Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΡΤ με... φόντο τον ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr: Ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΕΡΤ, με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να φωτογραφίζει τον ΠΑΟΚ και να ζητάει πρόταση για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της.
Πηγή: sdna.gr
Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΡΤ με... φόντο τον ΠΑΟΚ!

Επίθεση εναντίον της κρατικής τηλεόρασης εξαπέλυσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία θέλουν την ΕΡΤ να διαπραγματεύεται και με άλλες ομάδες για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους. Η επιστολή των Πειραιωτών βέβαια "δείχνει" ξεκάθαρα τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου ως μία από τις ομάδες που θα ήθελε η ΕΡΤ να αποκτήσει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα. Και προφανώς ο Ολυμπιακός επιδιώκει με αυτή την επιστολή να σταματήσει μία πιθανή συμφωνία της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ με την κρατική τηλεόραση. Από την πλευρά της η ΕΡΤ, με την απάντηση που δίνει στον Ολυμπιακό, ουσιαστικά του... ανοίγει την πόρτα, παρότι έχει κλειστό τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Όπως αναφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" στην επιστολή τους, οι εν λόγω προτάσεις γίνονται: «με οικονομικούς όρους που υπερβαίνουν κατά πολύ τις συνθήκες της αγοράς, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματικό αναφορικά με τα κριτήρια που οδηγούν μία δημόσια επιχείρηση που διαχειρίζεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων να προβαίνει σε τέτοιου τύπου συμφωνίες».

Συνεχίζουν δε στην επιστολή τους οι "ερυθρόλευκοι" λέγοντας πως: «εφόσον ισχύουν τα ανωτέρω δημοσιεύματα, είναι σαφές ότι η ΕΡΤ ΑΕ εκδηλώνει την πρότασή της να αποκτήσει δικαιώματα ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών του ελληνικού ποδοσφαίρου με εμπορικούς πλέον όρους και όχι για λόγους που υπαγορεύονται από "εξαιρετικές" συνθήκες, αγνοώντας πλήρως τους κανόνες της αγοράς, και μάλιστα με όρους απολύτως αδιαφανείς».

Ακολούθως δε οι Πειραιώτες... παραπονιούνται, γιατί δεν έχει γίνει και σε αυτούς κρούση από την κρατική τηλεόραση για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.
«Ενδείκτης των όρων αδιαφάνειας με τους οποίους κινείται η εν λόγω διαδικασία είναι το γεγονός ότι ενώ η ΕΡΤ ΑΕ εκδηλώνει μία τέτοια πρόθεση, δεν έχει καν συζητήσει με έτερες ομάδες, μεταξύ των οποίων ούτε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ως η πλέον λαοφιλής διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία και δυναμική στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που εκδηλωνόταν τέτοιο ενδιαφέρον προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα αρνούμασταν να συνδιαλλαγούμε με όρους οι οποίοι δεν θα ήταν εκ προοιμίου γνωστοί και διαφανείς στο σύνολο των λοιπών ΠΑΕ της Superleague».

Και καταλήγει αναφέροντας:«Με δεδομένα την αδιαμφισβήτητη λαοφιλία του Ολυμπιακού, την ιδιότητα του συλλόγου μας ως η πρώτη σε τίτλους ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, την εμπορικότητα του Ολυμπιακού (ακόμα και εκτός συνόρων) και εκ τούτου τον προνομιακό χαρακτήρα του εν λόγω τηλεοπτικού προϊόντος, που θα έπρεπε να αποτελούν θεμελιώδη κριτήρια ενδιαφέροντος ενός τηλεοπτικού παρόχου στην αναζήτηση του βέλτιστου προγράμματος, πολλώ δε μάλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης που αποφασίζει να εισέλθει σε τομείς που δραστηριοποιείται η ελεύθερη αγορά και επομένως θα πρέπει να δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία που δαπανά τα χρήματα των φορολογούμενων, σας καλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε με ποια κριτήρια η Διοίκησή σας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ έστω να συζητήσει με την ΠΑΕ Ολυμπιακός το ενδεχόμενο της συνεργασίας διά της υποβολής μίας οποιαδήποτε πρότασης, ενώ αντιθέτως το έπραξε με άλλους συλλόγους, και μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, με πολλαπλάσιο τίμημα από της ελεύθερης αγοράς και δη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας».

ΕΡΤ: «Δεν υποβάλαμε καμία πρόταση, κατασκευασμένα γεγονότα τα δημοσιεύματα»

Όσο για την απάντηση της ΕΡΤ; Αρχικά εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εκφράζει επί της ουσίας την πρόθεσή του να μπει σε συζητήσεις για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του στην κρατική τηλεόραση.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες των "ερυθρολεύκων" τονίζει μεταξύ άλλων ότι:
«Προκειμένου να μην εμπίπτετε σε εσφαλμένη πληροφόρηση, παρακαλώ λάβετε σε γνώση τα παρακάτω. Η ΕΡΤ έχει υπογράψει τη γνωστή και σε σας Σύμβαση με τη Superleague και επτά ΠΑΕ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 με ρήτρα ενδεχομένου ανανέωσής της και για τη νέα περίοδο, καθώς και αντίστοιχη σύμβαση, επεκτεινόμενη όμως αυτομάτως και στην αγωνιστική περίοδο 2019-20 με τη Football League. Επομένως γνωρίζετε.
Έκτοτε η ΕΡΤ πράγματι συζητά, με όχι μόνον μία, αλλά με περισσότερες ΠΑΕ το ενδεχόμενο να αποκτήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως και με ΑΠΕ των οποίων τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε κατά την περσινή, αλλά ενδέχεται να μην αναλάβει κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε όλες ανεξαιρέτως τις παραπάνω περιπτώσεις την πρωτοβουλία έλαβαν οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ. Εσφαλμένως λοιπόν νομίζετε ότι η ΕΡΤ "το έπραξε με άλλους συλλόγους", δηλαδή ότι η ΕΡΤ υπέβαλε σε συλλόγους προτάσεις αγοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν υποβάλαμε καμία πρόταση σε κανέναν. Εξετάσαμε, εξετάζουμε και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε με καλή πίστη και θετική δημιουργική διάθεση τις προτάσεις που μας υποβάλλονται, αν και, ως την παρούσα στιγμή, δεν έχουμε υποβάλει καμία αντιπρόταση, ούτε αποδεχθεί ή απορρίψει κάποια από τις προτάσεις που μας υποβλήθηκαν».

Προσθέτει δε ότι: «Θα το θεωρούσαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον από άποψη τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και ιδιαίτερα τιμητικό δεδομένου ότι θα προέρχεται από τον δικό σας μεγάλο σύλλογο, να υποβάλατε και εσείς, όπως και άλλοι, τους όρους (οικονομικούς και πραγματικούς) μίας τηλεοπτικής συνεργασίας του Ολυμπιακού με την ΕΡΤ, και, εφόσον μας το ζητήσετε, ευχαρίστως να συζητήσουμε την πρότασή σας, όπως αντιστοίχως πράττουμε και με άλλους συλλόγους».

Και καταλήγει η επιστολή σημειώνοντας πως: «Η επιστολή σας στηρίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε αορίστως αναφερόμενα δημοσιεύματα. Πράγματι υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, προερχόμενα κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από έντυπα ή ηλεκτρονικούς τόπους εντόνως φιλικούς προς την ομάδα σας. Δυστυχώς όμως τα δημοσιεύματα στα οποία στηρίξατε την επιστολή σας είναι προϊόν δημοσιογράφων, που τουλάχιστον στην παρούσα περίπτωση αποδείχθηκαν ανενημέρωτοι και απλώς κατασκεύασαν γεγονότα...».

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση της ΕΡΤ από τον κ.Δρόσο:

Διαβάστε ακόμη...