Μαθήματα ποδοσφαιρικής νοοτροπίας

Aπό paokfc.gr: Ενας τίτλος, ένα τουρνουά δε σημαίνει τίποτα μπροστά στην ηθική και την αξιοπρέπεια.
Πηγή: paokfc.gr
Μαθήματα ποδοσφαιρικής νοοτροπίας

Η Κ13 του ΠΑΟΚ πέρα από τις επιδόσεις της στο γήπεδο, δείχνει πως είναι μια μεγάλη ομάδα, με προσωπικότητα που πρεσβεύει τις αξίες του συλλόγου και του PAOK Academy.

 Το ταλέντο σε βοηθά να ξεχωρίσεις, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Είναι η προσωπικότητα, η ηθική, η ανατροφή και η εκπαίδευση – ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά – που σε μετατρέπουν σε πραγματικά μεγάλο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος για το μέλλον, διότι τα δικά του παιδιά, τα μέλη του PAOK Academy δείχνουν πως πέρα από ικανότητες διαθέτουν και την κατάλληλη νοοτροπία για να εκπροσωπήσουν επάξια τον Δικέφαλο. Το περιστατικό που συνέβη λίγες μέρες πριν σε τουρνουά στη Ρόδο είναι μία από ενδείξεις. Η Κ13 του ΠΑΟΚ, μια ομάδα με διεθνείς επιτυχίες, όπως η κατάκτηση των φημισμένων τουρνουά Lokoball, Lukoil Champions Childrens Cup, ανάγκασε τους πάντες να ασχοληθούν ξανά μαζί της, αυτή τη φορά όχι για τις επιδόσεις της, αλλά για την ποδοσφαιρική ηθική των ποδοσφαιριστών της.

Οι παίκτες του Αγγελου Ζαζόπουλου και του Ηλία Γαλανόπουλου αντιμετώπιζαν στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού και προηγούνταν 1-0 με γκολ του Αλτζιντζή όταν σε μια φάση μπροστά στους πάγκους έπειτα από κόντρα, ένας παίκτης των Ερυθρολεύκων έπεσε στο έδαφος. Η φάση συνεχίστηκε, ο πάγκος του ΠΑΟΚ ζήτησε να βγει η μπάλα έξω, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές δεν άκουσαν κι έπειτα από λίγο ο Θεοδωρίδης πέτυχε το 2-0. Ενα γκολ που κανείς τους δεν ήθελε. Ηταν αντίθετο στις αρχές τους. Κόντρα στο Fair Play, ενάντια στο πως έχουν μάθει να κερδίζουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Γι' αυτό και όσα ακολούθησαν ήταν καθαρά δική τους πρωτοβουλία.

Ο αρχηγός της ομάδας Θοδωρής Καλτσίδης πλησίασε τον προπονητή του και του ζήτησε την άδεια να αφήσουν τον Ολυμπιακό να σκοράρει για λόγους ισονομίας. Το ίδιο ζήτησε κι ο δεύτερος αρχηγός, Χρήστος Τζόλης. "Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε" τους τόνισε περήφανος για την αντίδρασή τους, ο Αγγελος Ζαζόπουλος. Κι έτσι όλα τα παιδιά συμφώνησαν πως το σωστό ήταν να κάνουν αυτό το ιδιαίτερο Fair Play. Ενημέρωσαν τον αρχηγό του Ολυμπιακού πως με τη σέντρα θα τον αφήσουν να σκοράρει. Εκαναν όλοι στην άκρη κι ο παίκτης της ομάδας του Πειραιά χειροκροτώντας τούς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

"Κοιτάξτε τι στιγμές ζούμε, αυτά δεν τα βλέπουμε στο αντρικό ποδόσφαιρο", ήταν το σχόλιο του εκφωνητή. Ο αγώνας συνεχίστηκε, ο ΠΑΟΚ κράτησε το 2-1 ως το τέλος όντας καλύτερος από τον Ολυμπιακό και πήρε το Κύπελλο χωρίς κανένα από τα παιδιά να πανηγυρίσει την επιτυχία. Αντιθέτως, ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, σκόρερ του 2-0 μόλις τελείωσε το ματς ξέσπασε σε κλάματα γιατί θεωρούσε τον εαυτό του υπεύθυνο για την παρεξήγηση. "Δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι της νοοτροπίας", είπε στο paokfc.gr ο προπονητής της ομάδας, Αγγελος Ζαζόπουλος και συνέχισε: " Οι αρχές μας και η ηθική είναι αδιαπραγμάτευτες γενικότερα, πόσω μάλλον σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ομάδας που εκπροσωπούμε. Αυτή η ομάδα έχει μια δυναμική και οφείλει να συμπεριφέρεται όπως αρμόζει στον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να επισημάνω πως βοηθούν πολύ οι συνεδρίες με την ψυχολόγο του συλλόγου που δίνει μεγάλο βάρος σε θέματα fair play, ηθικής, συμπεριφοράς και αυτοπεποίθησης".

Η Κ13 του ΠΑΟΚ σε λίγες μέρες θ' αναχωρήσει για την Σουηδία προκειμένου να συμμετάσχει σε ακόμα ένα διεθνές τουρνουά, το φημισμένο Lennart Johansson όπου στον όμιλο θα αντιμετωπίσει Γιουβέντους, ΑΙΚ Στοκχόλμης, Κρίσταλ Πάλας και Κοπεγχάγη. Την ομάδα απαρτίζουν οι: Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Ιωάννης Σταυριανίδης, Στέφανος Βασιλόπουλος, Βασίλειος Κατσουλίδης, Γεώργιος Λαγωνίδης, Αδάμ Κούφας, Δημήτριος Τσαπικούνης, Θεόδωρος Καλτσίδης, Θεόδωρος Πύρτσιος, Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, Αθανάσιος Καρακίτσος, Αβέντις Αβεντισιάν, Γεώργιος Κριμιτζάς, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Καλαϊτζής, Ιωάννης Τσακιρίδης, Βασίλειος Γρόσδης, Θωμάς Καραμπέρης, Αναστάσιος Σαπουντζής, Αναστάσιος Τεμερτζόγλου, Αναστάσιος – Ανδρέας Τσέλιος, Δημήτριος Τσοπούρογλου, Συμεών Συμεωνίδης, Χρήστος Τζόλης, Δημήτριος – Χριστόφορος Θεοδωρίδης, Ιωάννης Σαρέγκος, Βασίλειος Αλτιντζής, Βασίλειος Κορτεζιάν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...