«Δίκαιος ο Άγγελος»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (20/05) ο πρώην διεθνής άσος, Κώστας Φρατζέσκος. Αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε στον ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ενώ χαρακτήρισε "διπλωματικές" κάποιες από τις επιλογές Σάντος στην εθνική ομάδα!
Πηγή: arenafm.gr
«Δίκαιος ο Άγγελος»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Φρατζέσκος:

Για την προσωπικότητα Άγγελου Αναστασιάδη: "Τον Άγγελο τον σέβομαι σαν άνθρωπο πάνω απ' όλα, αλλά και σαν προπονητή. Είναι δίκαιος και κοιτάει το συμφέρον της ομάδας πρώτιστα. Γι' αυτό έχει πετύχει και έχει κάνει έργο. Η επιστροφή του κάνει καλό στον ΠΑΟΚ, γιατί ξέρει την πόλη, ξέρει τι θα πει ΠΑΟΚ, ξέρει τα υπέρ και τα κατά και μπορεί να προσφέρει".

Για την σχέση του Αναστασιάδη με τα πρωτοκλασάτα ονόματα: "Δεν νομίζω πως είχε πρόβλημα. Όταν τα πας καλά με τον εαυτό σου δεν έχεις με κανέναν πρόβλημα. Και ο Άγγελος τα πάει καλά με τον εαυτό του, επειδή είναι δίκαιος και παράγει έργο. Αν ο ποδοσφαιριστής θέλει να φαίνεται ισχυρός μόνο με τα λόγια, αυτός και μόνο έχει το πρόβλημα".

Για το πόσο δίκαιος είναι ο Αναστασιάδης: "Έπαιξα 17 χρόνια ποδόσφαιρο. Ο Άγγελος ήταν ο μοναδικός από τους προπονητές που είτε έπαιζες, είτε όχι, δεν είχες παράπονο. Ήξερες πως αν δεν σε έβαζε να παίξεις, δεν το έκανε με δόλο, αλλά για το καλό της ομάδας. Θυμάμαι που είχε κάνει αλλαγή τον Βελή στο 10′ ενός αγώνα με τον Ολυμπιακό και μετά τον έβαλε στο επόμενο παιχνίδι ξανά. Μου έχει μείνει που του είπε πως απλώς: 'Δεν σε ήθελε το παιχνίδι, δεν σημαίνει πως δεν είσαι κάλος παίκτης'. Έτσι σε κέρδιζε".

Για την πειθαρχία με τον Αναστασιάδη στα αποδυτήρια: "Την επιβάλλει με ωραίο τρόπο, όχι αυστηρό. Δεν ήταν πολύ αυστηρός. Θέλει να είναι όλοι ευχαριστημένοι, μέσα στα πλαίσια που θέτει η ομάδα, όχι εκείνος. Κοιτούσε πρώτα το συμφέρον των παικτών και μέσω των παικτών ήξερε ότι θα είχε συμφέρον και η ομάδα".

Για το πώς έκανε τους παίκτες να νιώθουν καλά: "Όταν πήγαμε να δώσουμε την ρεβάνς στο «Χάιμπουρι» μας έκανε να πιστεύουμε πως εμείς έχουμε το πλεονέκτημα και ότι η Άρσεναλ είναι μια... μικρή ομάδα, που πρέπει να αποκλείσουμε οπωσδήποτε! Αποφάσισε να ξεκινήσει με πέντε μεσοεπιθετικούς. Κοιταζόμασταν μεταξύ μας πριν την σέντρα και λέγαμε 'τι κάνει;'! Και όμως... Μας έκανε να νιώθουμε καλύτεροι από τους άλλους, όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος. Μας έλεγε πως εμείς είμαστε οι καλοί, από εμάς εξαρτώνται τα πάντα και οι άλλοι απλά... συμπληρώνουν το παιχνίδι. Ο άνθρωπος είναι απίστευτος"!

Για το αν είναι ενδεδειγμένη επιλογή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν: "Για τον Δώνη έχω μια μικρή ένσταση. Το τι έγινε εσωτερικά, οι άνθρωποι της ομάδας το ξέρουν καλύτερα. Το αγωνιστικό ως εικόνα, κατά την άποψη μου, πήγαινε προς το καλό. Η φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή. Ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Αν ο Άγγελος είναι η σωστή λύση θα το δείξει ο χρόνος. Έχει έρθει ξανά και ίσως υπάρχει κάποιος διχασμός. Έτσι είμαστε ως λαός. Πιστεύω ότι ο Άγγελος θα πρέπει να κάνει μια τελείως διαφορετική ομάδα από την φετινή. Ο ΠΑΟΚ ήταν προβλέψιμος και πολύ αργός. Ο Άγγελος είναι... απρόβλεπτος, με την καλή έννοια. Μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά διαβάζει το παιχνίδι πιο γρήγορα από κάθε άλλο προπονητή, που έχω συναντήσει".

Για ένα επεισόδιο που είχε συμβεί στην Αθήνα πριν από αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα: "Είχαν γράψει ότι ήμασταν... χαρτοπαίκτες. Ο Άγγελος γύρισε μετά από μια εβδομάδα και μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτό έδειξε πόσο τρανός άνθρωπος είναι. Το να λες συγγνώμη είναι το μεγαλύτερο προσόν. Κάποιοι ήθελαν να φύγει ο Άγγελος και προσπάθησαν μέσω διχόνοιας με τους παίκτες να τον πλήξουν. Είπαν πως ήμασταν χαρτοπαίκτες και ξενυχτούσαμε στο ξενοδοχείο, πριν από το παιχνίδι στην Καισαριανή. Έτσι αναγκάστηκε να αφήσει πέντε παίκτες εκτός αποστολής. Μετά όταν έμαθε την αλήθεια, είχε φύγει από τον ΠΑΟΚ".

Για τις ωραίες στιγμές που πέρασε με τον Αναστασιάδη: "Είναι πολλές. Με τον Άγγελο ένιωθες άνετα στην διάρκεια της εβδομάδας και έλεγες την άποψη σου ανοιχτά. Στα αποδυτήρια, όμως, βρισκόταν ο προπονητής με τον παίκτη. Θυμάμαι είχαμε πάει στον 'Αστέρα' της Βουλιαγμένης και καθόμασταν στο ξενοδοχείο πριν από ένας αγώνα στην Αθήνα, μήνα Μάιο. Είχε έρθει ο Ολιβάρες και ενώ τρώγαμε μακαρόνια, μου λέει: 'Κώστα, μπορώ να βουτήξω στην πισίνα, έτσι πως είμαι, τι λες;'. Βάλαμε όλοι οι παίκτες στοίχημα ότι δεν μπορεί να το κάνει, γιατί υπήρχε ένας μικρός φράχτης από το εστιατόριο έως την πισίνα. Πήρε φόρα, ακόμα με τα μακαρόνια στο στόμα και βούτηξε στην πισίνα! Ο Άγγελος τον κοίταξε και είπε: 'Τι έπαθε αυτό, το... βλαμμένο;'. Στο μεταξύ, είχε γυρίσει ο Πέρσι και συνέχισε να τρώει σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Ο Άγγελος τον κοίταζε και ρωτούσε αν είναι καλά. Όμως, δεν αντέδρασε, γιατί είχε καταλάβει πως γινόταν όλα για πλάκα.

Πάλι με τον Ολιβάρες, όταν είχε κάνει τα ράστα τα μαλλιά του, πηγαίναμε να παίξουμε με τον Πανιώνιο και ήθελε να τον αφήσει στο αεροδρόμιο. Ο Ολιβάρες έλεγε : 'Μα, κύριε Άγγελε, 14 ώρες ακίνητος ήμουν για να τα κάνω τα μαλλιά και έδωσα και 50.000 δραχμές...' και ο Άγγελος απαντούσε: 'Δεν μ' ενδιαφέρει, κούρεψε τα, αλλιώς δεν ανεβαίνεις στο αεροπλάνο'! Δεν τον άφηνε να ανέβει στο αεροπλάνο και τον παρακαλούσαμε εμείς να τον αφήσει".

Για την τακτική του Αναστασιάδη: "Την ομάδα την στήνει μέσα στο γήπεδο και από εκεί και πέρα αλλάζει η μορφή παιχνιδιού. Είναι ο κορυφαίος στο διάβασμα του αγώνα".

Για το αν παίζει επιθετικό ή αμυντικό ποδόσφαιρο ο Άγγελος: "Όσο τον γνώρισα εγώ και όσο τον βλέπω μέχρι τώρα στην καριέρα του παίζει πάντα επιθετικό ποδόσφαιρο".

Για το αν ευχήθηκε στον Άγγελο Αναστασιάδη μετά την πρόσληψη του από τον ΠΑΟΚ: "Επειδή με τον Άγγελο μιλάω, δεν τον πήρα ποτέ μόλις ανέλαβε, σε όποια ομάδα και να πήγε. Πάντα του τηλεφωνώ εκεί που δεν το περιμένει για να πούμε και τα αστεία μας".

Για την επιλογή της 23αδας του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ της Βραζιλίας: "Καλό είναι να πούμε μόνο θετικά πράγματα. Να πάνε καλά τα παιδιά και να κάνουν μια καλή παρουσία. Αν πούμε για τις επιλογές, είναι μια αποστολή με τα υπέρ και τα κατά. Νομίζω πως είναι μια.... διπλωματική αποστολή, από άποψη επιλογών. Μιλάμε για παίκτες, που δεν έπαιξαν έξι μήνες, λόγω τραυματισμού και κλήθηκαν. Στο Euro του 2004 υπήρχαν παιδιά, που δεν είχαν αγώνες με τις ομάδες τους και πήγαν πολύ καλά. Αντικειμενικά υπάρχουν παίκτες, που θα μπορούσαν να μην κληθούν και παίκτες, που θα μπορούσαν να κληθούν. Βέβαια, όλα αυτά είναι γνώμες, οι προπονητές ξέρουν καλύτερα".

Διαβάστε ακόμη...