«Να εμπιστευθεί λίγους ο Σαββίδης!»

Από inpaok.com: Μέλος της παροικίας των Κυπρίων, που έχουν αγωνισθεί στον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, ο Ηλίας Χαραλάμπους στέλνει το δικό του μήνυμα από τη Μεγαλόνησο, μέσω του INPAOK, στον κόσμο του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
«Να εμπιστευθεί λίγους ο Σαββίδης!»

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας, πλέον, φόρεσε τα «ασπρόμαυρα», τις σεζόν 2005-08, κι υπήρξε πάντοτε ένας άοκνος εργάτης στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής της ομάδας. Από την Κύπρο, όπου βρίσκεται παρακολουθεί, ανελλιπώς τον ΠΑΟΚ, δεν «μάσησε» τα λόγια του» κι αναφέρθηκε τόσο στην πορεία του σε πρωτάθλημα και κύπελλο όσο και στους λόγους, που αδυνατεί να «χτίσει» ομάδα. Επίσης, με ποια δήλωση του Άγγελου Αναστασιάδη συμφωνεί!

Διαβάστε, αναλυτικά, τα όσα δήλωσε για:

Την εικόνα της ομάδας: «Σαφώς, περίμενα ότι θα γίνει κάτι καλύτερο, φέτος, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Η ομάδα παρουσιάζει σκαμπανευάσματα στην απόδοσή της και της λείπει η σταθερότητα. Ο προπονητής φαίνεται ότι ψάχνεται, ακόμη, για το ποιο σύστημα θα εφαρμόσει, μιας κι ενώ ξεκίνησε με 3-5-2, στη συνέχεια του άλλαξε. Είναι φανερό ότι κάτι λείπει...»

Την προσπάθειά της στο κύπελλο: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλό υλικό και μπορεί σίγουρα να φτάσει, μέχρι τον τελικό. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο, γιατί πέρασαν πολλά χρόνια απ΄την τελευταία φορά. Υπάρχουν όλα τα φόντα, είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο. Εύχομαι κι ελπίζω ότι θα πάρουμε, φέτος, το κύπελλο!»

Τον Ίγκορ Τούντορ: «Αλλιώς βλέπεις τα πράγματα από την τηλεόραση, όπως εγώ, κι αλλιώς από κοντά. Δεν μπορώ να τον κρίνω, γιατί δεν τον γνωρίζω καλά, ωστόσο αυτό, που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για έναν νεαρό και αρκετά φιλόδοξο προπονητή».

Τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: «Ο Μπερμπάτοφ είναι από μόνος του μια ιστορία, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο όνομα, αλλά οι καταστάσεις, που προέκυψαν ανάμεσα σ' αυτόν και τον προπονητή μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν. Για να πάει καλά η ομάδα θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω τον Μπερπάτοφ, αλλά θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να έχουν την ίδια τύχη και ίση μεταχείριση. Να υπάρχει ο ίδιος σεβασμός προς όλους, γιατί δεν παίζει ρόλο το όνομα κάποιου».

Για το φετινό ρόστερ του Δικεφάλου κι αν ξεχωρίζει κάποιον: «Αυτό, που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι οι ομάδες δεν φτιάχνονται με τα πολλά χρήματα. Το νούμερο ένα είναι η οργάνωση. Δεν χρειάζονται τα ονόματα κι είμαι κάθετος σ' αυτό. Πρέπει να βρεις τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή, που θα σου κάνει τη δουλειά. Το υλικό του ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλό και θα μπορούσε να είναι πιο πάνω στη βαθμολογία. Επειδή τον έζησα τον ΠΑΟΚ και ξέρω, θα συμφωνήσω με αυτό, που είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Το είδα και το έζησα από κοντά!»

«Όσο για τους παίκτες, μου αρέσουν αρκετοί, όμως δεν θέλω να πω ονόματα για να μην αδικήσω κάποιον. Προσωπικά, μου άρεσε πολύ, που είδα να παίζουν στην ενδεκάδα κόντρα στην Ντόρτμουντ επτά με οκτώ έλληνες ποδοσφαιριστές. Ήταν ό,τι καλύτερο είδα το φετινό ΠΑΟΚ».

Τη μεγάλη διαφορά από την κορυφή: «Το θέμα είναι να κοιτάμε τη δικά μας ομάδα. Οι βαθμοί είναι πάρα πολλοί και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν μας φταίει πάντα ο Ολυμπιακός».

Το λόγο, που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να «χτίσει» ομάδα, παρά την οικονομική ευρωστία με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης πρέπει να βρει και να εμπιστευθεί δύο-τρία άτομα, τα οποία θα υλοποιήσουν ένα μακροχρόνιο πλάνο. Να ξέρουν από ΠΑΟΚ και να φτιάξουν ένα κορμό. Όσο πιο πολλοί ασχολούνται με την ομάδα, τόσο χειρότερο είναι γιατί δεν μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις. Η νοοτροπία μας είναι τέτοια, που δεν βοηθά να ασχολούνται πολλοί με το αντικείμενο. Το πιο σημαντικό απ'όλα είναι να υπάρχει ομόνοια κι αγάπη για την ομάδα και να δουλεύουν όλοι γι' αυτή κι όχι για το προσωπικό τους συμφέρον, όπως σε κάθε ομάδα, άλλωστε».

Αυτό, που δεν θα ξεχάσει, ποτέ, από τα χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα: «Την αγάπη του κόσμου και την Τούμπα! Θυμάμαι ήμασταν απλήρωτοι για πέντε με έξι μήνες, αλλά το απολάμβανα μόνο και μόνο επειδή ήμουν τυχερός, που έπαιξα στον ΠΑΟΚ κι έμπαινα στην Τούμπα. Ακόμη και τώρα απολαμβάνω αυτή την αγάπη του κόσμου».

Το μήνυμά του στον κόσμο του Δικεφάλου: «Ο κόσμος θέλει το καλύτερο για την ομάδα κι είναι φυσικό να είναι απογοητευμένος. Όσο πιο ήρεμος είναι, όμως, τόσο πιο καλός θα είναι για την ομάδα. Γιατί γνωρίζουμε ότι όταν ο κόσμος χάνει την ψυχραιμία του, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Χρειάζεται πολλή υπομονή και πίστη κι είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για το σύλλογο».

Διαβάστε ακόμη...