«Το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο επαναληπτικός της Τούμπας και ο… Βιεϊρίνια!»

Από sdna.gr : Ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς σε μία εξομολόγηση στο SDNA μιλάει για την εμπειρία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το μεγάλο του όνειρο, τον Πανιώνιο και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια τον οποίο και χαρακτηρίζει ως τον καλύτερο αντίπαλο που έχει κοντράρει.
Πηγή: sdna.gr
«Το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο επαναληπτικός της Τούμπας και ο… Βιεϊρίνια!»

Κόντρα στον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Κυριακής επέστρεψε στο σκοράρισμα μετά από ένα δύσκολο για εκείνον διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, η ποιότητά του είναι δεδομένη και αυτός είναι και ο λόγος που έχει στρέψει πάνω του τα ραντάρ των μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς αποκαλύπτεται, μέσα από μία μεγάλη συνέντευξη, στο SDNA.

Μιλάει για τους ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο πρώην προπονητής του Ζοζέ Ανιγκό αλλά και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Νίκος Ζαμάνης. Παράλληλα, αναφέρεται στο φημολογούμενο ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων και απαντά στο ερώτημα για τον παίκτη του πρωταθλήματος με τον οποίον θα ήθελε να αγωνιστεί μαζί.

Ξεκινώντας πες μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή εσύ αλλά και η ομάδα σου.

«Προσπάθησα να συνεχίσω με τους στόχους που είχα από την προηγούμενη σεζόν, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα. Ήμουν πολύ άτυχος με κάποιες ευκαιρίες που είχα για να σκοράρω. Παρ’ όλα αυτά νομίζω πως συνέχισα να παίζω καλά και πιστεύω πως τα πάντα έρχονται μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά. Δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό έτσι ώστε να βοηθάω την ομάδα μου».

Ποια εικόνα σου αφήνει το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και τι ήταν αυτό που έφερε τη νίκη;

«Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα αυτό με τον Παναθηναϊκό. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπόρεσαν να βοηθήσω την ομάδα με αυτό το γκολ να πάρει μία σπουδαία νίκη. Σίγουρα στο να έρθει η νίκη έπαιξε μεγάλο ρόλο ο προπονητής που το διάβασε σωστά και μας προετοίμασε κατάλληλα».

Αισθάνεσαι πως αυτό το γκολ μπορεί να αποτελέσει ένα για σένα μετά από μία δύσκολη περίοδο;

«Θέλω να πιστεύω πως αυτό το γκολ θα είναι μία καλή «αρχή» για τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν».

Τι έφταιξε και η φετινή σεζόν δεν έχει εξελιχθεί για τον Πανιώνιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

«Είχαμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και ένας νέος προπονητής. Ήταν δύσκολο να χτιστεί η ομάδα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο έτσι ώστε να βρούμε χημεία μεταξύ μας. Από εκεί και πέρα, όμως, νομίζω πως όλες οι ομάδες έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Το μόνο πράγμα που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά και πιστεύω πως θα δικαιωθούμε».

Υπήρξε νωρίς στη σεζόν και μία αλλαγή προπονητή. Θεωρείς ότι έκανε καλό;

«Εγώ προσωπικά έμαθα και από τους δύο προπονητές. Και από τον κύριο Ανιγκό και από τον κύριο Μάντζιο. Δεν μπορώ να σχολιάσω την αλλαγή γιατί δεν είναι η δική μου δουλειά. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Πως ήταν να δουλεύεις με μία σημαντική ποδοσφαιρική προσωπικότητα όπως ο Ζοζέ Ανιγκό;

«Προσπάθησα να μάθω όσο περισσότερα μπορούσα από εκείνον. Έχει μία ιδιαίτερη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Ήταν σπουδαίο εμπειρία και είμαι τυχερός που δούλεψα υπό τις οδηγίες του. Ήταν σημαντικό που αποτέλεσα μέλος της ομάδας του».

Στην ομάδα, όπως και σε πολλές άλλες ελληνικές, υπήρξαν οικονομικά προβλήματα. Πόσο εύκολο είναι για έναν ξένο παίκτη να δουλέψει κάτω από αυτές τις συνθήκες;

«Έχω ακούσει πολλές φορές για τα οικονομικά προβλήματα σε ελληνικές ομάδες αλλά είναι κάτι που εμένα δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα για τον Πανιώνιο γιατί εγώ έχω λάβει όλα μου τα χρήματα και μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του συλλόγου που έχουν κάνει ό,τι καλύτερο για μένα».

Ποια άποψη έχεις σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα και πως θα το συνέκρινες με το αυστριακό στο οποίο έπαιζες προηγουμένως;

«Για μένα το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό, υπάρχουν ομάδες και παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπορώ να δείξω εδώ τι αξίζω. Συγκρίνοντάς το με το αυστριακό είναι σίγουρα καλύτερο το ελληνικό. Στην Αυστρία υπάρχει μεν η Σάλτσμπουργκ αλλά δεν υπάρχουν μετά τόσες καλές ομάδες όπως εδώ υπάρχει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός. Επίσης αυτό που μου αρέσει εδώ στην Ελλάδα είναι ότι όλες οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Βλέπετε τώρα ότι ακόμα και ο Απόλλων Σμύρνης που είναι τελευταίος στη βαθμολογία προσπαθεί με τα μέσα που έχει να παίξει ποδόσφαιρο. Στην Αυστρία καμία ομάδα στη θέση του Απόλλωνα δεν θα έπαιζε αυτό το ποδόσφαιρο. Εκεί απλά παλεύουν και πετάνε την μπάλα μακριά».

Πως βρήκες την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στην Ελλάδα, που ζω στην Αθήνα. Η ατμόσφαιρα είναι όπως πρέπει να είναι. Στην Αυστρία δεν είναι έτσι τα πράγματα, δεν ζουν για το ποδόσφαιρο όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν υπό αυτές τις συνθήκες».

Έχει γραφτεί πως κάποιες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν ενδιαφερθεί για σένα. Εσύ τι γνωρίζεις για αυτό και πως σου φαίνεται ως προοπτική;

«Σίγουρα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και είναι στόχος μου να πάω σε μία μεγάλη ομάδα. Είναι χαρά μου να διαβάζω πως ενδιαφέρεται για μένα μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να προσπαθήσω. Δεν έχεις πολλές ευκαιρίες με μία μικρότερη ομάδα να δείξεις την ποιότητά σου και ευελπιστώ να αρπάξω αυτές τις ευκαιρίες που έχω. Είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να δείξω τις δυνατότητές μου. Θεωρώ ότι αξίζω την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να προσφέρω».

Στην Ελλάδα πολλές φορές γίνεται λόγος για ποδόσφαιρο που δεν είναι «καθαρό». Εσύ τι άποψη έχεις σχηματίσει;

«Η κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα. Όταν ήρθα εδώ και είδα τους οπαδούς και τις ομάδες δεν μπορώ να πω τίποτα αρνητικό. Είναι θέμα φιλοσοφίας και εγώ προσπαθώ είμαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στη δουλειά μου. Σε κάθε χώρα μπορεί να αισθανθείς αδικημένος, αν εδώ μπορεί να το αισθανθείς λίγο περισσότερο πρέπει να το αποδεχθείς ότι έτσι είναι».

Έχεις κάποιο παράπονο από το διάστημα της παρουσίας σου στην Ελλάδα;

«Είμαι Σέρβος και έχω την ίδια φιλοσοφία με τους Έλληνες, παίζω για μία παραδοσιακή ομάδα της χώρας όπως ο Πανιώνιος και έτσι δεν έχω κάποιο παράπονο. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ευγνώμων και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό έτσι ώστε να λέω με τον τρόπου μου ‘’ευχαριστώ’’».

Στο Κύπελλο κάνατε το πρώτο βήμα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τι πιστεύεις ενόψει του αγώνα στην Τούμπα;

«Πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και είμαι σίγουρος ότι αν βρεθούμε σε καλή μέρα, όλα είναι πιθανά».

Τι πρέπει όμως να αλλάξετε σε σχέση με το ματς του πρωταθλήματος που χάσατε στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι είμαστε σε καλή θέση μετά τη νίκη μας στο πρώτο ματς. Είναι σημαντικό να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και είμαι σίγουρος ότι όταν ο ΠΑΟΚ μας πιέσει για να σκοράρει θα βρούμε χώρους στην αντεπίθεση».

Ας πάμε πίσω στην περσινή σεζόν. Παίξατε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Θεωρείς πως για μία ομάδα όπως ο Πανιώνιος αυτό μπορεί να αποτελέσει κάποιες φορές πρόβλημα;

«Όχι δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα. Πιστεύω ότι είναι χαρά για εμάς να παίζουμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Σίγουρα είναι δύσκολο να κρατηθείς στο ίδιο επίπεδο όλη τη σεζόν αλλά αυτό δεν αναιρεί πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και θέλεις να παλέψεις για αυτήν».

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο άνθρωποι που «τρέχουν» την ομάδα, ο Ζαμάνης και ο Δάρρας. Ποια είναι η άποψή σου για εκείνους;

«Σίγουρα δεν είναι στη θέση που είναι οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος όμως δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό για τον Πανιώνιο. Τους σέβομαι απεριόριστα και ξέρω πως είναι πάντα στο πλευρό μου, για να συζητήσουμε ό,τι θελήσω και βρούμε λύση».

Τι χρειάζεται μία ομάδα όπως ο Πανιώνιος για να ανέβει επίπεδο;

«Χρειάζεται ακόμα καλύτερους παίκτες αλλά για αυτούς χρειάζονται χρήματα! Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα σαν τον Πανιώνιο να κρατήσει δεύτερη σεζόν το ίδιο ρόστερ γιατί έχει ανάγκη να πουλήσει κάποιους καλούς παίκτες που ενδεχομένως να έχει στο ρόστερ της».

Θέλω να μου πεις έναν παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα που θα ήθελες να παίξεις μαζί του.

«Για μένα αυτός είναι ο Βιεϊρίνια. Θα ήθελα πολύ να παίζει πίσω από εμένα. Είναι ο καλύτερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει και θα ήθελα να παίξω μαζί του».

Πως είναι να παίζεις σε μία ατμόσφαιρα όπως αυτή της Τούμπας η του «Καραϊσκάκης»;

«Είναι άλλο επίπεδο να παίζεις κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εκτός έδρας. Σου δίνει επιπλέον κίνητρο».

Πάμε λίγο πίσω στην ερώτηση για τον Δάρρα και τον Ζαμάνη. Στην Ελλάδα συνηθίζεται να μιλάνε οι άνθρωποι της ομάδας στα αποδυτήρια μετά από ένα καλό ή ένα κακό αποτέλεσμα. Πως το εκλαμβάνει αυτό ένας ξένος παίκτης;

«Για αυτούς τους δύο ο Πανιώνιος είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Για μένα το να έρθουν να μιλήσουν στους παίκτες είναι ένα ακόμα δείγμα πως κάνουν τα πάντα για την ομάδα και άρα για μένα είναι κάτι θετικό».

Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση;

«Όταν ήμουν νέος ξεκίνησα παίζοντας ως στράικερ. Μετά έπαιξα κάποια παιχνίδια ως εξτρέμ και έτσι έμεινα εκεί. Πλέον προτιμάω να παίζω ως αριστερό εξτρέμ».

Διαβάστε ακόμη...