Η αποδόμηση της πρωταθλήτριας με “ψίχουλα”

Απο paok24.com: Επειδή την αγορά είναι δύσκολο να την κοροϊδέψεις
Πηγή: paok24.com
Η αποδόμηση της πρωταθλήτριας με “ψίχουλα”

Τι ακούσαμε για αυτή την ΑΕΚ εδώ και δύο χρόνια και τι έγινε στο τέλος...

Όσα χρόνια και αν περάσουν αυτά που έγιναν τον Μάρτιο του 2018 δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Δεν είναι μόνο η απώλεια εντός τίτλου, αλλά το βασικότερο είναι η ρετσινιά. Οι "Μάο-Μάο", ο "πιστολέρο" και άλλα πολλά. Δεν τον έκλεψαν, μόνοι σας το χάσατε λένε όλοι, ενώ ακόμα και σήμερα δεν παραδέχεται κανείς την αλήθεια για το γκολ του Βαρέλα, ενώ όπως παραδέχονται και οι δικοί τους πλέον, "καλύτερα να είχε μετρήσει".

Πάμε όμως στην ουσία. Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει τις μετοχές του στην αγορά. Πουλάει παίκτες με 10 εκατ. ευρώ ακόμα και στην Σαουδική Αραβία, ενώ ο Κουλούρης έχει προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες. Έχει προσελκύσει παίκτες από μεγάλα πρωταθλήματα, έχει ανεβάσει το ρόστερ και δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στον κορμό του που έφερε όλους αυτούς τους τίτλους.

Από την άλλη μεριά, ο πρωταθλητής και φιναλίστ προπονητής έχει μείνει και πάλι στον ΟΑΕΔ της Σεβίλλης, ο Αραούχο δεν βρήκε ομάδα να δώσει τα 5-6 εκατ. ευρώ που θέλει η Λας Πάλμας, ο Βράνιες μπορεί να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα της Άντερλεχτ ή και μόνος του, ενώ ο παίκτης που έχει κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του είναι μόνο ο Γιόχανσον που ήταν τραυματίας εκείνη την σεζόν. Ο Μπάρκας που αρνήθηκαν προτάσεις (όπως μόνο αυτοί λένε) μπορεί να πουληθεί και 3 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγάλο αστείο είναι οι Μπακασέτας και Σιμόες. Φάνηκε σαν μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της ΑΕΚ που τους κράτησε και τους ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια και μετά από ένα εξάμηνο έχει μπει ταμπελάκι πώλησης. Ο Μπακασέτας καταλήγει σε παραγωγική ηλικία στην Αλάνιασπορ (εκεί που ο ΠΑΟΚ έδωσε τον Τζάλμα Κάμπος) για 800.000 ευρώ, ενώ ο Σιμόες θα φύγει και με πρόταση του ενός εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι οι ανανεώσεις που έγιναν μερικούς μήνες πριν δεν αφορούσαν ούτε την ένταξη και πάλι των παικτών στον κορμό της ομάδας, ούτε μία καλή πώληση τους, μιας και τα ποσά μοιάζουν περισσότερο σε ομάδα δεύτερης ταχύτητας του ελληνικού πρωταθλήματος και όχι σε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ έχει πετάξει "λευκή σημαία" για τα επόμενα 2-3 χρόνια, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για ακόμα μία μάχη όπως πέρσι μέχρι τέλους. Τέλος το βασικότερο είναι ο τρόπος που προσπαθούν να περάσουν τις συγκεκριμένες κινήσεις στον κόσμο τους, αλλά και στην κοινή γνώμη, με τον κόσμο να μην δέχεται τη συγκεκριμένη πολιτική.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...