Η τελευταία πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Aπό contra.gr: Με αφορμή τον ημιτελικό του Κυπέλλου, θυμηθείτε την τελευταία πρόκριση που πήρε ο ΠΑΟΚ σε βάρος του Παναθηναικού την σεζόν 1996-97. Ο Σκάιλς, οι 29 πόντοι του Μαματζιόλα και το "διπλό" στην Αθήνα.
Πηγή: contra.gr
Η τελευταία πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

ΠΑΟΚ και Παναθηναικός συγκρούονται το απόγευμα στο "Παλατάκι" (22/2, 17.00) και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με αφορμή αυτό το ματς, ας "γυρίσουμε" τον χρόνο πίσω και ας θυμηθούμε πότε οι "ασπρόμαυροι" γεύτηκαν" την χαρά της τελευταίας πρόκρισης (είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο) απέναντι στον Παναθηναικό.

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε και συγκεκριμένα ήταν την σεζόν 1996-97... Εκείνη την αγωνιστική χρονιά ο ΠΑΟΚ "μονομάχησε" με τους "πράσινους" στα προημιτελικά του πρωταθλήματος έχοντας ως τεχνικό τον Σκοτ Σκάιλς που ήρθε στους "ασπρόμαυρους" ως παίκτης και στην πορεία έγινε... προπονητής τους.

Στο πρώτο ματς των προημιτελικών ο "Δικέφαλος" έχασε από τον Παναθηναικό εκτός έδρας με 88-64, στην συνέχεια όμως νίκησε στη Θεσσαλονίκη με 90-85 με 29 πόντους του Μαματζιόλα ο οποίος δεν έχασε ούτε ένα σουτ (μάλιστα είχε 5/5 τρίποντα)!

Η σειρά οδηγήθηκε σε τρίτο παιχνίδι που έγινε στην Αθήνα και στο οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους "πράσινους" με 66-77 παίρνοντας έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Από τότε (σεζόν 1996-97) ο "Δικέφαλος" όσες φορές βρήκε απέναντί του τον Παναθηναικό στο πρωτάθλημα (στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά) και στο Κύπελλο, αποκλείστηκε και δεν πήρε καμιά πρόκρισης σε βάρος των "πρασίνων"...

1

Διαβάστε ακόμη...