«Δύσκολα Βραζιλιάνος προπονητής στην Ευρώπη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Βραζιλιάνος προπονητής, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.
Πηγή: arenafm.gr
«Δύσκολα Βραζιλιάνος προπονητής στην Ευρώπη»

Μίλησε, μεταξύ άλλων, για το γεγονός πως βρέθηκε στη Βαρκελώνη και συνομίλησε με τον Λιονέλ Μέσι, για τον ξάδερφο της γυναίκας του Μέσι με τον οποίο συνυπήρξε στη Καλλονή αλλά και για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Λατίνο προπονητή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Στην Καλλονή είχα ένα εξαιρετικό παιδί που είναι και ο ξάδερφος της γυναίκας του Μέσι, τον Λούκας Ισκάντια. Μάλιστα ο Ισκάντια είναι που γνώρισε τον Μέσι με την γυναίκα του. Το παιδί έπαιζε στον Πανσερραϊκό, πήγε στα Τρίκαλα και μετά πήγε στην Καλλονή. Τώρα είναι στην Αμερική και μαζί του είναι και ο Όγιος και αναφέρθηκε και αυτός στις συζητήσεις που είχα με τον Μέσι».

Για τον Μαζίνιο:

«Τον Μαζίνιο τον είχα συναντήσει τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία. Τον θαυμάζω πραγματικά ως προπονητή και έχει πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα. Ένας προπονητής θα συναντήσει πολλά πράγματα μπροστά του».

Για το αν είπε κάτι ο Μαζίνιο για τον Άρη:

«Μου είπε τα καλύτερα λόγια για τον Άρη. Θα ήθελε μέχρι και τώρα να ήταν στην ομάδα. Είπε επίσης πως ο κόσμος είναι φανταστικός και πως κάνει τον κάθε άνθρωπο να ανατριχιάζει. Ήθελε να δουλέψει ξανά για τον κόσμο στην ομάδα».

Για τους γιους του Μαζίνιο:

«Και οι δύο είναι από τα κορυφαία ονόματα. Είναι ένας πατέρας ικανοποιημένος γιατί και οι δύο ομάδες παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Ραφίνια είναι ένα παιδί που πρέπει ο Μαζίνιο να το έχει από κοντά για να φτάσει ψηλά».

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Λατίνο προπονητή:

«Για εμένα προσωπικά που παρακολουθώ το Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, εκτός από δύο εξαιρέσεις δεν πιστεύω πως κάποιον Βραζιλιάνος προπονητής μπορεί να ανταπεξέλθει στην Ευρώπη. Όσον αφορά την Αργεντινή υπάρχουν πολλοί και ταιριάζει ο τρόπος του παιχνιδιού τους. Μόνο σε μια ομάδα με 10-11 Λατίνους μπορεί να ανταπεξέλθει κάποιος Βραζιλιάνος. Για να μπορέσει ένας ξένος να έρθει στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι καλύτερος από ότι υπάρχει εδώ αλλιώς εγώ στηρίζω τους Έλληνες. Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου και υποστηρίζω αυτό που αξίζει».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα τελειώνει την τελευταία αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που έχει να πάρει πρωτάθλημα τόσα χρόνια έπρεπε να εκμεταλλευτεί την διαφορά που είχε από τον Ολυμπιακό. Άρχισε να πανηγυρίζει πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης, το ότι είπαν πως δεν ήθελαν ποδοσφαιριστές τον Δεκέμβριο είναι και αυτό ένα μεγάλο λάθος».

Για το μέλλον του ως προπονητής:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και θα δω τι θα γίνει. Εγώ μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα και θέλω να δουλέψω με τον τρόπο που ξέρω».

Διαβάστε ακόμη...