Ο Σίλντεφελντ, ο Ινσαουράλδε και... ο άγνωστος Χ

Ο ΠΑΟΚ έχει... θέμα με τους στόπερ του εδώ και χρόνια και για άλλη μια χρονιά, θα κληθεί να "ψωνίσει" στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι άλλον έναν. Ποιοι οι προηγούμενοι δύο και ποια τα πεπραγμένα τους... Θυμηθείτε μέσα από το αφιέρωμα του PAOKweb.gr.
Πηγή: paokweb.gr
Ο Σίλντεφελντ, ο Ινσαουράλδε και... ο άγνωστος Χ

Το ότι ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει... χρόνιο πρόβλημα με τους κεντρικούς αμυντικούς του το έχουμε επισημάνει και σε άλλα άρθρα και δεν αποτελεί... μυστικό.

Από τη φυγή του Κοντρέρας αλλά και του Μαλεζά έχει εξαφανιστεί κάθε ψεγάδι... σταθερότητας στα μετόπισθεν και την κατάσταση ήρθε να συμμαζέψει ο Μιγκέλ Βίτορ αλλά είναι... μόνος του. Φέτος, -για να μην τον αδικούμε-, καλή παρουσία έχει κι ο Κατσικάς, ο οποίος παραμένει αβέβαιο αν θα ανανεώσει και ζητούμενο γι' αυτόν είναι η διάρκεια σε υψηλό επίπεδο.

Όταν το καλοκαρί του 2012 ο ΠΑΟΚ πουλούσε το Μαλεζά για 500.000 στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, οι ασπρόμαυροι έχασαν την τελευταία "κολώνα" τους. Εκείνη τη σεζόν, ξεκίνησε με στόπερ τους Βιβιάν, Κουμάλο και Κατσικά. Ο ΠΑΟΚ τα πήγαινε καλά επιθετικά, αλλά πίσω υπήρχε πρόβλημα. Γι΄αυτό και το Γενάρη του 2013, αποκτήθηκε ο Γκόρντον Σίλντεφλεντ -στο μεταξύ είχε αποχωρήσει και ο Βιβιάν- από την Ντιναμό Μόσχας ως δανεικός.

Ο Κροάτης διεθνής φάνταζε ως ιδανικός εκλεκτός για να δώσει μια ηρεμία στα μετόπισθεν. Η αλήθεια είναι πως ήταν καλός, με περίσσια ηρεμία και εμπειρία αλλά είχε μια... αστάθεια και κάποια λάθη που δε δικαιολογούνταν. Μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη ήταν αυτοί που κλήθηκαν να βοηθήσουν την ομάδα να έχει μια βεβαιότητα στην άμυνα.

Με το τέλος της σεζόν, ο Κροάτης στόπερ μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό κι ο ΠΑΟΚ κινήθηκε για το Μιγκέλ Βίτορ. Ο Πορτογάλος έγινε κάτοικος Τούμπας, ωστόσο το πρόβλημα... παρέμεινε. Όχι ότι έφταιγε αυτός ή Κατσουράνης, Τζαβέλλας και Κατσικάς που έπαιζαν μαζί του. Το θέμα ήταν η συνολική ομαδική λειτουργία...

Επειδή ακριβώς το πρόβλημα συνέχιζε να υφίσταται ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Χουάν Ινσαουράλδε από την Σπαρτάκ Μόσχας ως δανεικό. Ο Αργεντίνος έδωσε λύσεις, έδειξε πως αποτελεί μια αξιόπιστη λύση, λίγο όμως κάποια προβλήματα που είχε με τη συμπεριφορά του, λίγο η έλλειψη μεγάλης σταθερότητας δεν κάλυψαν στο έπακρο το κενό που υπήρχε. Βεβαίως, το υψηλό κασέ του δεν τον κράτησε στη Θεσσαλονίκη αλλά αυτή είναι άλλη παράμετρος.

Από την αρχή της φετινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με δυο κανονικούς στόπερ, τους Βίτορ και Κατσικά και τρεις "κατά περίσταση". Τους Σκόνδρα, Τζαβέλλα και Τζιόλη. Αυτή η ποσοτική έλλειψη αλλά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που λείπουν από την άμυνα του ΠΑΟΚ (ύψος, σωστή προώθηση της μπάλας, εμπειρία, κλπ) έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη για την απόκτηση ενός στόπερ με αυτά τα στοιχεία.

Πρόπερσι ήταν ο Σίλντεφελντ, πέρυσι ο Ινσαουράλδε. Φέτος, ποιος;

Ο Βρύζας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τα ονόματα ή τα στοιχεία των παικτών που θα αποκτηθούν, μίλησε για 3 μεταγραφές και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται κι ένας κεντρικός αμυντικός. Ονόματα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και η ταυτότητα του παίκτη που θα πρέπει να δώσει μια σιγουριά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, παραμένει κάτι παραπάνω από άγνωστη. Πιθανόν να τελειώσουν οι υποθέσεις των χαφ και εξτρέμ και μετά να πάρει... σειρά. Θα δείξει...

Στέργιος Γκέκας

Διαβάστε ακόμη...