«Ρίσκο ο ξένος Αρχιδιαιτητής»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τηλεκριτικός διαιτησίας και πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης. Μίλησε για τον ορισμό ξένου αρχιδιαιτητή και τόνισε πως μπορούν να προκύψουν αρκετά προβλήματα.
Πηγή: arenafm.gr
«Ρίσκο ο ξένος Αρχιδιαιτητής»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηρακλής Τσίκινης:

Για τα τεστ των διαιτητών τέσσερις μέρες πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος:
"Υπήρχε αυτή η αναμονή αν θα είχαμε ξένο αρχιδιατητή. Το πρόβλημα δεν είναι οι τέσσερις μέρες πριν αλλά το ζητούμενο είναι αυτός ο άνθρωπος που έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει το αντικείμενο πως θα μπορέσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ξέρει ποιος και που θα μπει. Θα υπάρχει λογικά μια ενημέρωση από τους υπάρχοντες της ΚΕΔ και στην συνέχεια θα αποφασίσει ο ίδιος. Εγώ δεν θα επέλεγα ξένο αρχιδιαιτητή. Έχουμε πάρα πολύ καλούς μη ενεργεία διαιτητές που θα μπορούσαν να αναλάβουν την επιτροπή. Δεν είναι καλό να ακούγεται πως δεν μπορεί ένας Έλληνας να αναλάβει. Δεν υπάρχει όμως αξιοπιστία και καλή διάθεση από παράγοντες και φιλάθλους για την αμεροληψία. Αυτό ήταν το βασικό κριτήριο. Εδώ υπάρχει ρίσκο γιατί ο ξένος δεν ξέρει την Ελληνική νοοτροπία και το Ελληνικό γήπεδο. Θα έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον ένα διάστημα προσαρμογής. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να επιλέξεις έναν διαιτητή. Υπάρχει ένα μεγάλο ρίσκο και πρέπει να διώξουμε την καχυποψία για την διαιτησία. Το πότε είναι άγνωστο".

Για το αν ο Κύρος Βασσάρας ήταν ο κατάλληλος:
"Νομίζω ότι ο Κύρος Βασσάρας είναι από τα κορυφαία άτομα και βεβαίως θα μπορούσε να ηγηθεί της προσπάθειας. Έχει περάσει από Μουντιάλ και έχει βιογραφικό. Αν δούμε όμως τι έχει συμβεί με αυτόν θα καταλάβουμε γιατί δεν επιλέχθηκε. Είναι ένα μεγάλο όνομα και επελέγη από μια ξένη χώρα. Άλλοι πρέπει να δώσουν τις εξηγήσεις".

Για την μείωση του αριθμού των διαιτητών:
"Είμαι υπέρ της κλειστής ψαλίδας. Δεν πρέπει να είναι 30 αλλά όχι και πολύ λίγοι. Θα υπάρχει ένας πιο καλός έλεγχος αλλά και κάποιοι συμπληρωματικοί. Θεωρώ είναι σωστό να μειωθεί λίγο ο αριθμός. Κατά την δική μου άποψη ο αριθμός πρέπει να κατέβει ακόμα και 22 με την προϋπόθεση να υπάρχει ένας πίνακας βοηθητικός εφόσον χρειαστεί".

Για τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού ποδοσφαίρου:
"Μια φορά είχα συναντήσει τον Κολίνα και είχε πει ότι το να παίζει διαιτητής κάποιος στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο και το ότι ίσως και αυτός να μην μπορούσε να σταθεί. Υπάρχει μεγάλη ιδιαιτερότητα. Αυτό πως θα το μετρήσει ο Χιου Ντάλας; Δεν υπάρχει καμιά σχέση στις συνθήκες και στην πίεση. Λογικά θα ορίσει πρώτη αγωνιστική αλλά θεωρώ πως θα υπάρξει κάποια βοήθεια από τα άτομα της ΚΕΔ. Όταν κάτι είναι επιτυχημένο δεν το αλλάζεις. Υπήρχε όμως διάσταση απόψεων για το αν πήγε καλά η διαιτησία ή όχι".

Για τις ενασχολήσεις του την φετινή χρονιά:
"Εγώ θα συνεχίσω τον ρόλο του τηλεκριτικού και στο διαδικτυακό κανάλι που είμαι και σε άλλα σαιτ που συνεργάζομαι".

Για το αν είχε δεχτεί πρόταση από ομάδα της Βορείου Ελλάδος:
"Ναι υπήρχε ένα θέμα. Τα δύο τελευταία χρόνια έχω δεχτεί πάρα πολλές προτάσεις για θέσεις οργανωτικές. Με ενδιαφέρει αυτό το θέμα αλλά δεν υπήρχε το τάιμινγκ. Ήταν και από την Βόρεια Ελλάδα μια ομάδα. Θα ήθελα να δουλέψω εκεί γιατί μου αρέσει πολύ η κουλτούρα των ανθρώπων".

Διαβάστε ακόμη...