Ψήνεται το σκάνδαλο του αιώνα!

Aπό sdna.gr: Γίνεται οι αμαρτωλοί να αποφασίσουν ποιοι αμάρτησαν; Κι όμως γίνεται! Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για... το όνειρο των εμπλεκομένων ομάδων και προσώπων: Να εκδικάσει τις υποθέσεις τους η σημερινή διεφθαρμένη δικαιοσύνη της ΕΠΟ.
Πηγή: sdna.gr
Ψήνεται το σκάνδαλο του αιώνα!

Η είδηση προκαλεί σοκ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος πήρε τις δικογραφίες της «εγκληματικής», γράφει το Goal.

Το σύστημα ψυχορραγεί, αλλά πολεμάει μέχρι τελευταίας ρανίδας για να υπεραμυνθεί της διαφθοράς.

Μια μέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου που τελειώνει τη σήψη των αθλητικών δικαστών και των πειθαρχικών επιτροπών-πειθήνιων οργάνων, αυτό συνιστά πρόκληση.

Να δικάσουν την εγκληματική οργάνωση κάποιοι από τους... κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης! Αυτοί δηλαδή που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να φτιάξει σε χρόνο dt νέο νομοσχέδιο για να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς, να θέλουν τώρα να «δικάσουν» σε αθλητικό επίπεδο τον Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό, τη Βέροια, τον Λεβαδειακό, τους διαιτητές, και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και του διεφθαρμένου ποδοσφαίρου.

Γιατί βιάζονται και τρέχουν να αναλάβουν την υπόθεση; Κάποιος. κακοπροαίρετος θα πει για να τους βγάλει λάδι. Διότι αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί αν τακτικός δικαστής - κι όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ - αναλάβουν να επιβάλλουν ποινές σε ομάδες και πρόσωπα; Ορισμένοι εξ αυτών θα χάσουν το καλοκαίρι τους!

Διότι το σύστημα μπορεί να θέλει τη Βέροια να πληρώσει για όλα. Μόνο που το στημένο είναι σαν το κρύο. Θέλει δύο για να ζεσταθεί. Και ενδεχομένως, ένας τακτικός δικαστής να αναζητήσει για ποιο λόγο ήθελε η Βέροια να ηττηθεί. Για το στοίχημα; Πιθανόν. Για το ευ αγωνίζεσθαι; Ίσως επίσης. Κανείς δεν ξέρει, αν δεν το διερευνήσει.

Όταν ένας άνθρωπος ηγείται ενός σωματείου και ηγείται και μιας εγκληματικής οργάνωσης, θα πρέπει να διερευνηθεί ποιο ήταν το όφελος για όσα έκανε, σωστά;

Ποιος θα το διερευνήσει όμως; Ο Πετρόπουλος που θα ασκήσει τις διώξεις και οι πειθαρχικές επιτροπές που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις; Αυτές οι πειθαρχικές επιτροπές (π.χ. των εφέσεων) που τώρα τους απαγορεύεται να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο;

Ο Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Καρράς είναι οι άνθρωποι που αντικατέστησαν τους αληθινά άμεμπτους εισαγγελείς Φάκο και Αντωνακάκη, δύο ανθρώπους με ηθική και τόλμη που φαγώθηκαν (κατά σύμπτωση) εν μια νυκτί.

Κι από τότε, η φίλαθλη Ελλάδα τα είδε όλα: Να ασκούνται κατά συρροή πειθαρχικές διώξεις σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Επιλεκτικά πάντα. Να ασκούνται διώξεις στον Κλάους Αθανασιάδη για το instagram και στον Αλαφούζο για το twitter. Στον Μελισσανίδη γιατί απάντησε στα όσα τον είχε κατηγορήσει ο Μαρινάκης (που φυσικά δεν διώχθηκε.) μέσα στο Συμβούλιο της Super League. Τον Μαρινάκη να πετάει ποτήρια και να εκτοξεύει ύβρεις στον Κωνσταντίνου, που δέχθηκε και γροθιά και οι εισαγγελείς να κωφεύουν επιδεικτικά. Θα έφτιαχνα ένα πρόχειρο Τοp50 με τις πειθαρχικές διώξεις που έκαναν ξεσκίζοντας τις σάρκες του ποδοσφαίρου. Το βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας τα κατέγραψε όλα και θα μνημονεύονται για πάντα.

Η Βουλή των Ελλήνων έκρινε χθες ότι αυτοί δε μπορούν να δικάζουν κανέναν. Έκρινε ότι πρέπει να πάρουν αποφάσεις τακτικοί δικαστές. Κι ο Πετρόπουλος έρχεται να γελοιοποιήσει τους Νόμους του κράτους, να ειρωνευτεί στα μούτρα τον πιο θαρραλέο υπουργό αθλητισμού της τελευταίας 30ετίας και να τους φωνάξει ότι θα τρέξουν αυτή την υπόθεση;

Γιατί τώρα και γιατί με τέτοια πρεμούρα να τρέξει ο Πετρόπουλος να πάρει τη δικογραφία, πριν καν ολοκληρωθούν οι απολογίες (στις αρχές Ιουνίου) ώστε η νέα πειθαρχική επιτροπή και οι νέοι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να έχουν ολόκληρο το πακέτο των απολογιών;

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του τι επιχειρούν: Το βούλευμα του Κορέα για την εγκληματική οργάνωση περιμένει από τον Ιούλιο του 2014 να πάει να το πάρει κάποιος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αλλά προφανώς ο φάκελος έκανε τζιζ τόσο καιρό. Και εμφανίστηκαν τώρα, έτσι ξαφνικά, για να προλάβουν τη μάχη του χρόνου πριν τοποθετηθούν οι τακτικοί δικαστές!

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο βαρυσήμαντη υπόθεση στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δε μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να πάρουν καμία απόφαση αυτοί που κρίθηκαν ότι πρέπει να πάνε σπίτια τους.

Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει σε όλους πως βρισκόμαστε μπροστά στο σκάνδαλο του αιώνα.

Διαβάστε ακόμη...