Οι ευρωπαϊκές ανατροπές του ΠΑΟΚ (vids)

Από gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ καλείται απέναντι στην Λοκομοτίβα να κάνει την τέταρτη ανατροπή στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις προηγούμενες τρεις ανατροπές.
Πηγή: gazzetta.gr
Οι ευρωπαϊκές ανατροπές του ΠΑΟΚ (vids)

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στην Κροατία και ηττήθηκε με 2-1 από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και πλέον την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα θα πρέπει να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα για να πάρει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά το έχει πετύχει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν να πάρει την πρόκριση παρά την ήττα στον πρώτο αγώνα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις τρεις προηγούμενες πετυχημένες προσπάθειες.

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε (0-1, 3-0)

Σεζόν 2000-01 και ο ΠΑΟΚ κληρώνεται με την Ουντινέζε. Στον πρώτο αγώνα στο «Φρίουλι» ο Μαρτζιότα σκοράρει στις καθυστερήσεις και δίνει ισχνό προβάδισμα στους Ιταλούς. Στην ρεβάνς ο Πατρίσιο Καμπς στήνει το δικό του πάρτι. Αρχικά στο 73' ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα και οδηγεί το ματς στην παράταση. Στο 102' ξανά ο Αργεντινός σκοράρει για το 2-0 με τον Φρούσο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ-Λεϊσόες (1-2, 4-1)

Ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο κληρώνεται με την πορτογαλική Λεϊσόες (ομάδα Γ' Εθνικής) με τους Θεσσαλονικείς να είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση. Στην Πορτογαλία όμως ο ΠΑΟΚ είναι αγνώριστος και γνωρίζει την ήττα με 2-1 με τον Κιουκέλκα να πετυχαίνει το γκολ για την ελληνική ομάδα. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη και στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ στήνει το δικό του πάρτι και φτάνει σε μία άνετη νίκη-πρόκριση με τα γκολ των Σαλπιγγίδη (13'), Οκκά (15', 79') και Κουτσόπουλου (57').

ΠΑΟΚ-Ζίμπρου (0-1, 4-0)

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ζίμπρου από την Μολδαβία με στόχο την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Ο Δικέφαλος του Βορρά θεωρεί ότι έχει εύκολο έργο απέναντι στους αδύναμους Μολδαβούς και την πατάει σαν πρωτάρης. Γνωρίζει την ήττα με 1-0 και θα χρειαζόταν την ρεβάνς της Θεσσαλονίκης για να πάρει την πρόκριση. Στην Τούμπα η τάξη αποκαταστάθηκε και το 4-0 (Περέιρα 10', Αθανασιάδης 45', Μακ 79', Μάρτενς 84') φανερώνει την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

{youtube}ApLd2Ie-ToQ{/youtube]

Με οδηγό τα τρία αυτά ματς ο ΠΑΟΚ την άλλη εβδομάδα περιμένει την Λοκομοτίβα να ανατρέψει το 2-1 ώστε να μην σταματήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον Ιούλιο.

 

Διαβάστε ακόμη...