«Προγραμματισμός νωρίτερα!»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης. Αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και την διαδικασία των πέναλτι.
Πηγή: arenafm.gr
«Προγραμματισμός νωρίτερα!»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον "Δικέφαλο" τόνισε πως για ακόμα μια φορά η ομάδα άργησε στο προγραμματισμό της και πως πρέπει να εφαρμοστεί ένα διαφορετικό διοικητικό πλάνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης:

Για το πέναλτι που είχε πετύχει και είχε δώσει στον ΠΑΟΚ το δεύτερο του κύπελλο:
"Τότε και τώρα όταν μια κατάσταση πηγαίνει στα πέναλτι παίζει ρόλο η ψυχραιμία αλλά και η τύχη. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι με το γκολ εκείνο πήραμε ένα κύπελλο μέσα στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό. Παρόλο που το πρώτο που είχαμε πάρει με τον Παναθηναϊκό ήταν ο πρώτος μας επίσημος τίτλος το δεύτερο ήταν πάρα πολύ σημαντικό γιατί θέλαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό μέσα στην Αθήνα. Το είχα ζητήσει προσωπικά το πέναλτι γιατί ο Σάνον με είχε δεύτερο και τον παρακάλεσα να με βάλει τελευταίο. Όντως με έβαλε και κρίθηκε εκεί το παιχνίδι. Πήγε στο παραθυράκι αλλά αν πήγαινε λίγα εκατοστά πιο πάνω θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Όταν τι παιχνίδι πάει στα πέναλτι παύει να είναι τεχνικό και είναι θέμα τύχη και ικανότητας".

Για το Αργεντινή Ολλανδία που κρίθηκε στα πέναλτι:
"Εκτιμώ σαν προπονητή τον Βαν Χάαλ και έλεγα ότι κακώς έβαλε έναν αμυντικό να χτυπήσει πρώτος πέναλτι. Το πρώτο πέναλτι μετράει στην ψυχολογία και παίζει ρόλο. Το ότι αρνήθηκαν δύο παίκτες να βαρέσουν πρώτοι μου εξηγεί κάποια πράγματα. Οπωσδήποτε χρειάζεται και ικανότητα αλλά πιστεύω πως πρώτα είναι η τύχη, η ψυχολογία και μετά η ικανότητα. Σε κάθε πέναλτι πολύ περισσότερο στην διαδικασία των πέναλτι σε έναν ημιτελικό, ο τερματοφύλακας έχει πολύ μικρότερη πίεση από αυτόν που χτυπάει το πέναλτι. Αν το φάει είναι φυσιολογικό αλλιώς είναι ήρωας. Ο παίκτης αν το βάλει είναι φυσιολογικό, αν το χάσει είναι αποτυχία μέχρι τέλος καριέρας".

Για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
"Πιστεύω ότι η Γερμανία θα το πάρει εύκολα η δύσκολα. Σίγουρα δεν θα είναι ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Βραζιλία. Η Γερμανία δεν θα έχει εύκολο αντίπαλο κυρίως γιατί η αμυντική συμπεριφορά των Βραζιλιάνων ήταν... αστεία ια μαρκάρανε με τα μάτια. Η ικανότητα και διεισδυτικότητα των Γερμανών είναι της Μπάγερν και με συνδυασμό το "πάσινγκ γκειμ" τρυπάνε άμυνες. Η Αργεντινή απέδειξε πως δεν έχει επιθετική αποτελεσματικότητα αλλά πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Η Ολλανδία και η Αργεντινή δώσανε βάση στην αμυντική λειτουργία, απενεργοποιήσανε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου από την μια του Μέσι και από την άλλη Ρόμπεν και είχαν καλή αμυντική λειτουργία. Θα δούμε πως θα αντιμετωπιστεί η επιθετική λειτουργία των Γερμανών από την άμυνα των Αργεντινών. Νομίζω πως δεν θα αντέξει η άμυνα της Αργεντινής στην δημιουργική επιθετική γραμμή των Γερμανών. Βέβαια, μπάλα είναι και όλα είναι πιθανά. Ήταν ένα φοβερό για την τηλεθέαση Μουντιάλ και είχε τα πάντα. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο η ομάδα προέχει το παίκτη. Οι... Αϊνστάιν έχουν πεθάνει. Βέβαια, είδαμε έναν Ρόμπεν που ξεχώρισε σαν άτομο. Ο Μέσι δεν έκανε τους παπάδες αλλά πέρασε την Αργεντινή στην επόμενη φάση με ατομικές ενέργειες. Είδαμε έναν Νειμάρ που έχει πάρα πολύ καλά στοιχεία ταχύτητας και έκρηξης και είναι πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Ο Κολομβιανός που καθάρισε τον Νειμάρ νομίζω πως το έκανε σκοπίμως και πιστεύω πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά αλλά και ο διαιτητής. Σε δύο άλλες φάσεις πήγε εγκληματικά σε Βραζιλιάνους. Αυτός πήγαινε εγκληματικά και δεν επιτρέπεται στο ποδόσφαιρο. Η FIFA έχει δώσει σαφής οδηγίες ότι πάτημα με τις τάπες η παραπάνω είναι κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε κίτρινη".

Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
"Για εμένα έπρεπε να γίνει η διαδικασία προετοιμασίας, προγραμματισμού, στόχων και μπάτζετ από τον Μάιο- Ιούνιο. Όλα αυτά θα έπρεπε να τελειώσουν από την αρχή προετοιμασίας. Για τον κ. Σαββίδη θα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα αυτό τα προηγούμενα δύο χρόνια αν και φυσικά τον σέβομαι γιατί είναι ο σωτήρας του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος όμως εμπιστεύτηκε Βρύζα και Αναστασιάδη και πρέπει να τους αφήσει να διοικήσουν και να αποφασίζουνε και να μην ανακατεύεται και τον περιμένουν. Αυτό που χρόνια ακούω εγώ που λένε πως όλοι πάνε παιχνίδι με παιχνίδι και κάνουν ταμείο είναι αστείο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πηγαίνει από βδομάδα σε βδομάδα. Πρέπει να κάνει σχεδιασμό και να βγούνε στόχοι. Που πάμε; Με βάση τους στόχους να βγει ο προϋπολογισμός και να το εκτελούν καθημερινά τα στελέχη".

Για την μείωση του μπάτζετ που ακούγεται πως θα κάνει ο ΠΑΟΚ:
"Αυτό το οποίο λέγεται ακούγεται και γράφεται είναι σωστό. Η διόρθωση των λαθών όμως γίνεται με προγραμματισμό και με τον καθορισμό σωστού διοικητικού μοντέλου που τρέχει. Έτσι γλυτώνεις λεφτά και κατεβάζεις το μπάτζετ. Δεν γίνεται λέγοντας απλά παίρνω παίκτες με τα λεφτά που αξίζουν αλλά και λειτουργώντας σωστά. Ο Άγγελος είναι ένα παιδί τίμιο που μπορείς να του αφήσεις το θησαυροφυλάκιο σου και να είσαι ήσυχος. Το σημαντικότερο δεν είναι πώς να μειώσεις τις δαπάνες σου αλλά πώς να αυξήσεις τον τζίρο σου. Πρέπει να μπούνε ρεαλιστικοί στόχο, να αποφασιστεί ο προϋπολογισμός και μετά να δουλέψουν τα στελέχη. Δεν πρέπει να πει ο Σαββίδης πως θα καθαρίσει η καθαρίστρια. Πρέπει να αποφασιστούν οι ανάγκες και όλα τα άλλα θέματα. Εγώ θεωρώ και το λέω ευθέως με όλο τον σεβασμό στον άνθρωπο που έσωσε τον ΠΑΟΚ πως πρέπει να αφήσει τον συγκεντρωτισμό στον ΠΑΟΚ και να βάλει ένα μοντέλο που θα αποφασίσει αυτός αλλά θα αφήνει τα στελέχη που δουλεύουνε πάνω σε αυτά που έχουν αποφασίσει. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται Μάιο και από νωρίς. Ας δουλεύουν φέτος ενταγμένα σε ένα πλαίσιο διετίας".

Διαβάστε ακόμη...