Το γκολ του Σίγγα έστειλε στα ημιτελικά τον Δικέφαλο

Aπό paokfc.gr: Το γκολ του Θωμά Σίγγα μέσα στην Νέα Σμύρνη στις 28.04.1982, χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στον ΠΑΟΚ
Πηγή: paokfc.gr
Το γκολ του Σίγγα έστειλε στα ημιτελικά τον Δικέφαλο

 Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος παρά την ήττα του με 2-1 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, αφού είχε επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο ματς που έγινε στην Τούμπα. Στο 26ο λεπτό ο Δημήτρης Σαραβάκος με το 1-0 είχε ισοφαρίσει το σκορ του προημιτελικού της Θεσσαλονίκης, αλλά η απάντηση του Θωμά Σίγγα ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα με το 1-1 έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης. Στο 75ο λεπτό ο Μπάσο έκανε το 2-1 για τον Πανιώνιο που κατάφερε να αγχώσει στα τελευταία λεπτά τον Δικέφαλο, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στην αναμέτρηση που έγινε υπό συνεχή βροχή, αποβλήθηκαν από τον διαιτητή Δημητριάδη στο 64′ ο Παπαδημητρίου από τους γηπεδούχους και ο Δαμανάκης από τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι διαπληκτίστηκαν.

Η ευκαιρία για να τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο ματς ήταν στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ με το 1-0 να είναι πλασματικό και να μην ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς, στο οποίο οι παίκτες του Δικεφάλου έστειλαν τη μπάλα τρεις φορές στο δοκάρι (7′ Δαμανάκης – 46′ Δημόπουλος – 55΄ Κούδας), ενώ είχαν και ένα χαμένο πέναλτι, αφού ο Συρίγος έδιωξε την μπάλα κόρνερ στην εκτέλεση του Κωστίκου στο 85ο λεπτό. Ο Πανιώνιος αγωνίστηκε στο ματς της Τούμπας με δέκα παίκτες από το 24ο λεπτό μετά από κόκκινη κάρτα του Παπαμιχαήλ ο οποίος πάτησε τον Σίγγα. Το γκολ του πρώτου αγώνα σημείωσε ο Γιάννης Δαμανάκης με σουτ στο 10ο λεπτό.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Φορτούλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος (85′ Τριανταφυλλίδης), Σίγγας, Κωστίκος (86′ Αποστολίδης).

Διαβάστε ακόμη...