς

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League
Αούστρια Βιέννης

Νόρκεπινγκ ή Λιεπάγια

Καμπάλα ή Ντιναμό Τιφλίδας

Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ ή Έσμπιεργκ

Αντβέρπ

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ

Τραμπζονσπόρ

Ουτρέχτη ή Ζρίνσκι

ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Όσιγιεκ

Λουκέρνη ή Κλάκσβικ

Μπνέι Γεχούντα

Χόνβεντ ή Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ατρόμητου
Γουλβς ή Κρουσέιντερς

Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο

Γάνδη ή Βιτορούλ

Μίντιλαντ

Άλκμααρ ή Χάκεν

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη
Μπράγκα

Αλασκέρτ ή Στεάουα Βουκουρεστίου

Σπαρτάκ Μόσχας

Μόλντε ή Τσουκαρίτσκι

Στρασμπούρ ή Μακάμπι Χάιφα

Διαβάστε ακόμη...