Γήπεδα χωρίς μελέτη και προϋπολογισμό! (pics)

Ακόμα μια καταγγελία σε βάρος της ΕΠΟ αποκαλύπτει το SDNA.
Πηγή: sdna.gr
Γήπεδα χωρίς μελέτη και προϋπολογισμό! (pics)

Αυτή τη φορά το θέμα αφορά τον διαγωνισμό για 11 γήπεδα, για τα οποία δεν υπάρχουν καν μελέτες και προϋπολογισμός. Ποιες παρατυπίες καταγγέλλονται.

Ως απαράδεκτους και καταχρηστικούς χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου με καταγγελία της που κοινοποιείται μέχρι και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους όρους που έχει ορίσει η ΕΠΟ στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις εργασίες κατασκευής προπονητικών κέντρων και των γηπέδων της τελικής φάσης του UEFA U19 Euro Championship στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Λάρισας, αλλά και για τις εργασίες ανακατασκευής του Αγίου Κοσμά.

Απανωτά έρχονται τα «χαστούκια» για την ΕΠΟ αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της και με τον χειρισμό συγκεκριμένων θεμάτων μετά τη νέα εις βάρος της καταγγελία από την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου.

Συγκεκριμένα, με καταγγελία η ΠΕΕΓΕΠ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτους και καταχρηστικούς τους όρους που έχει ορίσει η Ελληνική Ομοσπονδία στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις εργασίες κατασκευής προπονητικών κέντρων και των γηπέδων διεξαγωγής των αγώνων της τελικής φάσης του UEFA U19 Euro Championship στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Λάρισας, αλλά και για τις εργασίες ανακατασκευής του Αγίου Κοσμά.

Μάλιστα, η αναφορά της Ένωσης έχει κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής (πλην Χρυσής Αυγής) αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στην καταγγελία η ΕΠΟ βρίσκεται στο στόχαστρο της Ένωσης καθώς, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει προϋπολογισμός έργου, όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε διαγωνισμό, δεν προσμετρούνται οι εργασίες με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ισονομία στις προσφορές που θα πέσουν στο τραπέζι, δεν ορίζονται τεχνικές προδιαγραφές ενώ ζητείται και πιστοληπτική ικανότητα ανάλογα με την οικονομική προσφορά, τη στιγμή που στους διαγωνισμούς, η βεβαίωση ορίζεται στο 10% του προϋπολογισμού.

Στην αναφορά τονίζεται πως «η Ε.Π.Ο. έχει προβεί σε ένα διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών, χωρίς μελέτη, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων και χωρίς εντέλει να είναι σαφές το τι ακριβώς ζητάει από τον υποψήφιο ανάδοχο» κι όχι μόνο αυτό, αλλά η Ομοσπονδία θα αξιολογήσει μελέτες και τεχνικές προδιαγραφές, τις οποίες η ίδια δεν κατάφερε να συντάξει

Επιπλέον, σε άλλο σημείο αποκαλύπτεται το εξής απίστευτο πως σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η ΕΠΟ «ένα ακόμη συνεκτιμώμενο οικονομικό κριτήριο ανάθεσης θα είναι η παροχή χρηματικής χορηγίας προς εκείνη από τον υποψήφιο ανάδοχο!».

Τέλος, στην αναφορά της η ΠΕΕΓΕΠ καταλήγει πως: «Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την ΕΠΟ, για την δημοπράτηση χωρίς μελέτη της παροχής υπηρεσίας "1) Εργασίες ανακατασκευής, συντήρησης και επίβλεψης των προπονητικών κέντρων και των γηπέδων διεξαγωγής των αγώνων της τελικής φάσης του UEFA U19 Euro Championship στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Λάρισας σε εννέα (9) συνολικά γήπεδα και 2) Εργασίες ανακατασκευής, συντήρησης και επίβλεψης δύο (2) γηπέδων του προπονητικού κέντρου Αγίου Κοσμά"».

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...