Αυξημένα τα δρομολόγια στη γραμμή «Πειραιάς-Θεσσαλονίκη»

Από sdna.gr:Ο Ιντέγε πιάνει «Χαριλάου». Ο Ματέο Γκαρσία κοντά στον Ολυμπιακό. Η ειδησεογραφία των δύο ομάδων συνδέεται πια όλο και συχνότερα. Το SDNA αναλύει την αυξανόμενη συχνότητα των δρομολογίων Πειραιάς-Θεσσαλονίκη.
Πηγή: sdna.gr
Αυξημένα τα δρομολόγια στη γραμμή «Πειραιάς-Θεσσαλονίκη»

Το νέο υπερσύγχρονο τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη διανύει τη διαδρομή σε τρεις ώρες και 55 λεπτά. Το «ασημένιο βέλος», όταν θα μας έρθει από την Ιταλία, θα διανύει τη διαδρομή σε τρεις ώρες και είκοσι λεπτά. Το κλασικό τρένο από Πειραιά για την Ομόνοια διανύει τη διαδρομή σε 19 λεπτά. Η γραμμή δύο του ΜΕΤΡΟ χρειάζεται τρία λεπτά για φτάσει στο Σταθμό Λαρίσης. Πόσο διαρκεί μια διαδρομή από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη;

Δεν είναι πρόβλημα για τις Πανελλήνιες, αλλά στο δημοτικό μια χαρά μπορεί να σταθεί. Είναι μια διαδρομή που φαίνεται να συμβαίνει συχνά και ειδικά τον τελευταίο χρόνο να επαναλαμβάνεται με συνέπεια και με αρκετά ερωτηματικά να στριμώχνονται κάτω από το χαλί. Η σχέση Μαρινάκη-Καρυπίδη με μεσολαβητές πρώην συνεργάτες του αφεντικού του Άρη ούτε κρυφή είναι, ούτε παράνομη, ούτε φυσικά ανήθικη. Είναι μέρος ενός ρεπορτάζ όμως, που πρέπει να σημειωθεί και να καταγραφεί. Εξάλλου, ο Καρυπίδης έχει την... πρωτοφανή ικανότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να καταφέρνει να ισορροπεί ακόμα και εκεί που... ακροβάτες θα αδυνατούσαν να σταθούν. Επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο για την ομάδα του.

Η διαδρομή από το Χαριλάου ως τον Πειραιά έχει όλο και περισσότερους επιβαίνοντες, είναι όλο και πιο δημοφιλής και σπέρνει ζιζάνια, φήμες και μια ρεαλιστική πραγματικότητα. Για αυτό ας αποφύγουμε τις φήμες και ας μιλήσουν μόνο τα γεγονότα.
Δείξε μου το συμβόλαιο να σου πω ποιος είσαι!

Αν κάποιος είναι καχύποπτος και πιστεύει στα σενάρια συνομωσίας μπορεί να βρει… ψεκασμό ακόμα και σε ερασιτεχνικά drones που πετούν τα παιδιά στο πάρκο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Άρη με τον Ολυμπιακό. Σε πρώτη ανάγνωση όλα μοιάζουν να γίνονται με διαφάνεια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάει να κάνει το μπαμ με τον Ιντέγε Μπράουν, την ώρα που ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Ματέο Γκαρσία.

Ο Αφρικανός είναι ελεύθερος, ο Αργεντινός ανήκει στην Λας Πάλμας και τίποτα δεν ενώνει τις δύο περιπτώσεις παρά μόνο το εκατέρωθεν παρελθόν. Ο Ιντέγε πουλήθηκε πριν μερικά χρόνια έναντι σχεδόν 12 εκ. ευρώ στην Κίνα και φαντάζει τρελό το σενάριο να μπορεί ο Άρης να καλύψει το κασέ του, παρά την αδιαπραγμάτευτη ικανότητα του Ντίνου Διαμαντόπουλου στις μεταγραφές. Οι κιτρινόμαυροι βάσει δημοσιευμάτων είχαν κάνει πρόταση στη Λας Πάλμας έναντι 1,5 εκ. ευρώ για τον Ματέο Γκαρσία, ενώ ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει συμφωνήσει με την ισπανική ομάδα, χωρίς να έχει διαρρεύσει ακόμα το ποσό.

Μόλις πριν μερικές μέρες προστέθηκε στο τεχνικό τιμ του Σάββα Παντελίδη ο Αλέκος Ράντος. Ο γκολκίπερ τερματοφυλάκων εργαζόταν επί χρόνια στον Ολυμπιακό και απομακρύνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 μαζί με τον Τάκη Λεμονή και επωμιζόμενος μέρος της ευθύνης για τον Στέφανο Καπίνο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε μία ανεξήγητη μεταγραφική κίνηση όταν απέκτησε τον 19χρονο μέσο Δημήτρη Κλιγγόπουλο, παρότι αυτός είχε μόλις ένα επαγγελματικό παιχνίδι με τον Άρη, έναντι 300.000 ευρώ! Ο φέρελπις παίκτης, όχι μόνο δεν φόρεσε τα ερυθρόλευκα ποτέ, αλλά μετά από έναν άγονο δανεισμό στον Αιγινιακό, πήγε τον Ιανουάριο στην Σαντορίνη και την Θύελλα Καμαρίου στα νταμάρια της Football League 2!

Δύο τρεις ακόμα περιπτώσεις, μόνο την τελευταία χρονιά, είναι ο Νίκολας Μαρτίνες, ο Μανώλης Σιώπης και ο Γιάννης Φετφατζίδης!

Ο Αργεντινός είχε υπογράψει το 2015 τετραετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς έμεινε ελεύθερος τον Αύγουστο του 2018 και τελικά υπέγραψε στον Άρη μονοετές συμβόλαιο! Παρόμοια ομοιότητα στην κατάληξη, βρίσκουμε και στον Έλληνα μέσο. Μετά από ένα έντονο καλοκαίρι το 2018, και με τον Κώστα Καραπαπά να τον βγάζει στη σέντρα, ο Μανώλης Σιώπης έμεινε ελεύθερος στα τέλη Αυγούστου από τους ερυθρόλευκους. Υπέγραψε άμεσα διετές συμβόλαιο με τον Άρη. Το συμβόλαιο που είχε με τον Ολυμπιακό έληγε το 2020.

Τελευταία περίπτωση εκείνη του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Ολυμπιακός έψαχνε τρόπο να λύσει το συμβόλαιό του, ο Έλληνας μέσος έψαχνε ομάδα να βρει τον εαυτό του και ευτυχώς για όλους τους εμπλεκομένους, τα πάντα λειτούργησαν στην εντέλεια στα τέλη Γενάρη. Οι ερυθρόλευκοι άφησαν ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή κι εκείνος υπέγραψε στον Άρη μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Άρης ενισχύεται, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει έναν σύμμαχο σε μία δύσκολη ταλάντευση και συσσώρευση δυνάμεων, μετά την πτώση του συστήματος και στο τέλος της ημέρας δημιουργείται ένα δρομολόγιο με αμφίπλευρη προσφορά. Win-win situation που λένε...

Διαβάστε ακόμη...