Βόμβα: Έτοιμος να φύγει από τη NOVA ο Παναθηναϊκός!

Μία είδηση που αλλάζει τον χάρτη στο τηλεοπτικό τοπίο σε ό,τι αφορά το μπάσκετ φέρνει στο φως το SDNA. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προτίθεται να «σπάσει» τη σύμβαση με την Nova! Ποιοι είναι οι λόγοι...
Πηγή: sdna.gr
Βόμβα: Έτοιμος να φύγει από τη NOVA ο Παναθηναϊκός!

Όλα αυτά, παρότι οι δύο πλευρές έχουν συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και παρά το γεγονός ότι χάρη σε αυτό το συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τα περισσότερα τηλεοπτικά έσοδα από όλες τις ομάδες της Α1! Η διοίκηση των πρασίνων έχει ήδη βρει το νομικό πάτημα για να προχωρήσει σε αυτό το «σπάσιμο» της συμφωνίας και όλα δείχνουν ότι θα βγει στην ελεύθερη και συνδρομητική αγορά για εύρεση νέας τηλεοπτικής στέγης.

Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που οδηγείται σε αυτή την απόφαση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός;

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι η Nova αντιμετώπισε με εχθρικό τρόπο το «τριφύλλι» κατά την διάρκεια της σεζόν σε ό,τι αφορά τις μεταδόσεις της, στις οποίες εν αντιθέσει με ότι γίνεται σε αυτές της ποδοσφαιρικής Superleague, οι σχολιαστές (όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία) παίρνουν ανοιχτά θέση στις αμφισβητούμενες φάσεις. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τελευταία φάση του δεύτερου τελικού απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την νίκη με νικητήριο καλάθι του Βασίλη Σπανούλη.

Μολονότι, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τα υψηλά κλιμάκια του Παναθηναϊκού, οι σχολιαστές είδαν αρκετά ριπλέι της φάσης, ουδείς πήρε θέση για τα βήματα που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, κάτι που προκάλεσε έντονη αντίδραση στο πράσινο στρατόπεδο και επιτάχυνε τις εξελίξεις. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες που πλέον κατά τα φαινόμενα θα περάσουν σε... άλλο επίπεδο με την καταγγελία της σύμβασης.

Σε γενικές γραμμές στον Παναθηναϊκό δεν είναι ικανοποιημένοι με την συνεργασία που είχαν με την Nova και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες. Με άλλα λόγια, οι πράσινοι αναμένεται να βγουν άμεσα στην αγορά για ανεύρεση νέου τηλεοπτικού συμβολαίου με πρώτο και βασικό υποψήφιο τον OTE TV, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, μια τέτοια απόφαση εφόσον τελικά υλοποιηθεί θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο μπασκετικό προϊόν της Nova. Διότι το παλαιότερο συνδρομητικό κανάλι της χώρας, κινδυνεύει να χάσει όλο το μπασκετικό «φιλέτο», με τις τρεις πρώτες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες, μόλις λίγες ημέρες μετά το τέλος των τελικών της Α1 που προσέλκυσαν τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού.

Διαβάστε ακόμη...