Ποσά που ζαλίζουν!

Aπό basketplus.gr: Ο Άρης έχει στην πλάτη του οκτώ ban από τη ΦΙΜΠΑ και έχει ρίξει το βάρος στη διευθέτηση του «καυτού» αυτού ζητήματος, προκειμένου να απεμπλακεί από την απαγόρευση και να επιλέξει ελεύθερα από την αγορά των ξένων παικτών.
Πηγή: basketplus.gr
Ποσά που ζαλίζουν!

Τα ποσά που έχουν επιδικαστεί από τη ΦΙΜΠΑ στους επτά (το θέμα του Γάιο Σκορδίλη έχει τακτοποιηθεί) από τους οκτώ παίκτες... ζαλίζουν. Κοινός παρονομαστής: Όλοι τους έπαιξαν στον Άρη τη σεζόν 2016-17. Το ύψος του συνολικού ποσού που επιδίκασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στους παίκτες, μαζί με τα δικαστικά έξοδα, ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ! Συγκεκριμένα:

Έρικ Μπάκνερ

300.000

Μάικλ Τζένκινς

250.000

Βίκτορ Σανικίτζε

205.000

Βασίλης Καββαδάς

153.000

Ντέβιν Μαρμπλ

150.000

Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς

130.000

Ουίλ Κάμινγκς

60.000

 

Κάνοντας τη σούμα, το αρχικό ποσό φτάνει τα 1.250.000 ευρώ. Φυσικά, με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται και θα γίνουν, αυτό το ποσό μειώνεται αρκετά. Για παράδειγμα στην περίπτωση του Έρικ Μπάκνερ από τα 300.000, έπεσε στα περίπου 50.000. Όμως, αυτή (η τόσο μεγάλη μείωση) είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας ...

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές των Μαρμπλ, Σανικίτζε και Ντραγκίτσεβιτς. Και οι τρεις δε συζήτησαν καν την πρόταση που τους έγινε εδώ και (πολύ) καιρό και τα χρήματα που αναζητούνται από τη διοίκηση είναι περισσότερο για τις δικές τους περιπτώσεις (ώστε να επιτευχθεί διακανονισμός και να δοθούν προκαταβολές), αλλά, φυσικά, όχι μόνο.

Οι υπόλοιπες πέντε περιπτώσεις είναι σε καλύτερο δρόμο, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Άρη. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ban και αν οι «κίτρινοι» πορευθούν με περιορισμούς και την επόμενη χρονιά, η κατάσταση θα γίνει πάρα πολύ δύσκολη...

Διαβάστε ακόμη...