Ζητείται σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας

Aπό paokweb.gr: Ενόψει πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο στο οποίο θα βασιστεί και από το οποίο θα πάρει σταθερότητα...
Πηγή: paokweb.gr
Ζητείται σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας

Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ πελαγοδρομεί αμυντικά... Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα της κακής αμυντικής λειτουργίας, απλώς να αναφέρουμε ξανά πως ΔΕΝ είναι θέμα μόνο της αμυντικής τετράδας, αλλά συνολικώς της ανασταλτικής λειτουργίας που ξεκινά από τη γραμμή της επίθεσης.

Δεν φταίει δηλαδή, αποκλειστικά και μόνο η αμυντική τετράδα, αλλά ΟΛΗ η ομάδα... Παρόλα ταύτα, δεν μπορεί να πει κανείς πως ΔΕΝ ευθύνεται και το γεγονός πως τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει ένα σταθερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ξεκίνησε με τους Βίτορ-Τζαβέλλα, τραυματίστηκε ο Έλληνας διεθνής, ο Κατσικάς πήρε τη θέση του, αλλά κι αυτός τραυματίστηκε, ο Σκόνδρας τον κάλυψε για λίγο, όπως κι ο Τζιόλης για ένα-δύο παιχνίδια.

Επέστρεψε ο Τζαβέλλας, έπαιξε ως την Τρίπολη, μετά τον αντικατέστησε ο Κατσικάς, ήρθε κι ο Παπαγιαννόπουλος, προστέθηκε κι ο Ρικάρντο Κόστα, μονιμοποιήθηκε ο Πορτογάλος, αλλά τραυματίστηκε κι αυτός.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Παπαγιαννόπουλος είναι εκτός λόγω της όχι και τόσο καλής του απόδοσης με τον Πανθρακικό, ο Κόστα επανέρχεται σιγά-σιγά από τον τραυματισμό του κι ο Τζαβέλλας έγινε ξανά βασικός.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι ανάγκη ο ΠΑΟΚ να βρει ένα σταθερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο ειδικά ενόψει πλέι οφ και να βρει μια σταθερότητα σε αυτό το χώρο.

Ο Βίτορ είναι ο "βράχος" της άμυνας και δε φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει, με τους Τζαβέλλα και Κόστα να διεκδικούν μια θέση. Σήμερα, με αντίπαλο την Κέρκυρα, ο Έλληνας αμυντικός θα είναι βασικός, καθώς ο Πορτογάλος διεθνής δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του.

Από 'κει και πέρα, όμως, πρέπει ο Γεωργιάδης να κατασταλάξει σε ένα σταθερό δίδυμο, που θα του δώσει μια σταθερότητα μέσα από την χημεία που θα προκύψει και μια σιγουριά.

Βεβαίως, πολύ σημαντικό είναι και τι γίνεται μπροστά από αυτούς, καθώς αν λειτουργήσει καλά όλη η ομάδα μέχρι το κέντρο, η άμυνα δε θα έχει πολλή δουλειά.

Δεν είναι όμως και το... ενδεδειγμένο να αλλάζει σε κάθε παιχνίδι παρτενέρ ο Βίτορ. Επομένως, περιμένουμε μια σταθερή επιλογή...a

Διαβάστε ακόμη...