Ο Ιβάν που λατρεύεται σαν… θεός (pics)

Ο Ιβάν Σαββίδης λατρεύεται στις περιοχές της Νότιας Ρωσίας! Η αποχώρηση του από το στάδιο «Κουμπάν» και το χαμόγελο ελπίδας...
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Ιβάν που λατρεύεται σαν… θεός (pics)

Για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο αγώνας της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερος. Ξεχωριστός. Σε μία περιοχή με έντονο το ελληνικό στοιχείο, ο 56χρονος ομογενής επιχειρηματίας ήθελε το παιχνίδι με την Κρασνοντάρ να είναι μια γιορτή. Για την ομάδα, για τον κόσμο, για τους Έλληνες της περιοχής, που πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του οργάνωσαν τη μετακίνηση περίπου 800 ανθρώπων, που στην πλειοψηφία τους είναι Ρώσοι, δεν μιλούν ελληνικά, παρά μόνο σπαστά και γνωρίζουν λίγες λέξεις, αλλά στο αίμα τους κυλά ελληνικό αίμα και λατρεύουν την χώρα των προγόνων τους. Τιμούν την ιστορία, την καταγωγή και τον... Ιβάν! Η λέξη «Ιβάν» ήταν αυτή που μαζί με τις ιαχές «ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚ» βγήκε τις περισσότερες φορές από τα χείλη των ανθρώπων, που βρέθηκαν από έξι διαφορετικές πόλεις της Ρωσίας το βράδυ της Πέμπτης στις κερκίδες του σταδίου «Κουμπάν».

Ο ρόλος που διαδραματίζει ο Ιβάν Σαββίδης σ' αυτές της περιοχές της νότιας Ρωσίας είναι σημαντικός. Έχει δημιουργήσει έναν σύλλογο ελληνορωσικής φιλίας, με τεράστια προσφορά και έντονη παρουσία στα δρώμενα της περιοχής. Για όλους όσοι βρέθηκαν στο Κρασνοντάρ, οι εικόνες προκάλεσαν εντύπωση, υπήρχαν άνθρωποι που δεν είχαν ξαναδεί τον ΠΑΟΚ στη ζωή τους ή δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποτέ ξανά από κοντά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ελληνικής ομάδας, όχι όμως και για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Κι αυτό φαινόταν από το χαμόγελο που «φώτιζε» το πρόσωπό του ακόμη και μετά τη λήξη του αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν κακό και ουσιαστικά άφηνε τον «Δικέφαλο» εκτός συνέχειας του. Πριν από την σέντρα μπήκε στο πέταλο των φίλων της ομάδας, βγήκε selfie φωτογραφίες και καμάρωνε μπροστά στις ελληνικές και ποντιακές σημαίες.

Η αποχώρησή του, έχοντας δίπλα του την σύζυγό του Κυριακή, από το στάδιο «Κουμπάν» μπορεί να έμοιαζε με... κινηματογραφική ταινία, με δεκάδες άνδρες της προσωπικής ασφάλειας να ακολουθούν κάθε βήμα τους, αλλά ο Σαββίδης έδειχνε ευτυχισμένος σαν να είναι ένας από τους 800 ομογενείς, που ευτύχησαν να δουν μια ελληνική ομάδα κόντρα σε μια ρωσική.

Ηταν χαρούμενος από την παρουσία του κόσμου, το είπε άλλωστε κατά την αποχώρησή του, αλλά όχι και τόσο ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας. Αντιλήφθηκε, ότι για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο ίδιος στην περιοχή της νότιας Ρωσίας, θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός. Γι' αυτό και όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της ομάδας απάντησε με νόημα και χαμόγελο: «Σιγά, σιγά...».

Διαβάστε ακόμη...