“Ο ΠΑΟΚ είναι τατουάζ στην καρδιά μου”

Ο Ντάνι Φερνάντεζ παραμένει στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την περσινή σεζόν στον ΟΦΗ, φέτος μετακόμισε στην Κομοτηνή για να παίξει στον Πανθρακικό, ενώ κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας απασχόλησε και τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
“Ο ΠΑΟΚ είναι τατουάζ στην καρδιά μου”

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο "Μέτροσπορτ" ο Φερνάντεζ μίλησε για τη νέα του ομάδα, και για το καλοκαιρινό φλερτ για τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έκανε με τον ΠΑΟΚ κι επισήμανε ότι παραμένει πάντα οπαδός του Δικεφάλου...

Αναλυτικά τα όσα είπε :

- Ντάνι, ο Πανθρακικός είναι η έκτη ομάδα με την οποία συνεργάζεσαι στην Ελλάδα. Να υποθέσουμε πως η Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη πατρίδα σου;

"Μπορείτε να την πείτε και πρώτη. Μαζί Πορτογαλία και Καναδά (σ.σ. Γελάει). Μου έχει προσφέρει πάρα πολλά".

-Στην επιλογή του Πανθρακικού πως κατέληξες;

"Διάλεξα τον Πανθρακικό γιατί, για ορισμένους μπορεί να έχει απλά την ταυτότητα μιας επαρχιακής ομάδας, για μένα όμως είναι ένας πολύ σοβαρός σύλλογος, με οικονομική σταθερότητα. Και διαθέτει και ένα πολύ καλό προπονητή τερματοφυλάκων, τον Γιάννη τον Πλαβούκο. Είχα και άλλες προτάσεις, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Πορτογαλία, στο τέλος, όμως, έκανα μία σίγουρη επιλογή και πλέον αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω το σύλλογο που με επέλεξε να πετύχει τους στόχους του".

- Σε προσωπικό επίπεδο; Θέλεις να αποδείξεις την αξία σου για να πας σε μεγαλύτερη ομάδα ίσως;

"Γνωρίζω ότι μπορώ να είμαι σε υψηλότερο επίπεδο και δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι. Μερικές φορές είναι οι συγκυρίες που παίζουν ρόλο για να είσαι σε μία ομάδα. Πιστεύω είμαι ένας ικανός τερματοφύλακας, από τους καλύτερουε στην Ελλάδα. Φάνηκε και πέρυσι. Εγώ θέλω απλά να νιώθω καλά με τον εαυτό μου και να κάνω τη δουλειά μου σωστά".

-Για τον Άκη Μάντζιο έχεις σχηματίσει άποψη; 'Επαιξε ρόλο στην επιλογή σου;

"Είναι ένας σοβαρός προπονητής που με έφερε στην ομάδα γιατί έχω εμπειρία και μπορώ να βοηθήσω όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στα αποδυτήρια. Ξέρει ότι είμαι φιλόδοξος και, όπως κι αυτός, θέλω να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα".

- Αλήθεια, ποιον θεωρείς τον πιο ταλαντούχο Έλληνα τερματοφύλακα;

"Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι πορτιέρο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι ο Καπίνο έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί πολύ στη Γερμανία. Θα μάθει πολλά εκεί. Ειδικά για το παιχνίδι ψηλά, στο οποίο οι 'Ελληνες τερματοφύλακες δεν είναι πολύ δυνατοί. Θα πάρει ευκαιρίες και θα γίνει κατά πολύ καλύτερος, αν δουλέψει σκληρά".

- Ο Πανθρακικός έχει κάλους τερματοφύλακες;

"Φυσικά, έχουμε ένα πολύ καλό τιμ με τον Αθανασιάδη και το Πασχαλάκη και με πολλή δουλειά μπορούν να εξελιχθούν".

- Συνεργάστηκες για μεγάλο διάστημα με τον Παναγιώτη Γλύκο στον ΠΑΟΚ. Πώς βλέπεις την εξέλιξη του;

"Εχει βελτιωθεί πολύ, κάνει καριέρα γιατί έχει δουλέψει σκληρά. Είναι μεγάλη υπόθεση γι' αυτόν να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Έχει και ένα πολύ καλό κόουυτς όπως είναι ο Απόστολος Τερζής και μέσα από τα παιχνίδια μπορεί να πάρει τη θέση του βασικού στην Εθνική. Η συμμετοχή στο Μουντιάλ νομίζω ότι του δίνει και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να είναι το No 1. 'Εχει τα προσόντα, είναι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ, έχει την ευκαιρία να το πετύχει".

- Έχοντας ζήσει τόσα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ποιο είναι το χαρακτηριστικό στη ζωή της χώρας που σου έχει κάνει εντύπωση;

"Μ' αρέσει το πάθος για το ποδόσφαιρο που έχουν οι 'Ελληνες. Είμαι και εγώ το ίδιο παθιασμένος και οι οπαδοί, οι άνθρωποι γενικώς, με εμπνέουν. Και επίσης, η Ελλάδα έχει ανθρώπους που βοηθάνε. Πέρασα καλά σε όλες τις ομάδες, όπου κι αν έπαιξα. Ακόμη και στην τελευταία χρονιά μου στον ΠΑΟΚ, παρά τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν τότε στο σύλλογο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μου έδωσε την ευκαιρία από μικρό παιδί να δείξω τι μπορώ να πετύχω και εγώ και αυτό το σέβομαι και προσπαθώ να ανταποδίδω. Προσπαθώ να βοηθώ τους νεαρούς 'Ελληνες τερματοφύλακες, που διαθέτουν πολύ ταλέντο".

- Έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Φυσικά και έχει. Υπάρχει εξέλιξη. Μπορεί να το δει κανείς αυτό και στην Εθνική. Η νέα φρουνιά παικτών μπορεί να είναι καλύτερη. Νομίζω ότι τώρα με την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι παλεύουν περισσότερο. Οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο και με δουλειά μπορούν να πετύχουν πολλά. Βλέπει κανείς την εξέλιξη του Κονέ, για παράδειγμα. Ήμασταν μαζί στον Ηρακλή και από τότε με εντυπωσίαζε γιατί είναι ταυτόχρονα μαχητής και τεχνίτης. Φεύγοντας από την Ελλάδα έκανε καλό στον εαυτό του. Το ίδιο και ο Χριστοδουλόπουλος, ο Παπασταθόπουλος. Ο Μαυρίας είναι ένα καλό παράδειγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο πως με τη δουλειά μπορεί να εξελιχτεί κανείς"

- Έχεις παίξει στο παρελθόν στην εθνική Πορτογαλίας. Παραμένει ανοιχτό αυτό το κεφάλαιο για σένα;

"Πάντα πιστεύω ότι μπορώ να είμαι μέλος της. Σε δύο χρόνια θα γίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και εγώ θα προσπαθήσω να είμαι εκεί. Άλλωστε, όταν μπαίνω στο γήπεδο, παίζω σαν πρωταθλητής και όχι σαν λούζερ".

- Είσαι πλέον 31 ετών. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι τη μέρα που θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο; Τι θα κάνεις αφού κρεμάσεις τα παπούτσια σου;

"Δεν έχω κάνει τέτοιες σκέψεις. Όσο είμαι υγιής θέλω να παίζω. Για τα υπόλοιπα, θα δούμε στο μέλλον".

- Πως βλέπεις την πορεία του Αντελίνο Βιεϊρίνια:

"Πιστεύω ότι θα κάνει πολύ καλή χρονιά στην Βόλφσμπουργκ και θα είναι μέλος τηε εθνικής .Έχει μάθει να παλεύει κι αυτή τη νοοτροπία την πήρε από τον ΠΑΟΚ".

- Είσαι άνθρωπος, που δένεσαι με κάθε ομάδα που αγωνίζεσαι. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τη σχέση σου με τον ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που με ανέδειξε, είμαι οπαδός του. Τα αισθήματα που τρέφω γι' αυτόν είναι πολύ μεγάλα. Μου αρέσει και η ομάδα και ο κόσμος. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, δεν χρειάζεται να βάψω το πρόσωπο μου "ασπρόμαυρο" για να το καταλάβει ο κόσμος. Τον ΠΑΟΚ τον έχω τατουάζ στην καρδιά μου...".

- Αλήθεια, αυτό το καλοκαίρι το όνομά σου απασχόλησε για μερικές μέρες τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Τι ακριβώς συνέβη;

"Είναι αλήθεια πώς μίλησα με τον ΠΑΟΚ. Είχα μιλήσει με τον Απόστολο τον Τερζή από τον Ιούνιο. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους της ομάδας και στη συνέχεια, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Δεν ήταν τα χρήματα ο λόγος. Δεν υπήρχε οικονομικό ζήτημα. Για τους δικούς τους λόγουε οι άνθρωποι της ομάδας δεν προχώρησαν σε συμφωνία μαζί μου. Εγώ πάντα τρέφω σεβασμό για τον Άγγελο Αναστασιάδη και αυτό δεν αλλάζει. Είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε και με έφερε στον ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη...