Ο… σπάνιος τραυματισμός του Κόστα

απο inpaok.com : Όπως διαβάσατε το πρωί (δείτε εδώ), ο Ρικάρντο Κόστα υποβλήθηκε από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ, Γιάννη Ράλλη, σε εσωτερική οστεοσύνθεση σφυρού με δύο κοχλίες διαδερμικά και αφαίρεση πρώσθιου οστεόφυτου και ελεύθερου σώματος ποδοκνημικής αρθρώσεως αρθροσκοπικά.
Πηγή: inpaok.com
Ο… σπάνιος τραυματισμός του Κόστα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ, ο έμπειρος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3-3,5 μήνες.

Στον Δικέφαλο ευελπιστούν πως ο Κόστα θα ξεκινήσει να προπονείται μέσα στον Γενάρη, καθώς η ανάρρωση από αυτόν τον τραυματισμό πρέπει να γίνει προσεκτικά και ομαλά.

Το κάταγμα στον αστράγαλο είναι ένας σπάνιος τραυματισμός για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού είναι μόλις ο δεύτερος που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Την αρχή έκανε ο Νοτιοαφρικανός μπακ, Μπράις Μουν, ο οποίο όμως είχε επιλέξει να μην εγχειριστεί, καθώς ήθελε να συμμετάσχει στους αγώνες τις εθνικής του ομάδας. Αυτό όμως, είχε ως αποτέλεσμα το πρόβλημα στον αστράγαλο του να χειροτερέψει.

Τελικά επέλεξε να πραγματοποιήσει εγχείριση στην χώρα του, αλλά από τότε η καριέρα του πήρε την κατιούσα με τον τραυματισμό αυτόν να είναι ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο κύριος.

Oι «ασπρόμαυροι», πάντως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον Ρικάρντο Κόστα και θα τον ενσωματώσουν στις προπονήσεις όταν κριθεί πως είναι έτοιμος και δεν θα υπάρξει κίνδυνος υποτροπής ή νέου τραυματισμού.

Διαβάστε ακόμη...