"Ο Ρατς είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής"

Στον Libero107.4 φιλοξενήθηκε ο ο πρώην ποδοσφαιριστής του "Δικεφάλου", Κοσμίν Μπαρκαουάν.
Πηγή: paok24.com
"Ο Ρατς είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις διαφορές την Εθνική της Ελλάδας και της Ρουμανίας «Με αυτά που είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι καλύτερη ήταν η Ρουμανία. Εγώ έχω πολύ καιρό να δω την Ελλάδα να παίζει έτσι όπως έπαιξε. Προσπάθησαν να αλλάξουν οι παίκτες και τώρα είναι δύσκολα. Από το 98΄ έχει να πάει σε τελική φάση και για αυτό δεν έχουμε δει μία δυνατή Ρουμανία. Δεν είναι εύκολο γκρουπ, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος τώρα. Άλλαξε σαν παιχνίδι, σαν τακτική, άλλαξε η φιλοσοφία του. Φαίνεται ότι γίνεται κάτι καλό. Εγώ θέλω τον ΠΑΟΚ να είναι καλός, δε φτάνει όμως μόνο ένα ή δύο παιχνίδια για να βγάλουμε συμπέρασμα. Ακόμη και αν ο αντίπαλος κερδίσει, ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι καλός. Τα αποτελέσματα μένουν, όμως σαν ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί μία ομάδα να μην παίξει πολύ καλά, αλλά να κερδίσει, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει καλά».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Είναι δύσκολο να παίζεις Πέμπτη-Κυριακή. Και ψυχολογικά πρέπει να ετοιμάζεσαι, ακόμη και οι μέρες ανάμεσα στους αγώνες πρέπει να κυλούν με προσοχή. Σαν ποδοσφαιριστής δεν μπορείς να μην προσέχεις, ένα πακέτο είναι όλα. Ακόμη και αν έχεις ρεπό πρέπει να προσέχεις».

Για τον Ραζβάν Ρατς: «Είναι μοναδικό αυτό που έχει κάνει με τις συμμετοχές. Μακάρι αύριο να το χαρεί με μία νίκη, θα είναι το καλύτερο. Στη Ρουμανία, από το 1994 είχαμε μόνο δύο αριστερά μπακ, το δεύτερο ήταν ο Ρατς. Τα τελευταία είκοσι χρόνια είχαμε μόνο δύο αριστερά μπακ, αυτό λέει πολλά. Είναι σταθερός παίκτης, μπορεί να κάνει πολλά καλά συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Προσπαθεί να δίνει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Και αν τύχει να μην είναι καλά μπορεί να πει «δεν μπορώ», αλλά αν παίξει θα δώσει τα πάντα. Ο χαρακτήρας του είναι έτσι, πέρασε από πολλές ομάδες, πέρασαν πολλοί παίκτες από δίπλα του. Έπαιξε στη Σαχτάρ για παράδειγμα, που κάθε χρόνο αλλάζουν οι παίκτες, είναι μαθημένος να προσαρμόζεται γρήγορα. Σίγουρα ακόμη τρία χρόνια μπορεί να παίξει στην Εθνική. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε έναν παλιό παίκτη, είναι σε όλα ολοκληρωμένος, στο μυαλό, στην εμπειρία, στο σώμα του».

Διαβάστε ακόμη...