Τρέχει η πώληση της «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ»

Απο euro2day.gr: Σε μερικές ημέρες κατατίθενται μη δεσμευτικές προσφορές για την αγορά των δανείων της εταιρείας, που εκμεταλλεύεται την έδρα του Ολυμπιακού. Οι ενδιαφερόμενοι και ποιοι αποκλείονται από τη διαδικασία.
Πηγή: euro2day.gr
Τρέχει η πώληση της «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ»

Οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας, πλην Πειραιώς, ανέθεσαν στην Axia Ventures να «τρέξει» διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ομολογιακού δανείου της εταιρείας, το οποίο έχει ως εξασφάλιση την εκμετάλλευση του γηπέδου.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές ορίστηκαν για τη 19η Ιουνίου. Αρχικό ενδιαφέρον για το γήπεδο, που αποτελεί την έδρα της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, έχουν επιδείξει, σύμφωνα με πληροφορίες, private equity και real estate funds. Εφόσον αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής, θα αγοράσει τα δάνεια της εταιρείας, που έχουν ως εξασφάλιση την εκμετάλλευση του γηπέδου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν εταιρείες συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκη.

Το σίγουρο είναι ότι αποκλείονται από τη διαδικασία αλλά και από κάθε δυνατότητα επαναγοράς εταιρείες συμφερόντων των Σ. Κόκκαλη και Λ. Λαυρεντιάδη, οι οποίοι κατέχουν σήμερα εξ ημισείας τη «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης παρότι συμφώνησε με τον Σ. Κόκκαλη να αγοράσει το 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ, προπληρώνοντας, μάλιστα, το τίμημα στις αρχές του 2011, δεν έχει πάρει πάνω του το παραπάνω ποσοστό.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχετική της ανακοίνωση, η μεταβίβαση του 50% εκκρεμεί λόγω μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων και ύπαρξης νομικών εμπλοκών, σε σχέση το υπόλοιπο 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης που ανήκει στον κ. Λαυρεντιάδη.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του ομολογιακού δανείου της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» ανέρχεται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ. Προς πώληση βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος του ομολογιακού, καθώς η Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ -3,72%, προς το παρόν, δεν έχει συμφωνήσει για το μέρος που της αναλογεί.

Η «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» συστάθηκε το 2003, με κύρια δραστηριότητα την ανακατασκευή και εκμετάλλευση για 49 χρόνια του ομώνυμου γηπέδου. Η εταιρεία έκλεισε την οικονομική χρήση 1/7/2017 - 30/6/2018 με έσοδα 3,9 εκατ. ευρώ και ζημιές που προσέγγισαν τα 2 εκατ. ευρώ

Διαβάστε ακόμη...