Κάθε στημένο και... καημός

Από sentragoal.gr: Το γκολ που πέτυχε ο Ηρακλής στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης στο Καυτανζόγλειο προστέθηκε στη μακρά λίστα των γκολ που έχει δεχθεί φέτος ο ΠΑΟΚ από στημένη φάση.
Πηγή: sentragoal.gr
Κάθε στημένο και... καημός

Μια λίστα που πλέον είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη που περιέχει τα γκολ που έχουν δεχθεί οι «ασπρόμαυροι» σε κανονική ροή αγώνα.

Μπαρτολίνι σημείωσε το υπ' αριθμόν 15ο γκολ που δέχθηκε φέτος ο ΠΑΟΚ, και όγδοο από στημένη φάση, τα οποία πλέον είναι πλειοψηφία έναντι των γκολ σε ροή αγώνα. Από τα οκτώ γκολ που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ από στημένες φάσεις, τα έξι έχουν έρθει σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, κάτι που μάλλον έχει μικρή σημασία, καθώς σε αντιστοιχία ο Δικέφαλος έχει δεχθεί τέσσερα γκολ στην έδρα του, με τα γκολ από στημένα να είναι δυο, και εκτός έδρας έχει δεχθεί έντεκα γκολ, εκ των οποίων τα έξι είναι από στημένες φάσεις, κάτι που δείχνει πως δεν είναι, και δεν θα είχε και λογική να είναι, θέμα έδρας το γκολ από στημένα.

Από τα οκτώ γκολ σε στημένα, τα τέσσερα είναι από εκτελέσεις κόρνερ. Η αρχή έγινε στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Ζάγκρεμπ την τοπική Λοκομοτίβα. Οι Κροάτες, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, πέτυχαν γκολ με τον Αντριάσεβιτς να βγαίνει από τα μαρκαρίσματα (ο Ολσεν κάθισε στην εστία του) και να μετατρέπει σε θεατές τους Κόστα και Σκόνδρα, που δεν έχουν ευθύνη καθώς είχαν αναλάβει άλλους παίκτες.

Η συνέχεια δόθηκε στη Δανία και στο γκολ με τον οποίο η Μπρόντμπι άνοιξε το σκορ. Το κόρνερ εκτελέστηκε προς την εστία, στην καρδιά της μικρής περιοχής, με τον Γλύκο να βγαίνει στην μπάλα αλλά να τη χάνει μέσα από τα χέρια του, με αποτέλεσμα αυτή να στρωθεί στον Ρασάνι, που περίμενε στο δεύτερο δοκάρι, και σκόραρε με δυνατό σουτ. Τρίτο «χτύπημα» από κόρνερ ήταν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Το κόρνερ εκτελέστηκε με την μπάλα να φτάνει μπροστά από το σημείο του πέναλτι, εκεί που βρέθηκε ένας όμιλος παικτών.

Ο Κίτσιου δεν κάνει κίνηση για άλμα, ο Μιλοβόγεβιτς πατάει γερά και με κεφαλιά σκοράρει. Στο Καυτανζόγλειο, και στη φάση του 14ου λεπτού, το κόρνερ εκτελείται στο πρώτο δοκάρι, εκεί που η μπάλα περνά με κεφαλιά-πάσα στην καρδιά της μικρής περιοχής. Παρόμοιο γκολ πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με τον Μπερμπάτοφ.

Ενα πέναλτι και ένα πλάγιο (!)

Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί ένα γκολ από εκτέλεση πέναλτι και ένα γκολ που ξεκινά από την εκτέλεση πλαγίου άουτ. Στη Σλοβακία ο Ολσεν υπέπεσε σε παράβαση με τον τρόπο που πήγε να μπλοκάρει την μπάλα και ο νυν συμπαίκτης του, ο Ερικ Σάμπο, στο προτελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Σπάρτακ Τρνάβα, τον νίκησε από τα έντεκα μέτρα. Στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Μανιά να μπαίνει ανάμεσα σε Κόστα και Ολσεν -που βγήκε σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο- και να σκοράρει. Τα δυο συγκεκριμένα γκολ προέρχονται από λάθος εκτιμήσεις του Ολσεν, που συνολικά προβληματίζει έντονα είτε με τις άστοχες είτε με τις μη εξόδους του.

Τα δυο φάουλ-γεμίσματα

Ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε και από εκτελέσεις φάουλ. Το πρώτο ήταν το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε στην Τούμπα, με το φάουλ-γέμισμα να φτάνει λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι, με τον Ολσεν να αποφασίζει καθυστερημένα να βγει, με αποτέλεσμα να φτάσει κοντά στον Αραβίδη, που πρόλαβε τον Κόστα και σκόραρε με κεφαλιά. Στο γκολ της ισοφάρισης του Ηρακλή, το βράδυ της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο, η μπάλα πήρε ύψος από αποτυχημένη προσπάθεια του Τζαβέλλα να διώξει την μπάλα, με τον Ολσεν να κάνει κίνηση να βγει, αλλά να παρεμποδίζεται από τους Περόνε και Βέλλιο, σε φάση στην οποία θα μπορούσε να δοθεί επιθετικό φάουλ.

Διαβάστε ακόμη...