"Να προστατέψουν οι παράγοντες το προϊόν τους"

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης και μίλησε για την διαιτησία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: arenafm.gr
"Να προστατέψουν οι παράγοντες το προϊόν τους"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα:

«Η διαιτησία στην Ελλάδα θέλει μια άλλη διαχείριση. Ο κ. Σπάθας τώρα μάζεψε όλα τα βλέμματα πάνω του αλλά αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Το θέμα είναι τι κάνει η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Διαφωνώ εγώ με τις προϋποθέσεις που έρχεται ο Χιου Ντάλας. Δεν μένει εδώ και δεν ξέρει τι σημαίνει Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρει την κουλτούρα και την ψυχολογία της κόντρας. Το να βλέπει ένα βίντεο και το να στέλνει μια έκθεση για το αν είναι καλός ο κάθε διαιτητής, δεν μου λέει εμένα τίποτα. Το ζητούμενο δεν είναι να ψαχνόμαστε με τις συγγένειες αλλά να μην δίνει η διαιτησία τροφή. Οι παράγοντες πρέπει να προστατέψουν το προϊόν τους. Οι μεγάλοι παράγοντες που δίνουν χρήματα πρέπει να θέλουν ένα προϊόν που αποδίδει. Κατά την γνώμη μου δεν θέλουν. Από εκεί και πέρα αν ο παρατηρητής διαιτησίας έβαλε άριστα στον Σπάθα τότε εγώ λυπάμαι. Δυστυχώς υπάρχει μια ανομία σε πολλούς τομείς και αντικατοπτρίζεται αυτό και στο ποδόσφαιρο. Αν αποφασίσουν οι παράγοντες τι θέλουν τότε μπορεί να γίνει κάτι. Τώρα είναι ο κ. Σαρρής, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Το ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλο αυτό το σύστημα. Ο κ. Σπάθας πρέπει να τιμωρηθεί γιατί η διαιτησία του ήταν κάκιστη, όμως υπάρχουν διάφοροι τρόπο. Οι ακραίες αντιδράσεις δεν βοηθούν. Υπάρχουν τρόποι που μπορούν να κινηθούν τα αρμόδια όργανα για να υπάρχουν αποτελέσματα. Συμμερίζομαι την αγανάκτηση που υπάρχει αλλά δεν μπορεί να υπάρξει και χουλιγκανισμός. Πρέπει να βρεθεί μια σωστή φόρμουλα. Πρέπει να βρεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες να μην υπάρχουν αδικίες και να μην κλονίζεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την γονατιά του Μιλιβόγιεβιτς μετά την λήξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Είναι κόκκινη κάρτα αυτή η φάση, δεν έχει κλείσει το φύλλο του αγώνα».

Για το γεγονός πως οι διαιτητές δεν απολογούνται ποτέ:

«Οι δηλώσεις απαγορεύονται από την UEFA και τη FIFA σε όλες τις ομοσπονδίες του κόσμου. Δεν μπορούν να μιλήσουν για ποδόσφαιρο και για το παιχνίδι που παίζουν. Κατά τη γνώμη μου πιστεύω πως θα έπρεπε ένας διαιτητής να μιλήσει για ένα παιχνίδι το οποίο κατηγορείται».

Διαβάστε ακόμη...