Βάζει κι άλλους στο παιχνίδι ο Ίγκορ

Θετικά στοιχεία και λογικοί προβληματισμοί. Αυτό είναι το ζητούμενο των φιλικών αγώνων, ιδιαίτερα σε μια νέα αρχή. Χρησιμεύουν για να διαπιστώσει ο Ίγκορ Τούντορ την πρόοδο της ομάδας ενόψει των αγώνων του Europa League.
Πηγή: paokfc.gr
Βάζει κι άλλους στο παιχνίδι ο Ίγκορ

Κόντρα στη Μπόχουμ, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έδειξαν ορισμένα από τα στοιχεία που θέλει να περάσει στο παιχνίδι ο Κροάτης προπονητής. Φανέρωσαν και κάποιες αδυναμίες που πηγάζουν περισσότερο από την κούραση των δυνατών προπονήσεων και όχι ελλείψεις στο τακτικό κομμάτι.

Και αυτό είναι το σημαντικό παρότι στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα 4-3 από την Μπόχουμ, σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – και γκολ τα οποία, όπως είπε ο Τούντορ, μπαίνουν μια φορά στα τρία χρόνια.

Δυνατό ξεκίνημα

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με το 3-5-2 που δουλεύει στην Ολλανδία και δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Μία ανά ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ πρέσαρε ψηλά τον αντίπαλο για να κερδίσει την κατοχή της μπάλας και να βγει με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση. Γεγονός που του επέτρεψε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Μπόχουμ, η οποία στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους εκμεταλλεύτηκε την κούραση του ΠΑΟΚ και πήρε την πρωτοβουλία.

Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ρυθμό και αρκετή φρεσκάδα τόσο στην κίνηση όσο και στη σκέψη. Το σκορ άνοιξε ο Φακούντο Περέιρα στο 6', ενώ η γερμανική ομάδα ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ρικάρντο Κόστα , ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα «κρέμασε» τον Ρόμπιν Ολσεν που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο γκολ της ισοφάρισης ήρθε άμεσα και αυτή τη φορά ήταν σειρά του Περέιρα να ευνοηθεί από τον παράγοντα τύχη, βλέποντας το σουτ του να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα. Η Μπόχουμ ισοφάρισε εκ νέου με τακουνάκι του Φούγκλαντ στο 32', ενώ στο 42' ο Βίτορ γύρισε τη μπάλα από μακριά στον Όλσεν , ο οποίος την είδε να περνάει κάτω απ' τα πόδια του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο σε μια από τις πλαγιοκοπήσεις του ΠΑΟΚ ο Κίτσιου πέτυχε το 3-3, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκρέγκοριτς στο 66'.

Τα συμπεράσματα

Στα θετικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου, συμπεριλαμβάνονται το επιθετικό πρέσινγκ, η κυκλοφορία της μπάλας και η ποιότητα του Λούκας ο οποίος συνεργάστηκε πολύ καλά με τους συμπαίκτες του και ξεχώρισε στο επιθετικό κομμάτι.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνεχίσει το ίδιο τέμπο, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να ψάξει τις αλλαγές παιχνιδιού μέσω της ποιότητας και της ικανότητας του Αλέξανδρου Τζιόλη στις μακρινές μεταβιβάσεις. Ο Έλληνας διεθνής παρά τις λίγες προπονήσεις που έχει κάνει με την ομάδα δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θετική ήταν και η παρουσία του Χάρη Χαρίση στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Όλσεν στο ντεμπούτο του έδειξε πως είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να γεμίσει την εστία και να ελέγξει το πεδίο δράσης του, ωστόσο όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να μάθει την ομάδα και τους συμπαίκτες του προκειμένου να έχει καλύτερο επίπεδο συνεννόησης μαζί τους.

Οι δηλώσεις

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη του ματς σημείωσε ότι «σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, ειδικά από το πρώτο ημίχρονο, όπου μπορεί να είχαμε ένα θέμα στην άμυνα, αλλά δεν είχε να κάνει με την τακτική» και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κάθε παίκτης είχε χρόνο συμμετοχής. Είμαστε στα μέσα της προετοιμασίας και παρά το γεγονός ότι κάνουμε προπονήσεις καθημερινά, χρειάζονται και τα παιχνίδια για να βελτιωθεί η ομάδα»

Αναφερόμενος στους παίκτες που ενσωματώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην αποστολή του ΠΑΟΚ ο Τούντορ υπογράμμισε: «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει λίγες προπονήσεις, όπως ο Μακ , που μπήκαν μόλις τώρα στην ομάδα. Και τους διεθνείς μας παίκτες υπολογίζω, αλλά είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση και θα πρέπει να φερθούμε έξυπνα και να δούμε πως θα το χειριστούμε. Στη θέση του Μακ για παράδειγμα έχουμε και τον Κοροβέση , που είναι όμως νέος και χρειάζεται χρόνο για αυτό το επίπεδο, οπότε μπορεί να μοιράσουμε τον χρόνο σε αυτή την θέση με τον Ρατς και τον Μακ ».

ΠΑΟΚ: Ολσεν (46′ Γλύκος), Βίτορ (46' Σκόνδρας), Κόστα (46' Παπαγιαννόπουλος), Τζαβέλλας (46' Πούγγουρας), Κίτσιου (46' Μυστακίδης) Μακ (46' Κοροβέσης), Μαντούρο (46' Τζιόλης), Γκολάσα (46' Κάτσε), Πέλκας (46' Χαρίσης), Λούκας (46' Σαββίδης), Περέιρα (46' Σαλπιγγίδης).

Διαβάστε ακόμη...