Ο Μάινταν θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ

Από gazzetta.gr: Ο Ράντοσλαβ Μάινταν στην καριέρα του έκανε ένα σωρό λάθη. Γι' αυτό και τα πήγε πολύ καλύτερα σ' ότι έκανε εκτός γηπέδων, παρά μέσα στις τέσσερις γραμμές.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Μάινταν θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ

Σήμερα, δεκατρία χρόνια, μετά το σύντομο, όπως αποδείχθηκε, πέρασμα του από την Τούμπα, ο Μάινταν χαρακτηρίζει την απόφαση να μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ ως «το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου»! Σε μια από τις πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ο «Μπέκαμ της Πολωνίας» υποστήριξε ότι έφτασε κοντά σε Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσέ, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ αυτές οι μεταγραφές.

Ο Πολωνός πέρασε (και... δεν ακούμπησε) από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2002-2003, όταν ο Αναστασιάδης δεν μπορούσε να αρνηθεί στην ομάδα του έναν τερματοφύλακα, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα ήταν στην αποστολή της εθνικής Πολωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κορέας – Ιαπωνίας έχοντας αγωνιστεί στη νίκη των Πολωνών επί των Ηνωμένων Πολιτειών με 3-1.

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς δοκιμάστηκε σε κάποια φιλικά στο Αρτα Τέρμε της Ιταλίας αφήνοντας ικανοποιημένο τον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ, που είχε τον Κυριάκο Τοχούρογλου, αλλά με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο στο περιθώριο και τον Καμίλ Σούσκο τραυματία στην ωμοπλάτη έψαχνε εναγωνίως έναν ακόμη τερματοφύλακα.

Ο Μάινταν, που τότε χαρακτήριζε «ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου, η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ», ξεκίνησε βασικός τη χρονιά, όμως ένα ματς και η ήττα από τη νεοφώτιστη Καλλιθέα στις 14 Σεπτεμβρίου 2002 με 2-3 μέσα στην Τούμπα ήταν ουσιαστικά το «κύκνειο άσμα» της σύντομης καριέρας του στην Ελλάδα.

Ακολούθησε μια παρουσία στο κύπελλο και άλλη μια στο εντυπωσιακό «διπλό» (3-4) επί της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας» πριν μαζέψει τα μπογαλάκια του και επιστρέψει στην πατρίδα του και μας αφήσει με τις αναμνήσεις της εντυπωσιακής,πρώην πια, συζύγου του Ντορότα Ραμπτσέφσκα.

Διαβάστε ακόμη...